POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
Havalimanında 42 personel hastanelik oldu!
29 Nisan 2024 Pazartesi - 19:23

İzmir Valiliği’ne denize nazır ek bina!

İzmir Valiliği’nin mevcut ana binasının konum ve kapasite açısından yetersiz olması gerekçesiyle inşa etmek istediği ek binanın planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından onaylandı.

İzmir Valiliği’ne denize nazır ek bina!

GERÇEKİZMİR - Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Valiliği’nin Konak Mersinli Mahallesi 8623 ada 6 parsel numaralı taşınmaz üzerinde İzmir Valiliği Ek Hizmet Binası yapmak amacıyla hazırlanan uygulama imar planı teklifini onayladı ve askıya çıkardı.

Bakanlık tarafından yapılan duyuruda, “Bakanlığımızın 29.04.2024 tarihli ve 9331137 sayılı yazısı ile; İzmir Valiliği (Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı) tarafından İzmir İli, Konak İlçesi, Mersinli Mahallesi, 8623 ada 6 parsel numaralı taşınmaz üzerinde İzmir Valiliği Ek Hizmet Binası yapılması amacıyla Resmi Kurum Alanı kullanım kararı getirilmesine ilişkin hazırlatılan 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi, 3194 sayılı imar Kanunu’nun 9. Maddesi ile 1 Numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 97(ç) maddesi kapsamında değerlendirilmiş ve Bakanlık Makamınca uygun görülerek onaylandığı, bildirilmiştir” ifadelerini kullanıldı.

Söz konusu plan değişikliğine konu parsel 2 bin 384 metrekare olmakla beraber İzmir Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na tahsisli olarak kayıtlı bulunuyor.

Planlama değişikliğine konu alan, “1/100.000 Ölçekli Manisa-İzmir Çevre Düzeni Planı”nda L18 no.lu pafta içerisinde bulunuyor ve “Kentsel Yerleşik Alan” arazi kullanım kararında yer alıyor.

Plan Gerekçesi Söz konusu 8623 ada 6 numaralı parselde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.03.2022 tarih ve 05.301 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planının; İzmir 7.İdare Mahkemesinin 10.10.2023 tarihli ve 2022/1677 Esas Nolu 2023/1885 Nolu kararı ile iptal edilmesi dolayısıyla alanın plansız kalması sebebiyle 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi hazırlanması gerekliliği oluşmuştur. İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının mevcut binasının konum ve kapasite açısından yetersiz olması ek hizmet binası ihtiyacı hasıl olmuştur. Ekte sunulan, yapılması düşünülen hizmet binası avan projesi öneri plan ile TAKS: 0.60, KAKS: 3.00 olarak planlanmıştır.

KONUM VE KAPASİTE YETERSİZ!

Planın 1/1.000 ölçekli uygulama imar planı açıklama raporunda plan gerekçesi olarak, “Plan Gerekçesi Söz konusu 8623 ada 6 numaralı parselde İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 14.03.2022 tarih ve 05.301 sayılı kararı ile değişiklikle onaylanan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planının; İzmir 7.İdare Mahkemesinin 10.10.2023 tarihli ve 2022/1677 Esas Nolu 2023/1885 Nolu kararı ile iptal edilmesi dolayısıyla alanın plansız kalması sebebiyle 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı teklifi hazırlanması gerekliliği oluşmuştur. İzmir Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığının mevcut binasının konum ve kapasite açısından yetersiz olması ek hizmet binası ihtiyacı hasıl olmuştur. Ekte sunulan, yapılması düşünülen hizmet binası avan projesi öneri plan ile TAKS: 0.60, KAKS: 3.00 olarak planlanmıştır” gösterildi.

 
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı!
 
Erdoğan, Bahçeli seçim sonrası ilk kez bir arada!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İki otomobil kafa kafaya çarpıştı!
İzmir'in Ödemiş ilçesinde iki otomobilin çarpışması sonucu yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.
Otomobil tarlaya devrildi: Genç adamın acı sonu!
İzmir'in Çeşme ilçesinde otomobilin tarlaya devrilmesi sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Mersin Emniyeti'nden 'Yumurtalı gasp’ açıklaması
Adana-Mersin otoyolunda 'otoban çetesi' olduğu belirtilen grubun, seyir ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşüm açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yuvalarımızda gönül rahatlığıyla oturmak, şehirlerimizde ...
Tekel bayilerinden o markaya boykot kararı
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, bir firmanın sigaralarını ...
X'in en büyük rakibi artık Türkiye'de yok!
Meta'nın metin tabanlı sosyal medya platformu Threads, Türk Rekabet Kurumu'nun ...
 
TBMM'de yeni anayasa mesaisi başlıyor
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, yeni anayasa ...
Aranan 4 firari İzmir'den çıktı!
İzmir’de çeşitli suçlardan haklarındaki kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan ...
Yoğun bakımdaki tacizde yeni gelişme!
İzmir'de Ege Üniversitesi (EÜ) Hastanesi’nde yoğun bakımda tedavi gören ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri