POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 19:00

İzmir Şehir Plancıları Odası Başkanı o belediyede müdür oldu!

Göreve geldiği günden bu yana belediye bürokrasisinde ciddi değişimlere imza atan  Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay, dört müdürlükte atama yaptı. Temmuz ayı meclis toplantısında yapılan bilgilendirmede Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer'in Etüt Proje Müdürlüğüne getirildiği açıklandı.

İzmir Şehir Plancıları Odası Başkanı o belediyede müdür oldu!

GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi Temmuz ayı meclis oturumu Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay başkanlığında gerçekleşti.

Göreve başladığı günden bu yana belediye bürokrasisinde ciddi değişime imza atan Başkan Tugay, 4 müdürlükte atama gerçekleştirdi.

Meclis toplantısında yapılan bilgilendirmeye göre Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer Etüt Proje Müdürlüğüne getirildi. 

Mehmet Boz’un Park ve Bahçeler Müdürlüğüne, Nehir Yüksel’in Plan Proje Müdürlüğüne, Serdar Sepetçioğlu’nun Muhtarlık İşleri Müdürlüğüne getirildiği açıklandı. 

Öte yandan toplantıda kent için birbirinden önemli konular gündeme geldi. 

Caher Dudayev Bulvarı üzerinde bulunan bazı mekanların içkili yer bölgesine dahil edilip edilmemesi oylandı. Konuyla ilgili Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) grubu evet oyu verirken AK Parti ise maddenin meclisten geçmemesi için hayır oyu kullandı. 

AK Partili Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, “Biz ruhsatlandırmaya karşı değiliz. Çekincelerimiz vardı. Bunları söylemiştik. Ne önlemler alındı? Ruhsatlandıracağımız yerlerde trafik sorunları yaşanacak mı? Akşam geç saatlere kadar Bostanlı’da barlar sokağında yaşanan sıkınlar orada yaşanacak mı? Komisyonlarda yokuz. Bilgi almak istiyoruz. Sadece çekincelerimiz var” dedi. 

Bunun üzerine Belediye Başkanı Cemil Tugay, “Zannediyorum sizin istediğiniz önlemler daha sonraki aşamada yapılacak işlemler. Arkadaşlar ruhsat verilip verilmeyeceğini değerlendirmişler ve uygun bulmuşlar” açıklamasını yaptı. 

CHP’li Yaşar Özcan da oturumda söz aldı ve “Burası bir bulvar. Yarı kısmı zaten içkili yere dahil edilmiş. Burası gelişmeye açık, konutlar gayet uzak. Yasakçı bir anlayış içinde olmamak ve şehrin gelişmesine katkı koymak açısından içkili yere dahil edildi. Ancak bu her yerin içkili yer olacağı anlamına gelmez. Mutabakat sağlanırsa olur, şehrin gelişmesine katkı sunmamız gerekir” dedi. 

Sonuç olarak madde oylandı ve AK Parti ret yönünde refleks gösterdi. Önerge oy çokluğuyla kabul edildi ve bölgeye içkili yer ruhsatı verildi. 

İlçede yer alan 1787/1 sokak üzerinde bazı noktalara içki ruhsatı verilmesi de gündeme geldi. İncelemenin henüz tamamlanmamış olması nedeniyle önergenin gündemde kalması oylandı. AK Parti ve CHP aynı yönde tercih gösterdi. Madde oy birliğiyle gündemde bırakıldı. 

AK Partili Baran bir kez daha söz aldı. Baran, “Kentimizin gelişmesinin karşısında durduğumuz bir durum yok. Kentimizin gelişmesi sadece alkol ruhsatıyla ve sokağın alkollü alan ilan edilmesiyle ilgili değil. Bu kısır bir döngü. Bizim çekincelerimiz belli. Bostanlı’da kaldırımla alakalı işgaller had safhada. Bebek arabalılar bile tek kaldırımda yan yana yürüyemez halde. Derdimiz orayı da aynı sıkıntılara sokmamak. Alkol ruhsatı verilip verilmemesiyle alakalı bir durum değil. Kentimizin gelişimini biz de sizler kadar istiyoruz ve bunun için her şeyi yapıyoruz” açıklamasında bulundu.

 
FETÖ sanığı 'Balyoz' hakimi Ömer Diken'e 13 yıl 4 ay hapis
 
GSF öğrencilerinden alkışlı pankartlı tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den önemli 'Neptün Soyer' açıklaması: O iddiaya yalanlama!
Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Başkan Tunç Soyer'in eşi ...
Karabağlar’da yaz kursları başlıyor
Karabağlar Belediyesi, çocukların yaz tatillerini daha verimli kullanmalarını ...
Gaziemir’de toplu sözleşme sevinci
Gaziemir Belediyesi ile Tüm Yerel-Sen arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle ...
 
Soyer: İzmir inovasyonun ve girişimciliğin merkezi olacak
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, gelecek nesillere temiz, ...
Yangın kabusu sonrası Başkan Kılıç'tan anlamlı çağrı
Buca ormanlarıyla başlayan yangın haberleri, hafta sonu Dikili ve Menderes’ten ...
Tarihi kemere koruma ağı!
İzmir kent dokusunun önemli figürleri arasında yer alan Yeşildere Caddesi ...
 
İzmir Metrosu mahir ellere emanet!
Avrupa Birliği bünyesinde yürütülen Mahir Eller Projesi'ne İzmir'in kadın ...
Başkan İduğ'dan voleybola davet
İzmir genelinde elde ettiği başarılarla dikkat çeken Bornova Belediyespor ...
Barış Akarsu adını yaşatan parkta anıldı
Genç yaşta geçirdiği trafik kazasında yaşama veda eden rock müziğinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri