POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
21 Aralık 2023 Perşembe - 08:20

İş birliği görüşmesinin ardından Yeniden Refah’tan AK Parti’ye ‘İzmirli aday’ uyarısı!

Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Arıkan, partisinin lideri Erbakan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan arasında gerçekleşen ‘iş birliği’ görüşmesinin ardından AK Parti’ye ‘İzmirli aday’ uyarısında bulundu. 2014’te Binali Yıldırım, 2019’da Nihat Zeybekçi’nin aday gösterilmesini eleştiren Arıkan AK Parti’nin İzmir adayı olacağı konuşulan Genel Başkan Yardımcısı-Tanıtım ve Medya Başkanı Dağ için ise, ‘’ İzmirli aday tarifine uyuyor. Doğma büyüme buralı olan biri’’ dedi.

İş birliği görüşmesinin ardından Yeniden Refah’tan AK Parti’ye ‘İzmirli aday’ uyarısı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Türkiye’de gözler 2024’te gerçekleşecek yerel seçimlere çevrilmiş durumda.

Siyasi partiler yeni yıla doğru gidilirken adaylarını açıklamaya devam ederken İzmir cephesinde de gündem yerel seçim…

İzmir’de adayını ilk İYİ Parti açıklarken İzmir Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale sahada seçim çalışmalarını sürdürüyor. Halkların Eşitlik Demokratik Partisi(DEM) Torbalı, Bayraklı ve Menemen ilçelerinde aday çıkaracağını açıklarken büyükşehir noktasındaki kararını önümüzdeki günlerde duyuracak. Cumhur İttifakı cephesinde İzmir adayı AK Partili olacak. Milliyetçi Hareket Partisi(MHP), Büyük Birlik Partisi(BBP) AK Parti adayını destekleyecek.

Geçtiğimiz günlerde ise yerel seçimlere yönelik kritik bir görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Yeniden Refah Partisi(YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan AK Parti Genel Merkezi’nde görüştü. Görüşmenin ardından açıklama yapan YRP Lideri Erbakan, yerel seçimlerde Cumhur İttifakı ile İstanbul, Ankara ve İzmir özelinde iş birliği yapılabileceğini söyledi.

Gelişmenin ardından konu ile ilgili olarak Gerçekİzmir’e açıklamalarda bulunan Yeniden Refah Partisi İzmir İl Başkanı Cemal Arıkan gündemi değerlendirdi.

‘’GEREKLİ KURULLAR GÖRÜŞECEK’’

Erdoğan ile Erbakan arasındaki görüşmeyi değerlendiren Arıkan, ‘’Cumhurbaşkanımızdan gelen bir teklif, genel başkanımızı davet etti kendisi. Gerekli kurullar bu konuyu görüşecek. Geçtiğimiz günlerde de AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı ile il binamızda İzmir özelinde görüştük. Nezaket ziyareti şeklinde geldi. Onlar da geldiler konuşuldu. Konuşulan İzmir’de büyükşehirde ittifak yapılıp bizim açımızdan ilçelerde kendi adaylarımızı çıkarmak. Zaman içinde başka teklifler olabilir ama bizim önceliğimiz millete hizmet etmek’’ dedi.

‘’SOKAKTA KİMSE KARŞILAŞSAK CHP BİZİM İÇİN BİTTİ DİYOR’’

Yerel seçimler ve İzmir’deki CHP hakimiyeti hakkında konuşan Arıkan, İzmir aslında CHP’nin kalesi ve güçlü olduğu bir yer değil. Daha önce Osman Kibar, Burhan Özfatura dönemleri var. İzmir solun kalesi değil ama son siyasi kutuplaşmalar bazı sözler neticesinde kendini CHP’ye daha yakın hissetmiş seçmen. Şu an sokakta kimse karşılaşsak asla CHP’den başka partiye oy vermeyiz diyenler bile CHP bizim için bitti, artık vermeyeceğiz diyorlar’’ diye konuştu.

AK PARTİ’YE ‘İZMİRLİ ADAY’ UYARISI!

İktidar partisine ‘İzmirli aday’ uyarısında bulunan Arıkan, ‘’Burada tabi doğru aday konusu çok önemli. İzmirlinin hassasiyetleri var. İzmirli, İzmirli aday istiyor. Daha önce AK Parti bunu denedi Binali Bey’i(Yıldırım) getirdi, Denizli’den sayın bakanımızı(Nihat Zeybekçi) getirdi olmadı. Olmadığını gördü. Şimdi tam doğru bir zaman ittifak anlamında. Hem Millet İttifakı’nın kendi adaylarını çıkarması hem de DEM Parti’nin aday çıkarması ile birlikte. Her şey doğru işliyor burada doğru isimlerde karar alınması, doğru projelerin anlatılması önemli. Bizim derdimiz İzmirlinin hizmet alması CHP’nin kaybetmesi kazanması değil’’ ifadelerini kullandı.

‘’DAĞ İZMİRLİ ADAY TARİFİNE UYUYOR’’

AK Parti’nin İzmir adayı olarak ismi güçlü şekilde geçen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı-Tanıtım ve Medya Başkanı Hamza Dağ hakkında konuşan Arıkan, ‘’Hamza Dağ İzmirli aday tarifine tabi uyuyor. Doğma büyüme buralı olan biri. Hamza Bey’i çok eskiden tanıyorum. Mesele burada şu Karşıyaka Belediyesi’nde bıraktığınız zaman Karşıyaka İskele’yi bulabilecek biri olmalı. Buca Forbes’te bıraktığınız zaman Buca Heykel’e çıkabilecek biri olmalı. Bugüne kadar İzmir’de doğmamış, yaşamış ama önceki dönemlerde şu hizmetleri yapmış bunu istemiyor. Ankara da bunu istemiyordu AK Parti Kayserili bakanımızda ısrar etti, aslında İstanbul ve Ankara’yı AK Parti kaybetti, CHP kazanmadı. Doğru isim çok önemli. Bu insan buranın dertlerini biliyor demeli, toplum buna inanmalı. Hamza Bey olur başkası olur bu önemli değil ama biz kriteri söylüyoruz. İttifak olursa istişare de olacak AK Parti kendi kendine aday belirlemeyecek. İzmir’i bilmeyen birini İzmirli istemiyor. İstişare edilmeden yapılan hiçbir işten hayır gelmeyeceğine inanıyoruz’’ dedi.

‘’İZMİRLİ CHP’Lİ’ NE DEMEK?’’

‘İş birliği olması halinde Cumhur İttifakı’nın adayının şansı ne olur?’ sorusuna yanıt veren YRP İzmirİl Başkanı Arıkan, ‘’Teoriler muhtelif ama CHP İzmirlinin çok sevdiği bir aday çıkartır, biz de yanlış aday çıkartırsak yine CHP’de kalır. CHP kendi iç çatışmalarından bir aday çıkarır biz doğru adayı çıkarır biz kazanırız. İzmirliye de topluma da yapılacak en büyük hakaret bu. ‘İzmirli CHP’li ne demek?’ İzmirli at gözlüğü takıyor hiçbir değişimi adayı önemsemiyor mu? ‘Ceketimi koysam kazanırım’ bu cümle İzmirliye hakaret. Biz Cumhur İttifakı’ndayız biz ittifakın hiçbir hatasını görmeyelim demiyoruz’’ dedi.

‘’WEB SİTEMİZE BAKSA, İZMİR’DEKİ EN FANATİK CHP’Lİ YENİDEN REFAHÇI OLUR!’’

Partisine gençlerin büyük ilgi gösterdiğini aktaran Arıkan, ‘’Bizim web sitemize CHP’li bir kardeşimiz baksa, İzmir’de en fanatik dediğimiz arkadaşlar Yeniden Refah’çı olur! Ben bunu yaşıyorum sürekli. 330 bini geçtik üye sayısında Türkiye genelinde. Herkesin eleştirdiği Z kuşağı bize geliyor. Geçen yıldan bu yıla 100 bin yeni üyemiz oldu.

‘İZMİR’DE TUNÇ ÇAĞI’’ ÇIKIŞI!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in görevde geçen süredeki hizmet ve icraatlerini değerlendiren Arıkan, ‘’Çok üzücü. Tunç Bey’in(Soyer) durumu İzmir’i Tunç çağına götürme noktasında bir gayret oldu. Yollar çok sıkıntılı, altyapı hala kokan bir şehir. İzmir’e geçen sene 1 cruise gemisi geldi. Gemileri idare eden firma misafirlerini kokan bir şehre getirmek istemiyor. Hatay’da oturanlar gece kokudan uyuyamıyoruz diyor. Koku sorununun tamamen ortadan kalktığı iddiası doğru değil. İzmir’in de Türkiye’nin de en büyük sorunu kentsel dönüşüm. Büyük bir depremde İzmir’den çok vefat edecek insan olur, çok çökecek bina olur. Anladığımız kadarı ile bu CHP’nin hiç umurunda değil İstanbul’da da, Ankara’da da, İzmir’de de hiçbir şey yapılmıyor. Komple dönüşen bir mahalle yok mesela. İzmir’in otopark sorunu da var’’ diyerek sözlerini noktaladı.

 
Politika Durağı’nda gündem yerel seçim süreci: 3 deneyimli gazeteciden çarpıcı yorumlar!
 
DSÖ'den yeni varyant uyarısı: Dikkate alınması gerek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Politika Durağı’nda gündem yerel seçim süreci: 3 deneyimli gazeteciden çarpıcı yorumlar!
Deneyimli gazeteciler Sercan Avcı, Mustafa Akbaş ve Onur Çakır Bir TV’de ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan Sisi ile Gazze'yi görüştü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ...
Büyükşehir'de bir dönemin sonu: Özuslu bıraktı!
CHP'den Bergama Belediye Başkan Aday Adayı olan Mustafa Özuslu Büyükşehir ...
 
İYİ Parti'den 'ambargo' iddiasına yalanlama!
İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, partisinin eski İstanbul Milletvekili ...
Politika Durağı bu akşam yine siyasetin nabzını tutacak
Gazeteciler Avcı, Çakır ve Akbaş'ın siyaset ve kent gündemini değerlendireceği ...
"Zalimlerin hak ettikleri cezayı gördüğü bir yıl olacak"
''2023 Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri'' sahiplerini buldu. ...
 
İmamoğlu'ndan o soruya yanıt: Ben o defteri kapattım
İmamoğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ifadelerine yönelik ...
Yavaş’tan Akşener’e 'korkak' yanıtı!
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı ...
''Bornova’da dayanışma çeperini büyüteceğiz''
Yaklaşan yerel seçim öncesinde ziyaretlerine devam eden Bornova Belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri