POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
İYİ Parti Kurultayı'nda 'izleyici' kararı
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
Danıştay'da seçim sonuçlandı: Yeni başkan belli oldu!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
ABD Başkanı Biden'den '1915' açıklaması!
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
Hastanede dehşet! Döve döve öldürdü
24 Eylül 2020 Perşembe - 18:27

İl yönetimi o seçimi 'veto' etti, yönetimi görevden aldı, yeni başkan atadı!

CHP İzmir İl Gençlik Kolların Kongresi'nde yaşananlar nedeniyle partiden ihracı talep edilen 8 isim arasında olan Buca Gençlik Kolu Başkanı Hüseyin Gül’ün başkanlığı düştü. Yaşanan gelişme üzerine ilçe yönetimi tüzük gereği yönetim içinden başkan seçti. Ancak il gençlik kolları yönetimi seçimi onaylamadı, ilçe yönetimini görevden alırken, yeni bir ismi başkan olarak atadı.

İl yönetimi o seçimi  veto  etti, yönetimi görevden aldı, yeni başkan atadı!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Gençlik Kolları Kongresi’nde yaşanan arbede ve basına yapılan saldırıyla ilgili parti içinde başlatılan soruşturma sonucunda ihraç istemiyle disipline sevk edilen 8 kişi arasında yer alan Buca Gençlik Kolu Başkanı Hüseyin Gül’ün başkanlığı düştü.

Gül’e  başkanlığının düştüğünü içeren yazı iletilirken, yaşanan gelişme üzerine toplanan ilçe gençlik kolları yönetimi tüzük gereği yönetim içinden başkan seçti. Yapılan oylamada ilçe eğitim sekreteri Süleyman Duyan ilçe gençlik kolu başkanı seçildi.

Alınan karar ana kademe ilçe başkanlığı ve il başkanlığına bildirildi.

YÖNETİM SEÇİMİ ONAYLAMADI BAŞKA BİR İSMİ ATADI

Ancak İl Gençlik Kolu Başkanı Burak Kotan ve yönetimi Buca’da yapılan seçimi onaylamadı. Gül’ün başkanlığının düşürülmesinin ardından ilçe yönetimini de görevden aldı. İl yönetimi, İrem Gökmen’i CHP Buca İlçe Gençlik Kolu Başkanı olarak atadı.

Görevden alınan ilçe yönetiminin tüzük gereği yönetim içinden bir ismin seçilmesi gerektiğini savunurken, bu nedenle il yönetiminin kararına itiraz edeceği öğrenildi. 

SARIKÜSE'DEN SERT ÇIKIŞ

Öte yandan İl Eski Gençlik Kolu Başkanı Sinan Sarıküse, il yönetiminin ilçe yönetiminin seçimini veto etmesi, ilçe yönetimini görevden alması ve yeni bir ismi atamasını sert şekilde eleştirdi.

Sarıküse, sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullandı;

" Örgüt size hukuk dersi vermeli! Ders - 1, Gençlik siyasetiyle ilgili olarak seçimlerde artık 30 yaş ve altı yaş grubunun uğraşmasını savunan bir kişiyim. Ancak bazen kardeşlerimin sorularına tecrübem yettiğince cevap vermeyi örgütüme borcum sayarım, çünkü ben örgüt tozu yutmayı İzmir İl Gençlik Kolları Başkanlığı görevime borçluyum ve geldiğim yeri asla unutmayacağım.Şimdi yine sorular üzerine bir borç olarak açıklamak isterim ki; şaibeli gençlik kolları il başkanının böylesi hukuksuz bir karar alması kimseyi şaşırtmaz,avukatlık da öyle adının başına konmuş kelimelerle yapılmaz.CHP’nin anayasası olan Tüzüğümüzün 24 (4) 'üncü maddesini açıkça çiğneyen arkadaşa en üstten en alt kademesine kadar kimse bir şey demiyorsa, yada işine geliyor diye susuyorsa o kişi de bu suça ortaktır.? Disiplin cezası alması gereken varsa mutlaka almalıdır, asla savunulmaz. Ancak tüzük; sonra ki göreve gelecek kişiyi açıkça tanımlamışken siz tüzüğü çiğniyorsanız bunun bedeli size örgüt tarafından ağır ödetilir. Siz bu kararınızla CHP gençliğinde hangi tarafa oy kullanırsa kullansın her gencin hakkına girdiniz. Örgüt bunu asla unutmayacaktır, bu karardan dönüp örgütten özür dileyin. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu 'nun adalet anlayışını uygulayın. Yoksa anayasayı ihlal ediyorlar diye karşısında mücadele verdiğiniz siyasi yapıdan bir farkınız kalmaz,önce kendi parti içi anayasanıza sahip çıkmayı öğrenin. Gençlik siyasetine dair sorulan sorulara cevabım budur, inanıyorum ki örgütün iç seside bunu söylüyor, yaşı 30'u geçmiş kişilerin yorum yapmasını doğru bulmam ancak önceden bu görevi yapmış biri olarak bunun da hesabını sorarım. Saygılarımla."

 

 
Pamukkale Üniversitesi Rektörü'nün görevine son verildi
 
Bakan Koca son 24 saatin verilerini açıkladı
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Huso 25 Eylül 2020 Cuma 00:40

Neye göre düşmüş onu anlmadım ben ? İhracı istenen kişi ihrac edilmeden nasıl düşüyor tüzügün hangi maddesi bu ? İstifa etmis olabilir yönetim anca o zaman kendi icinden secer. Huseyin gül masum gazeteciye yumruk atarken dusunseydi

Yorumu oyla      0      0  
Osman 24 Eylül 2020 Perşembe 23:24

Sinan la hep muhaliftim ama adam haklı Allah İçin kimse yiyemez bu haklılığı

Yorumu oyla      0      0  
Adınız:Hakan 24 Eylül 2020 Perşembe 23:23

Sinan Sarıküsenin adaleti diye birşey var bu kentte

Yorumu oyla      0      0  
Bucali 24 Eylül 2020 Perşembe 23:15

Hacer taş yakışanı yaptı bunlar tüzük dinlemiyor kazanmış yonetimi görevden aliyolar sayın genel başkanım bir bilse bunlar kafalrina göre at oynatiyolar çocukların suçu ne Hacer taş bu sorunun cevabını kongrede alırsın kongrede laflar havada kaldı işkenceler emekten yana sana verdiğimiz oylara yaziklar olsun adalet hukuk

Yorumu oyla      0      0  
İlkelerine bağlı Partili 24 Eylül 2020 Perşembe 18:54

Burak Kotan daha partili olmadan, olamadan parti tüzüğünü tanımazdan gelip diktatörlüğünü mü ilan edecek? Burak Kotan’ın il başkanlığı şaibelidir. İlk önce kendi derdine yansın o koltukta demokrasi ve tüzük tanımadan oturuyor bunu unutmasın ve seçilmiş kişilerle uğraşmasın. Bu memlekete birde faydalı olabilmek için avukat olup insanları savunacakmış böyle bir insan.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AK Parti'de kongre mesaisi: 2 erteleme, o ilçe için gözler Genel Merkez'de!
AK Parti İzmir’de kongre maratonu sürüyor. Narlıdere’de mevcut başkan ...
CHP'li Beko'dan Bayındır çağrısı!
I?zmir’in Bayındır ilçesinde iktisadi ve yaban hayatını katledecek maden ...
CHP'li Serter’den Emiralem Göleti tepkisi
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, Menemen CHP İlçe ...
 
MHP'li Kalyoncu'dan Baro Başkanı'na sert sözler!
İzmir Milletvekili Kalyoncu, Baro Başkanı Yücel’e sert cevap verirken, ...
AK Partili Boztepe'den çağrı: Bu yanlıştan dönün!
İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Hüsnü Boztepe imar planlarında ...
CHP Lideri’nden belediye başkanlarına mesaj: Yakından izliyoruz!
Genel Başkan Kılıçdaroğlu, partisindeki belediye başkanlarıyla ilgili ...
 
Kırkpınar'dan sert çıkış: İzmirli vekili mi hedef aldı?
İYİ Parti’de kurultay geride kalırken, GİK'e seçilemeyen isimler ve 'yazılmayacaklar' ...
CHP İzmir İl Başkanı Yücel'den Lider'e ziyaret ve İzmir raporu!
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Ankara'da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret ett.
AK Partili Kaya'dan 'İnciraltı'na kurul müjdesi
AK Partili Kaya bölgede yıllardır çözülemeyen imar sorunu hakkında önemli ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri