POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
26 Eylül 2022 Pazartesi - 08:07

İtalya'da Mussolini hayranı aday kazandı!

İtalya'da dün yapılan seçimlerde sandıktan aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi (FdI) lideri Giorgia Meloni birinci çıktı. Bloomberg, İtalya'daki yeni dönemi, "Meloni 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en sağcı hükümetin ilk kadın başbakanı olmaya hazırlanıyor" sözleriyle aktardı.

İtalya da Mussolini hayranı aday kazandı!

Giorgia Meloni, İtalya seçimlerinde açık bir çoğunluk kazanarak, ülkede 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en sağcı hükümetin ilk kadın başbakanı olmaya hazırlanıyor.

İtalya'da halk dün erken genel seçim için sandık başına gitti. ANSA haber ajansının paylaştığı resmi olmayan sonuçlara göre, İtalya’nın Kardeşleri (FdI) yüzde 26 ile birinci, Demokratik Parti (PD) yüzde 19,5 ile ikinci, 5 Yıldız Hareketi (M5S) yüzde 15 ile üçüncü sırada yer aldı. Lig Partisi yüzde 9 ile dördüncü, Forza Italia (FI) yüzde 8 ile beşinci, seçime birlikte giren Eylem Partisi (Az)-Italia Viva (Iv) da yüzde 7,8 oyla altıncı sırada konumlandı.

Bloomberg'in haberine göre, aşırı sağcı İtalya'nın Kardeşleri Partisi (FdI) lideri Giorgia Meloni, ülkede 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en sağcı hükümetin ilk kadın başbakanı olmaya hazırlanıyor.

Meloni, pandeminin ardından son 18 ayda ülkeyi istikrara kavuşturan Mario Draghi yönetimine muhalefete önderlik etti, siyasi tartışmalardan sağlam çıktı.

BİLİNMESİ GEREKENLER

Yine de 45 yaşındaki Meloni'nin yönetim konusunda çok az tecrübesi var. Meloni, 1990'larda aşırı sağcı bir aktivist olarak siyasete atıldı ve Avrupa Birliği'nde, göçmenler ve LGBTQ gruplarına yönelik karşıt açıklamaları damga vurdu. Ancak seçmenlere ve yatırımcılara, İtalya'nın borcunu kontrol altında tutacağına ve ülkenin dış ittifaklarını veya Ukrayna'ya desteğini sorgulamayacağına dair güvence vermeye çalıştı.

Meloni, Draghi'nin büyümeyi hızlandırmak amacıyla başlattığı bazı reformları tersine çevirmeye çalıştığı için hükümette güçlü bir eli olması muhtemel.

Draghi, ailelere ve işletmelere yardım etmek için yaklaşık 66 milyar avro harcadı, ancak bütçe açığını genişletmek için siyasi baskıya direndi. Bu, Meloni hükümetinin mücadele etmesi gereken ilk ikilemlerden biri olabilir.

"YÜKSEK DERECEDE İÇ ÇALKANTALI BİR HÜKÜMETE HAZIRLANMALIYIZ"

Milan Üniversitesi'nde siyaset profesörü olan Giorgia Serughetti, "Hükümetin iç gerilimlerle sınanması çok uzun sürmeyecek. Meloni tarafından yönetilen, ancak yüksek derecede iç çalkantı olan bir hükümete hazırlanmalıyız." dedi.

Kampanya boyunca Salvini, İtalyanların enerji krizini atlatmasına yardımcı olmak için borçlanmayı artırma konusunda daha agresif bir yol izledi ve Rusya'ya karşı yaptırımların etkinliğini sorguladı.

Seçim gecesi yaptığı konuşmada Meloni, hem kendisine hem de Berlusconi'ye destekleri ve ekibine saygılarını sunarken gösterdikleri kampanyadaki ruh için teşekkür etti.

Meloni, "Gerekli olanı yaparak başlıyorsunuz ve sonra mümkün olanı yapıyorsunuz. Ve sonunda imkansızı başaracaksın" dedi. (Habertürk)

 
Fabrikada gaz zehirlenmesi: 3 can kaybı!
 
Kuntz'dan istifa sorusuna çarpıcı yanıt!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Komşuda 5,1 büyüklüğünde deprem
İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Protestolar sürüyor: İran'da Starlink devrede!
Elon Musk, ABD'nin İranlılara sunulan internet hizmetlerinin kapsamının ...
İran'da Reisi'den protestoculara karşı talimat!
İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ülkede ölümlere yol açan protestolarda ...
 
Miçotakis'ten Türkçe paylaşım: Biz düşman değiliz
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, "Yunanistan Türkiye'yi tehdit ...
Toyota Rusya'daki fabrikasını kapatma kararı aldı!
Toyota, Rusya'daki fabrikasının kapısına kilit vurma kararı aldı. Japon ...
İran'da isyan ülkeye yayıldı, 17 kişi hayatını kaybetti
İran'da ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra hayatını kaybeden ...
 
Suriye açıklarında göçmen teknesi battı: 34 ölü
Suriye’nin batısındaki Tartus ili açıklarında düzensiz göçmenleri taşıyan ...
Amanpour başörtüsünü reddetti, röportaj iptal edildi!
CNN International'ın ünlü muhabiri gazeteci Christiane Amanpour, İran ...
Rusya'da seferberlik protestosu: Bin 300 gözaltı
Rusya Devlet Başkanı Putin'in duyurduğu kısmi askeri seferberlik ilanının ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri