POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
27 Nisan 2023 Perşembe - 22:47

İzmir'de lüks sitede yangın dehşeti!

Narlıdere'deki lüks sitede büyük bir yangın çıktı. Alevler site binasını komple sardı. İtfaiye ekipleri, alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangına müdahale etti. Çevredeki binalarda oturanlar önlem amaçlı evlerini terk ederken, yanan siteden zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Olay yerinden bilgi veren Bakan Kasapoğlu, Vali Köşger ve Başkan Soyer'den kritik açıklamalar geldi. Sağlık Bakanı Koca da yangından 7 kişinin etkilendiğini, durumlarının iyi olduğunu açıkladı.

İzmir de lüks sitede yangın dehşeti!

GERÇEKİZMİR - İzmir'in Narlıdere ilçesindeki lüks sitede büyük bir yangın çıktı. 

Yenikale Mahallesi'ndeki 4 bloklu sitede iddiaye göre trafo patlaması kaynaklı yangında alevler 8 katlı binayı bir anda sardı. 

- FOTO GALERİ: LÜKS SİTEDE YANGIN DEHŞETİ... 

İtfaiye ekipleri, alevlerin gökyüzünü aydınlattığı yangına müdahale etti. Çevredeki binalarda oturanlar önlem amaçlı evlerini terk ederken, yanan siteden zaman zaman patlama sesleri duyuldu. Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.



VALİ KÖŞGER: UMARIM CAN KAYBI OLMADAN ATLATACAĞIZ 
Olay yerine gelen İzmir Valisi Selim Köşger, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Vali Köşger yangınla ilgili olarak, "Yangın devam ediyor ben de buradayım. İzmir itfaiyesi bütün ekipleriyle yangını söndürmeye çalışıyor, aynı zamanda orman itfaiyeyi de sevk ettik. Bir blok aşağı yukarı tamamen yanmak üzere. Diğer bloklara sirayet etmesini engellemeye çalışıyoruz. İnşallah diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Sevindirici olan şu; site yöneticisi yangın başladıktan sonra aşağı yukarı tüm site sakinlerini tahliye etmiş. İçeride canlı olmadığına dair bir bilgi elimizde var şu anda. Dolayısıyla sevindirici olan herhangi bir can kaybı olmadan yangını atlatacağımız yolunda. Şu an itibariyle yangının neden çıktığına dair doğru bir bilgi yok elimizde. Bir anda parlayan bir yangından bahsediliyor. Bir patlama ve arkasından parlama… İlerleyen zamanlarda yapılan tespitlerde anlaşılacaktır. Sert bir rüzgar olduğu için söndürmekte zorluk çekiliyor. Can kaybı olmadan atlatacağız umarım” açıklamasını yaptı.

BAKAN KOCA: 7 KİŞİ ETKİLENDİ 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yangından 7 kişinin etkilendiğini, bunlardan 6'sının dumana maruz kaldığını, birinin de ayağının burkulduğunu aktardı. Bakan Koca, "Gerekli tıbbi müdahaleler yapıldı, her birinin durumu iyi" bilgisini paylaştı.



KASAPOĞLU: PANİKTEN KAYNAKLI YARALILAR VAR
Köşger'in ardından olay yerinde basın mensuplarına açıklama yapan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu da, “Bir müddet öncesine göre durum daha iyi. Can kaybı olmadığına dair bilgi var inşallah doğrudur. En büyük tesellimiz olur. Takipteyiz. 40 daireyi etkilediği bilgimiz dahilinde. İnşallah can kaybı olmadan en az hasarla atlatmayı umut ediyoruz. Yangından değil panikten kaynaklı yaralılar var. Balkondan atlayanlar gibi. Henüz yangın kontrol altına alınamadı, büyük bir yangın. Tüm hemşerilerimize geçmiş olsun” şeklinde konuştu.



SOYER: CAN KAYBI YOK, ÇEVRE BİNALARA YAYILMA RİSKİ KALMADI
NTV yayınında olay yerinden de bilgi aktaran Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, “Can kaybı çok şükür yok. Arkadaşlarımız kat kat, daire daire kontrol ediyor. Şu ana kadar içeride bir vatandaşımız olduğuna dair bilgi yok. Çok şükür bir can kaybı olmayacak. İlk anda balkonlardan kurtarma yaptı arkadaşlarımız. İçeride kimsenin kalmadığını tahmin ediyoruz 40 civarında daire etkilendi. Çıkış sebebine dair somut bilgi yok. İçerideki tüplerin patladığı seslerin onlardan kaynaklı olduğu tahmine diliyor. Yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı ama devam ediyor tabi. Çevre binalara yayılma riski kalmadı” ifadelerini kullandı.

ENGİN: CAN KAYBI BİLGİSİ YOK 
NTV canlı yayınına katılan Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise açıklamasında, "Şu ana kadar can kaybı bilgisi yok, inşallah olmayacak" dedi.

SİTE SAKİNİ TATLISES'TEN MESAJ
Öte yandan site sakinlerinden İbrahim Tatlıses de sosyal medya hesabından yangınla ilgili bir paylaşım yaptı. Tatlıses paylaşımında, "Folkart da oturan bütün komşularıma geçmiş olsun. İki gün önce geliyordum, İzmir'e uçaklarda yer yok diye gelemedim.. Herkese geçmiş olsun. İnşaallah can kaybı olmaz. Gelen mala gelsin..." ifadelerini kullandı. (Haber servisi, DHA, AA)
 

 
Kasapoğlu kulüp başkanları ile buluştu
 
Selçuk’ta TİS krizine nokta: İmzalar atıldı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yerli elektrikli araç kredi limitlerine düzenleme
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), yerli elektrikli araçlar ...
Kılıçdaroğlu’ndan Bekir Bozdağ’ın sözlerine tepki
Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, Adalet ...
İzmir açıklarında 92 hayat kurtaran operasyon
İzmir açıklarında, Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen 92 ...
 
Güney Ege Denizi için fırtına uyarısı
Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi, Güney ...
Tarihi İktisat Kongresi Binası yeniden doğdu!
Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ekonomi politikalarının tartışıldığı İzmir ...
CHP'ye saldırıda yeni gelişme: 6 kişi gözaltında!
CHP'nin Ataşehir'deki Seçim İrtibat Bürosu'nda 19 Nisan tarihinde flamaları ...
 
Kahvehaneye kanlı baskında 4 tutuklama!
Bayraklı ilçesindeki kahvehaneyi basarak husumetli oldukları Mustafa Er'i ...
İzmir'de katliam keşfi: Mahalle halkı 'Katil' diye bağırdı!
Bayraklı ilçesinde, Yahya Köşek (61) ile eşi Meryem Köşek (57) ve kızları ...
Kumar baskınında şoke eden detay: Kumandalı özel bölme!
Bornova ilçesinde tombala oynanan 2 adrese düzenlenen operasyonlarda 215 ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri