POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Özgür Özel'den 'Selahattin Demirtaş' kararı
Seçim değerlendirmesi: Beklentinin farkındayız!
Seçim değerlendirmesi: Beklentinin farkındayız!
Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
Tansu Çiller'in eşi Özer Uçuran Çiller hayatını kaybetti
KAP geldi: Mourinho hayali gerçek oluyor!
KAP geldi: Mourinho hayali gerçek oluyor!
1 Nisan 2022 Cuma - 19:27

İlçe ilçe meclis raporu: Hangi kararlar alındı?

Konak meclisinde kredi müjdesi veren Başkan Batur, Basmane’de inşa edilecek hizmet binası için Konak Belediye Meclisi’nin oybirliğiyle onayladığı kredi başvurusunun olumlu yanıtını birebir kendisinin teslim aldığını söyledi. Menemen Belediyesi, SODEMSEN üyeliğinin iptal kararı alındı. Bayraklı'da Ak Parti Grubu yaşanan tartışma sonrası meclisi terk etti. Gaziemir'de komisyonlarda geçtiğimiz yılın aksine Arda'ya yakın isimler yer aldı.

İlçe ilçe meclis raporu: Hangi kararlar alındı?

Konak Belediye Meclisi, nisan ayı toplantılarının ilkini Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Yoğun gündemli meclis toplantısını, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar ve Konak İlçesi Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı İbrahim Kansoy, MHP Konak İlçe Başkanı Yusuf Çoban ile Ak Parti Konak İlçe Başkan Yardımcısı Taner Deniz de takip etti. Oturumda, Encümen Üyeleri ve Meclis İçi İhtisas Komisyonları seçildi. 2021 yılı Denetim Komisyonu raporunun da değerlendirildiği toplantıda, 2021 Yılı Belediye Başkanı Faaliyet Raporunun ise sonraki meclis toplantısında görüşülmek üzere gündemde tutulmasına karar verildi. Komisyon raporunun sunumu, Denetim Komisyonu Başkanı Nesrin İlkutlav tarafından yapıldı. Oturumu yöneten Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, geçtiğimiz ay yapılan mecliste oybirliğiyle alınan karar gereği, belediyenin Basmane’de inşa edilecek yeni hizmet binası için başvurulan 100 Milyon TL kredinin onayının geldiğini müjdeledi.

Destek ve güven teşekkürü

Meclis açışında konuşan Başkan Batur, kredinin alınmasında emeği geçenlere teşekkür ederek, “Geçtiğimiz hafta, sizlerin büyük desteğiyle, bu mecliste oybirliğiyle kararını aldığımız krediyle ilgili olumlu gelişmeler oldu. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İller Bankası vasıtasıyla alacağımız 100 milyonluk bir kredi talebimiz vardı. Yeni hizmet binamızın yapımında kullanılmak üzere talep etmiştik. Geçtiğimiz hafta içinde, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü’nden evrakımızı birebir kendim aldım. Bu konuda öncelikle meclis üyesi arkadaşlarıma, hepinize gösterdiğiniz güven için tek tek teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kredinin bu noktaya gelmesinde büyük emeği geçen ve destek veren AK Parti İzmir Milletvekilimiz Sayın Hamza Dağ’a da buradan teşekkürlerimi sunmak isterim” dedi.

Meclis üyeleri başarılarıyla onurlandırdı

Önergelere geçilmeden önce Encümen ve İhtisas Komisyonları üyeleri seçildi. Başkan Batur, önceki komisyonlarda görev almış meclis üyelerine teşekkür ederken yeni görevlerinde de başarılı olacaklarına emin olduğunu söyleyerek başarı dileklerini iletti. Batur ayrıca, geçtiğimiz günlerde İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanlığına seçilen Konak Belediyesi Meclis Üyesi Doğan Kılıç ile yönetimde görev alan Nurullah Arık’ı da kutlayarak, “Meclis üyesi ve esnaf masamızdan sorumlu arkadaşımız Doğan Kılıç, geçtiğimiz pazar günü İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Odası Başkanlığına seçildi. Kendisini kutluyoruz, başarılar diliyoruz, hayırlısı olsun. Meclis üyemiz Nurullah Arık da aynı yönetim kurulunda görev yapacak. Konak Belediyesi’nden böyle oda başkanı, odada görevli yönetici arkadaşlarımızın çıkması bize onur verdi. Kendilerine başarılar diliyoruz” diye konuştu. 

Konak Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle göreve gelen Encümen ve İhtisas Komisyonları üyeleri belli oldu.

MENEMEN SODEMSEN ÜYELİĞİNİ İPTAL ETİ

Menemen Belediyesi Meclis Toplantısında, Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) üyeliğinin iptal kararı alındı.

Toplantının en önemli gündem maddesi,  Menemen Belediyesi’nin TİS süreçlerinde belediyeyi temsil eden ve işçi ile işveren arasında arabuluculuk görevini üstlenen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) üyeliğini iptal etmesi hususu oldu.

Oylamada Cumhur İttifakı’nın ‘kabul’ yönünde 16 oyu, CHP grubunun 11 ‘ret’ oyu ve İYİ Parti’nin çekimser oylarıyla birlikte oy çokluğuyla kabul edildi.

BAYRAKLI’DA AK PARTİ MECLİSİ TEK ETTİ

Bayraklı Belediyesi Meclis’inde belediye sitesinde yapılan online formunda cinsiyet bölümü tartışıldı. AK Partili meclis üyeleri formda yazan “erkek, kadın ve diğer” seçeneğine tepki göstererek, Meclis’i terk etti.

Dilek ve temenni bölümünde konuşan AK Partili Aktaş, “7-8-9 yaşlarında başlayan sınıfların olduğu orta okulu ve liselerin olduğu ön başvuru formu düzenliyor. Belli şeyleri geçtikten sonra, burada cinsiyet bölümünde kadın erkek ve diğerleri… çocuk anneye ya da babaya sordu. Nasıl cevap vereceksiniz. Vatandaşların bazı değer yargılarıyla oynamayın. Bir belediyede çocuklarla ilgili böyle bir oyun edilmesi yazık günahtır. Biz de bunu tavrı protesto edip, meclisten ayrılıyoruz” dedi. 

2023’TE BU BELADAN KURTULACAĞIZ

AK Partili Aktaş’a yanıt veren Başkan Serdar Sandal, “Sizin insana, yaratana hürmetiniz yok. Vatandaşı bu şekilde aldatmayın. Klasik şov. Arkadaşlar boşverin, biz yeri zamanı geldiğinde kim mazlumsa, kim mağdursa yanında durmasını biliriz. Buradaki konu teknik bir hatadır. Formu dolduran arkadaşın dikkat etmemesi dolayı yapılan bir işlemdir. Kasti bir işlem değildir. Biz her zaman vatandaşlarımızın arkasında durduk, dururuz. Biz toplumun her bireyinin arkasında dururuz. Bu hakka, insana hürmettir. Ben bunlara turist gibi geziyor dediğimde tam da bundan bahsediyordum. Bunlar havaya bakarak geziyorlar. Bunların vicdanlarında merhamet yok. İnsanları yok etmeye, kendilerinden olmayanı yok saymaya kurgulanmış bir sistem. El birliğiyle göreceksiniz 2023’te bu beladan hep birlikte kurtulacağız” dedi.  

GAZİEMİR’DE KOMİSYONLARDA ARDA’NIN İSTEDİĞİ OLDU

Gaziemir Belediye Meclis Toplantısı Başkan Halil Arda başkanlığında gerçekleşti. Meclis toplantısı öncesi yapılan CHP grup toplantısında komisyonlarda Arda’ya yakın meclis üyeleri yer aldı. Levent Çağlarsu’nun istifası sonrası CHP grubu içinde denge değişmişti. Geçtiğimiz yıl komisyonlarda Arda’ya muhalif isimler yer alırken, bu kez 9 muhalif meclis üyesi komisyonlarda yer almadı. Arda’nın önerdiği isimler grup toplantısında kabul edildi ve meclis toplantısında da komisyonlara seçildi.

BORNOVA'DA KOMİSYON SEÇİMLERİ

Bornova Belediye Meclisi 2022 Yılı Nisan Ayı 1. oturumu, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ başkanlığında gerçekleştirildi. 3 yılını dolduran Belediye Meclisi’nde encümen ve komisyon seçimleri yapıldı.

Bornova Belediyesi Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nın ilk oturumu Bornova Kültür Merkezi içindeki Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantının açılışını yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ’un geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden CHP’li Meclis Üyesi Ali Kılıç’ı anarak başladığı konuşmasında; “Zamansız bir şekilde aramızdan ayrılışı hepimizi derinden üzdü. Kendisini her zaman özlemle anacağız” diye konuştu. Başkan İduğ, Ali Kılıç’ın Bornova’da isminin yaşatılacağı kararının alındığı mecliste yasalar gereği yeni üyesi olan Recep Daloğlu’nun rozetini taktı. Başkan Mustafa İduğ Kutsal Ramazan Ayı’na girildiğini hatırlatarak hayırlara vesile olmasını ve başta İslam Alemi olmak üzere tüm insanlığa barış, huzur getirmesini diledi.

Nisan Ayı Meclis toplantısın ilk oturumunda yeni dönemin  encümen ve komisyonların üyeleri seçildi. Encümen Üyeleri gizli, Meclis İhtisas Komisyonu Üyeleri ise açık oylama ile belirlendi.

 
Kadınlar Balçova’da şiddete karşı tek yürek oldu
 
Türkiye'de son 24 saatin verileri açıklandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadınlar Balçova’da şiddete karşı tek yürek oldu
Balçova Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu arasında, ...
Soyer’den İspanya’ya Terra Madre daveti
İspanya Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı Héctor Castañeda ve İzmir ...
CHP Lideri Kılıçdaroğlu İzmir Bahçesi’ni ziyaret etti
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, Hatay EXPO 2021’de kurduğu İzmir Bahçesi ...
 
Çiğli’de Katılımcı Şehir Planlaması Çalışmaları başlıyor
Çiğli Belediyesi, Almanya Kassel Üniversitesi ile Mersin Üniversitesi ...
Menemen'de 2 Nisan Farkındalık Günü kutlaması
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte ...
Atıklar sanat eserine dönüştü!
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Rotary 2440. Bölge işbirliğiyle düzenlenen ...
 
Konak’ta camiler Ramazan’a hazır
Konak Belediyesi, Ramazan ayı nedeniyle ilçe sınırları içinde bulunan ...
Soyer minik şampiyonları ağırladı
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir’de düzenlenen U12 Erkekler ...
Çeşme'de yangın paniği!
İzmir'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerine çıkmasıyla kabus sezonu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri