POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
15 Eylül 2018 Cumartesi - 10:27

İzmir'de başkanlardan 'temizlik' mesaisi!

15 Eylül 2018 Dünya Temizlik Günü'nde 150 ülkeden milyonlarca gönüllü, küresel atık problemine karşı toplanıp 1 günde dünyayı temizlemek üzere güçlerini birleştirmek için bir araya geldi. Bu anlamlı harekete Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da destek verdi.

İzmir de başkanlardan  temizlik  mesaisi!

15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde düzenlenen “Let’s Do It -Haydi Yapalım” hareketine Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina’da destek verdi. Başkan Piriştina, Dünyanın en büyük sivil hareketlerinden olan, küresel atık problemine dikkat çekmek içinçevreyi daha yaşanabilir hale getirmeye çağıran etkinliğe Buca Kent Konseyi’nin organizasyonuyla katıldı.

Buca Kent Konseyi üyeleriyle birlikte Buca İstasyonu’na gelen Başkan Piriştina, çalı süpürgesini ve küreğini alıp sokakları ve parkı süpürdü. Genç yaşlı çok sayıda vatandaşın da destek verdiği temizlik hareketiyle Buca İstasyonu pırıl pırıl yapıldı.

Kentliyi tüm çevreye duyarlı olmaya çağıran Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, “Yaşadığımız çevreye olan saygıyı hatırlatabilmek için biraraya geldik. Bu etkinlikle kentin temizliğine vatandaşlarımızın biraz daha duyarlı olması için özendirmek istedik. Her ne kadar temizlik bizlerin, yerel yönetimlerin asli görevi olsada hepimize iş düşüyor. Herşeyi kamudan beklememek lazım. Belediyenin yapacağı işi halkın yapmasından bahsetmiyorum ama yediğimiz çiğdemi yere atmazsak, elinizdeki poşeti biraz ilerdeki çöpe atarsak hem daha temiz çevreye kavuşur hem de belediyenin üstündeki yükü alır maliyetleri düşürürüz. Bu yine kentliye dönecektir. Biraz iş yerinizin, biraz evinizin etrafına özenli ve dikkatli davranabilirsekdaha güzel bir çevreye kavuşuruz” diye konuştu.

KARŞIYAKA'DA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ

Karşıyaka Belediyesi’nin, 15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında ‘Temizlik İçten Başlar’ sloganıyla başlattığı kampanyaya sivil toplum kuruluşları kadar ev hanımları da katılım sağladı. İlçenin pek çok mahallesinde sokağa çıkan kadınlar, kendi kapılarının önünü temizleyerek farkındalık yarattı. Başkan Akpınar “Çevremizi temiz tutmak için sadece belediye imkanları yetmez. Vatandaşlarımızın da duyarlı olması lazım” dedi. 

TEMİZLİK ORDUSU SOKAKTA 
15 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının katılımı ile temizlik kampanyası başlatan Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı Balıkçı Parkı’ndan başlayarak ilçenin farklı mahallelerinde temizlik çalışması yaptı. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da vatandaşlarla beraber parktaki çöpleri topladı. Etkinliğe yaklaşık 200 kişi katıldı. 

HERKES KAPISININ ÖNÜNÜ SÜPÜRDÜ 
Kampanyanın en dikkat çeken kısmına ise ev hanımları imza attı. Belediyenin çağrısına kulak veren kadınlar, farklı mahallelerde süpürgelerle evlerinin önünü temizleyerek farkındalık yarattı. Temizliğin bir zorunluluk olduğunu ve sadece belediyeden beklenmemesi gerektiğini dile getiren kadınlar “Biz yıllardır güne kapımızın önünü süpürerek başlıyoruz. İnsanlar herşeyi belediyeye bırakmasınlar, bu iş gönül işi. Herkes kapısının önünü süpürsün, ilçemiz tertemiz olsun” mesajı verdi. 

TEMİZLİK İÇSELLEŞMELİ 
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar da “Biz Karşıyakalıyız ve buna yakışır şekilde davranmalı, ilçemizi temiz tutmalıyız. Belediyemiz tüm imkanları ile bunun için çalışıyor ancak yetmez. Herkes, temizlik kavramını içselleştirmeli ve çocuklarımıza temiz bir gelecek bırakabilmek için sokaklarını- parklarını temiz tutmalı. Çağrımıza kulak veren ve bu anlamlı günde sokağa çıkarak sokağını temizleyen tüm Karşıyakalılara teşekkür ediyorum” dedi. 

 

 
CHP'li Bayır'dan Çankırı'da 'ekonomi' mesaisi
 
İzmir'de velilere korsan araç uyarısı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova’da moloz kirliliğine randevulu çözüm
Bornova Belediyesi’nin ev tadilatlarında ortaya çıkan molozların kolayca ...
Başkan Atila Oruç Açma Günü’ne katıldı
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Alevi Kültür Dernekleri Bornova ...
Karabağ’dan cemevi açılışı daveti
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Muharrem ayı dolayısıyla Diyarbakır ...
 
İzmir'de ulaşıma yeni eğitim-öğretim yılı düzenlemesi!
Pazartesi günü başlayacak yeni eğitim-öğretim yılıyla birlikte İzmir'de ...
Kocaoğlu 10 yıl önce Erdoğan ile arasında geçen o diyaloğu ilk kez anlattı!
Büyükşehir Meclisi Eylül ayı üçüncü oturumuna 2009 yerel seçimleri öncesi ...
Konak'ta kadın başkanlar buluşması
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, ...
 
Karşıyaka’da yaz okullarına renkli final
Yaz Okulları ile çocuklara dolu dolu bir tatil yaşatan Karşıyaka Belediyesi, ...
Buca'da sertifika gururu, Başkan'dan 'istihdam' mesajlar
Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, işsizliğin en büyük sorun olduğu ...
Öğrencilerden Karabağ'a teşekkür ziyareti
Bayraklı Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezi BAYSEM’de yıl boyunca üniversite ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri