POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
4 Ekim 2022 Salı - 10:29

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için ikinci paydaş buluşması

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Şubat 2023’te “Geleceğin Türkiyesi’ni inşa ediyoruz” sloganıyla 100 yıl sonra yeniden düzenlenecek İzmir İktisat Kongresi için paydaş buluşmalarının ikinci adımı 5 Ekim’de atılıyor. Çiftçi, işçi, tüccar, sanayici ve esnaf temsilcilerinden oluşan kurumların uzmanlar düzeyinde katılacağı çalıştayda Türkiye ekonomisinin geleceğiyle ilgili anahtar soruların yanıtları aranacak.

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için ikinci paydaş buluşması

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi için 5 Ekim Çarşamba günü (yarın) paydaş buluşmalarının ikincisine ev sahipliği yapacak. Türkiye’de ekonominin lokomotifi olan çiftçi, işçi, tüccar, sanayici ve esnaf temsilcilerinden oluşan kurumların uzmanlar düzeyinde katılacağı çalıştayda Türkiye ekonomisinin geleceğiyle ilgili anahtar soruların yanıtları aranacak. Başkan Soyer, saat 10.00’da Tarihi Havagazı Fabrikası Kültür Merkezi’nde İşçi Grubu’nun, saat 11.00’de İzmir Ticaret Odası’nda Tüccar, Sanayici ve Esnaf Grubu’nun, saat 14.00’te ise İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi’nde ise Çiftçi Grubu’nun uzmanlarıyla bir araya gelecek. 

Sonuç metni hazırlanacak

Çalıştayda, Türkiye’nin ikinci yüzyılının ekonomisine yön verecek temel sektörler ve yöntemler hakkında moderatörler eşliğinde tartışmalar yapılacak. Farklı sektörleri temsil eden uzmanlar kırsal kalkınmadan tarımsal yatırım ve ihracata, sanayinin mekânsal planlamasından teknolojik dönüşüm ve işgücünün değişen niteliğine, toplumsal refahın adil paylaşımından toplumsal cinsiyet eşitliğine kadar birçok önemli konuda bilgi ve birikimlerini paylaşacak. Çalıştayların ardından her paydaş grubu için ayrı bir sonuç metni hazırlanacak ve katılımcı kurumlarla paylaşılacak.

Gelecek nesillere ilham verecek 

İkinci Yüzyılın İktisat Kongresi, 100 yıl önce düzenlenen İzmir İktisat Kongresi’nin görkemli mirasının izinde, dünyadaki gelişmeleri ele alarak gelecek yüzyılın iktisat politikalarına ışık tutma hedefiyle toplanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in girişimleriyle İzmir’de Şubat 2023’te düzenlenecek kongrede, Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin toplumda yarattığı derin umutsuzluğu bertaraf edecek ve gelecek nesillere ilham verecek politikaların belirlenmesi hedefleniyor. Kongreye çiftçi, işçi, tüccar, sanayici ve esnaf örgütlerinin temsilcilerinin yanı sıra bilim insanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar ve yazarlar da katılacak. 

Paydaş buluşmalarının ilki Ağustos ayında yapılmıştı

Kongre hazırlık sürecinin ilk aşaması, Ağustos ayı içerisinde düzenlenen ve Türkiye’nin her bölgesinden çiftçi, işçi, tüccar, sanayici ve esnaf örgütlerinin başkan düzeyinde katıldığı ön toplantılarla başlamıştı. Tunç Soyer’in başkanlığı ile yapılan paydaş buluşmalarında kongrenin tarihsel mirası, nihai hedefi ve izlenecek yöntem hakkında katılımcılar bilgilendirildi ve hazırlık sürecinin içeriği ve takvimine ilişkin kapsamlı görüş alışverişinde bulunuldu.

Kasım 2022 ve Ocak 2023 tarihleri arasında ise Uzman Buluşmaları düzenlenecek. Bu aşamada her bir başlığın dünyaca bilinen uzmanları, paydaş görüşlerini değerlendirecek.  

 
Menemen büyük Çömlek Festivali'ne hazır
 
Başkan İduğ İZTO ailesi ile kucaklaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Menemen büyük Çömlek Festivali'ne hazır
Menemen Belediyesi, 7-8-9 Ekim tarihleri arasında ilkini düzenleyeceği ...
Narlıdere'ye bir kardeş daha geliyor!
Yerel yönetimlerin güçlenmesi ve ülke genelinde sosyal ve kültürel bağların ...
Efes Selçuk'ta Öğretmenler Günü paneli
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü sebebiyle Efes Selçuk’ta “5 Ekim Dünya Öğretmenler ...
 
İlçe ilçe meclis raporu: Neler yaşandı/ hangi kararlar alındı?
İlçelerde Ekim ayı birinci meclis toplantıları gerçekleşmeye başladı.Karşıyaka'da ...
İtfaiye Haftası’nda İzmirli itfaiyeciler sahne aldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İtfaiye Haftası’nı ...
Büyükşehir'in kırtasiye desteğinde yüzleri güldüren artış
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2022-2023 eğitim öğretim döneminde de kırtasiye ...
 
Torbalı, Ata’nın huzurunda
Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, memleketimizin kurtuluşunun 100. ...
Çiğli 6. Pati Dostları Festivali'ne hazır
Çiğli Belediyesi, hayvanseverler ile patili dostların bir araya geleceği ...
İzmir'in ormanları AİS'e emanet!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye'de alanında ilk Akıllı İhbar Sistemi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri