POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta deprem!
AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta deprem!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
14 Ağustos 2018 Salı - 11:56

İzmir'de gündem yine Brunson: Ev hapsine ikinci itiraz, kritik ziyaret ve flaş açıklama!

İzmir'de, ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'un avukatı İsmal Cem Halavurt, ev hapsinin ve yurt dışına çıkış yaşağının kaldırılması için mahkemeye ikinci kez itirazda bulundu.

İzmir de gündem yine Brunson: Ev hapsine ikinci itiraz, kritik ziyaret ve flaş açıklama!

'Terör örgütleri PKK ile FETÖ/PDY adına suç işlemek' ve 'devletin güvenliği bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin etmek' suçlarından 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanırken, sağlık sorunları dikkate alınarak, verilen ev hapsi kararıyla cezaevinden tahliye edilen ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'ın avukatı İsmal Cem Halavurt, yeni girişimde bulundu.

Avukat Halavurt, ev hapsinin ve yurt dışına çıkış yasağının kaldırılması için davanın görüldüğü İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yeniden başvuruda bulundu. Mahkeme heyetinin ilerleyen günlerde bu talebi görüşeceği öğrenildi. Brunson'ın ev hapsi ve yurt dışına çıkış yasağına ilk itiraz 30 Temmuz'da yapılmış, mahkeme itirazı reddetmişti.  



ABD MASLAHATGÜZARI, BRUNSON'IN EVİNDE
ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde görevli Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier, İzmir'de ev hapsinde bulunan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson'u ziyaret etmek için evine geldi. Polisin önlem aldığı Alsancak semtindeki Işılay Saygın Sokak'ta, Hovenier'in, Brunson çiftinin evindeki ziyareti yaklaşık 1 saat sürdü.

Hovenier ziyaret sonrası açıklamasında, "Şimdi pastörle görüştüm ve Türk otoritelerine hem rahip Brunson'ın tutuklu bulunduğu hem de ABD misyonlarında çalışan Türk çalışanların tutuklu bulunduğu diğer davalar konusunda çağrı yapmaya devam ediyoruz. Hükümetimin talebi üzerine bu davaların sonuçlanması, herhangi bir gecikme olmadan ve şeffaf bir şekilde sonuçlanması için Türk otoritelerine çağrılarımızı sürdürüyoruz" dedi. Maslahatgüzar Jeffrey M. Hovenier, yaptığı açıklamanın ardından sokaktan ayrıldı.

KARŞI BİNAYA TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Öte yandan Maslahatgüzar Hovenier'ın ziyareti sırasında, rahip Brunson'ın evinin karşısındaki 4 katlı apartmanın 2'nci katındaki dairenin balkon demirlerine Türk bayrağı asıldı. 

DAVANIN GEÇMİŞİ
Terör örgütleri PKK ve FETÖ/PDY adına suç işlediği iddiasıyla 9 Aralık 2016 tarihinde tutuklanan ABD'li rahip Andrew Craig Brunson hakkında dava açıldı. İddianamede, Brunson'ın, din adamı görüntüsü altında terör örgütleri adına suç işlediği ve genel stratejileri kapsamında eylem birlikteliği içinde olduğu, örgütlerin amaçlarını bilerek ve isteyerek iş birliği yaptığı kaydedildi. Brunson'ın, FETÖ'nün üst düzey mensupları ile kod isimlerini bilerek görüştüğü, bu kapsamda örgütün sözde eski 'Ege Bölgesi imamı' firari Bekir Baz ve yardımcısı Murat Safa ile hakkında 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan dava açılan tutuklu sanık Uluslararası Af Örgütü Türkiye Şubesi Başkanı Taner Kılıç ile görüşmeler yaparak strateji belirlediği iddia edildi. Brunson'ın ABD'li bir askere gönderdiği 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminin başarısız olmasından üzüntü duyduğuna ilişkin mesaj içeriklerine yer verilen iddianamede, cep telefonundaki 'Türkleri sallayacak bazı olayları bekliyorduk. İsa'ya dönmek için gerekli koşullar oluştu. Darbe teşebbüsü bir şoktu. Birçok Türk geçmişte de olduğu gibi askeriyeye güvendi, ancak bu sefer çok geçti. Ve darbe teşebbüsünden sonra bu başka bir sallama. Sanırım olaylar daha da kötüye gidecek. Sonunda biz kazanacağız' mesajı da dosyaya eklendi. Teknik incelemede de sanık Brunson'ın, görüşmediğini öne sürdüğü FETÖ firarisi Bekir Baz ile birbirlerine çok yakın yerde 293 kez GSM sinyali de tespit edildi. Davanın görüldüğü İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi, 25 Temmuz 2018 tarihinde dosya üzerinden yaptığı incelemede, Brunson'ın tutukluluğunu sağlık sorunları nedeniyle ev hapsine çevirdi, hakkında yurt dışına çıkış yasağı getirdi. (DHA)

 
Hurda klasik araçları servete dönüştürüyor!
 
AK Partili Dağ'dan Küçük Menderes'e çifte tesis müjdesi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Hurda klasik araçları servete dönüştürüyor!
İzmir'de, hurdalıktan aldığı klasik otomobilleri yenileyen Bülent Palabıyık, ...
İzmir'de eylem hazırlığındaki teröristlere operasyon!
Terör örgütü PKK'nın ilk saldırısının yıl dönümünde eylem hazırlığında ...
Ve izin çıktı: İzmir'deki kurban pazarı krizinde mutlu son!
İzmir'de önceki yıllarda Yeşildere'deki alana kurulan kurban pazarına, ...
 
Uçuruma yuvarlanan traktör 2 kardeşe mezar oldu!
Bayındır ilçesinde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu ...
İzmir'de trafik magandaları dehşet saçtı: 1 ölü, 2 yaralı
Bornova ilçesinde, trafikte bilinmeyen bir nedenle tartıştıktan sonra ...
İzmir'de korkunç olay: Köprüden düştü!
Konak ilçesinde, uyuşturucu madde etkisinde olduğu iddia edilen 17 yaşındaki ...
 
Okul servislerinde yeni dönem!
İçişleri Bakanlığının okul servis araçları yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına ...
Yürek yakan tablo: Eşinin ve 3 çocuğunun...
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzensiz göçmenleri taşıyan botun alabora ...
Rahip Brunson'un evinin önündeki önlemler üst seviyede!
İzmir'de ev hapsinde bulunan ABD'li Rahip Brunson'un evinin sokağında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri