POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
Ev sahibiyle tartışan kiracı evi havaya uçurdu
Ev sahibiyle tartışan kiracı evi havaya uçurdu
Naci Görür'den bir deprem uyarısı daha
Naci Görür'den bir deprem uyarısı daha
Tabancayla vurulmuş halde ağılında ölü bulundu
Tabancayla vurulmuş halde ağılında ölü bulundu
1 Ekim 2019 Salı - 20:21

İzmir'de meclis raporu: Bornova, Konak ve Bayraklı'da neler yaşandı?

Bornova Viyadük altındaki 12 bin 219 metrekare alanın pazaryeri olarak kullanılmasına ilişkin önerge Bornova Belediye Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi. Başkan İduğ söz konusu alanın ‘Bornova yeni Özkanlar Pazaryeri’ olarak düşünüldüğünü kaydetti. Konak Meclisi'ne terör bildirisi ve Gültepe planları damga vurdu. Bayraklı'da da "PKK'yı kınama önergesi" tartışması yaşandı.

İzmir de meclis raporu: Bornova, Konak ve Bayraklı da neler yaşandı?

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - Bornova Belediye Meclisi Ekim ayı olağan birinci birleşimi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ’un yönetiminde gerçekleşti. 

Başkan Mustafa İduğ, geçtiğimiz ay içerisinde belediye tarafından ilçede yapılan çalışmalar hakkında meclise bilgilendirmede bulundu. 

Oturumda Karayolları Genel Müdürlüğü’nün uhdesinde bulunan İzmir Çevre Otoyolu, Bornova Viyadük altındaki 12 bin 219 metrekare alanın pazaryeri olarak kullanılmasına ilişkin önerge oybirliğiyle kabul edildi. Söz konusu alan Bornova yeni Özkanlar Pazaryeri olacak. 

Bornova Belediyesi'nin kurucuları arasında yer aldığı SODEM-SEN'e üye olunması hakkındaki önerge ise komisyonlara gönderildi.

ÖZKANLAR PAZARYERİ’NE OY BİRLİĞİ

Toplantıda Özkanlar Pazaryeri’nin kapatılmasının ardından oluşan pazaryeri eksikliğinin giderilmesi amacıyla Karayolları Genel Müdürlüğü’nün uhdesinde bulunan İzmir Çevre Otoyolu, Bornova Viyadük altındaki 12 bin 219 metrekare alanın pazaryeri olarak kullanılmasına ilişkin önerge oybirliğiyle kabul edildi. Söz konusu alanın Bornova yeni Özkanlar Pazarı olması planlanıyor.

‘BURASI KAHVEHANE DEĞİL’

Pazaryeri ile ilgili maddenin oylanması sırasında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Fatih Taştan, “Burada, pazaryeri olarak kullanılmasını oyluyoruz ama ekli gündemin talep kısmında buranın İZBAŞ’a verilmesi, İZBAŞ tarafından işletilmesi talebiyle önergenin hazırlandığını görüyoruz. Ya önerge eksik ya da gündem eksik…” dedi. Bunun üzerine Başkan İduğ, “Siz İZBAŞ tarafından yönetileceğini biliyorsunuz değil mi?” yanıtını verdi. AK Partili Taştan ise, “Burası kahvehane değil, belediye meclisi” ifadelerini kullandı.  Taştan’ın ifadeleri üzerine Başkan İduğ, “Ne dediğinizi anlamadım?’ diye sordu. Taştan ise ‘Birisi ha ne istiyorsun daha?’ diye seslendi, ona söyledim” yanıtını verdi. Konuşmaların ardından söz alan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkan Vekili Ulaş Polat da, “Aslında biz bu alanı hiç İZBAŞ’ı düşünmeden pazaryeri olarak kullanılmasını oyluyoruz, bunu bizden isteyen İZBAŞ zaten. İZBAŞ karayolları ile bir anlaşma yaptı, alanı pazaryeri olarak işletmek istiyor. Biz buranın pazaryeri olması uygulamasını tartışıyoruz. İZBAŞ’a bir yer verilmiyor, devreden karayolları zaten.  Önerge doğru ama ekiyle beraber sanırım çok anlaşılır olmamış” açıklamasını yaptı. Başkan İduğ söz konusu alanın ‘Bornova yeni Özkanlar Pazaryeri’ olarak düşünüldüğünü kaydetti.

SODEM-SEN KOMİSYONLARA GÖNDERİLDİ

Öte yandan Merkezi İzmir’de bulunan, Bornova Belediyesi’nin de kurucuları arasında yer aldığı Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’na  (SODEM-SEN) üye olunması hakkındaki önerge komisyonlara gönderildi.

KONAK

Konak Belediyesi’nin ekim ayı meclis toplantısına, İzmir’de yaşanan orman yangınlarının ardından kentte başlayan ‘terörün kınanması’ tartışmalarına son veren CHP Grubu bildirisi ile Gültepe planları damga vurdu. Bildiride terörün her türlüsü lanetlenirken, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur da açıklamanın CHP Grubu’nun yaklaşımını net olarak ortaya koyduğuna dikkat çekerek, “Artık bu tartışmaları geride bırakmalı ve hemşehrilerimizin bizden beklediği hizmetlere odaklanmalıyız. Konak Belediyesi bu dönem çalışacak, çalışacak ve hizmet üretecektir” dedi. Başkan Batur, toplantıda Gültepe İmar Planları’nın tamamlandığını da açıkladı.

Gültepe planları tamam

Konak Belediyesi ekim ayı olağan meclis toplantısının ilk oturumu, Başkan Batur yönetiminde, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda yapıldı. Toplantıya CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İyi Parti Konak İlçe Başkanı Coşkun Tatar ile Konak bölgesi muhtarları da katıldı.


Toplantının açılışını, belediyenin yürüttüğü çalışmalarla ilgili bilgi vererek yapan Başkan Batur, Gültepe İmar Planları üzerindeki revizyon çalışmalarının tamamlandığını açıkladı. Batur, “Gültepe planları Konak için çok önemli. Göreve başladığımız günden bugüne üzerinde hassasiyetle çalışıyoruz. Meclisimize teknik bilgilendirme toplantısı yapacağız. Daha sonra muhtarlarımıza, bölgede yaşayan hemşehrilerimize anlatacağız. Konak’ın en önemli çalışmalarından bir tanesi olacak. Sadece Gültepe’yi değil, diğer bölgelerimizi de kalkındıracağız. Beştepeler’in, Tepecik’ten Mersinli’ye kadar uzanan bölümün, Yeşildere’nin çevresindeki alanların yeniden planlanmasını da büyükşehir belediyemizle birlikte uyum içinde çalışarak gerçekleştireceğiz” dedi. Batur, Toros Pazar Yeri’nin yılbaşında açılacağını, Gültepe Spor Tesisi inşaatının hızlandırılması için gereken çalışmaların yapıldığını da söyledi. Batur, kentin tarihi yapıları Alanyalı Konağı ve İkiz Evler’in restorasyon sürecinin de tamamlanmak üzere olduğunu belirterek, binaların çocukların ve kadınların gelişimine dönük olarak kullanılmak üzere kent yaşamına kazandırılacağını belirtti.

“Lanetlemekten onur duyarız”

Başkan Batur’un konuşmasının ardından CHP Grup Başkan Vekili Mahmut Esat Aslan söz alarak, İzmir’in yüreğini yakan orman yangınlarının ardından kentte başlayan terörün kınanması tartışmalarına son noktayı koyacak bir bildiri okudu. Aslan’ın okuduğu bildiride, “Bizler bu meclis çatısı altında parti kimliklerimizin de üstünde Türkiye Cumhuriyeti, Türk Milleti ve İzmir Halkı için sorumluluk almış, halkımızdan vekâlet alarak bu koltuklara oturmuş meclis üyeleriyiz. Kuruluş amacı Cumhuriyetimizi yıkmak, devletimizin bekasına, askerimizin, polisimizin, halkımızın canına kast etmek olan, toplumsal birliğimizi, kardeşliğimizi ve huzurumuzu hedef alan hangi terör örgütü varsa İzmir adına, halkımız adına kınamak ve lanetlemek bizlerin gurur duyacağı onur duyacağı ilkeli bir harekettir” denildi.


Ege Bölgesi’nde ve İzmir’de çıkan orman yangınlarının meclis çatısı altındaki her meclis üyesinin yüreğini yaktığının vurgulandığı bildiride, “Biz CHP Belediye Meclis Grubu olarak çağrıda bulunuyor ve son söz olarak diyoruz ki; belediye meclisimizin tüm üyeleriyle birlikte adı ister PKK, ister İŞİD ya da FETÖ veya her ne olursa olsun tüm terör örgütlerini amasız, fakatsız lanetleme konusunda aynı noktadadır. İzmir halkı bizlerden tartışma, kavga ve suçlama değil, hizmet beklemektedir. Bunun bilinciyle CHP grubu olarak meclisimizde yer alan diğer siyasi parti gruplarıyla birlikte kentimize ve ilçemize hizmet etmek için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.



“Hizmetlere odaklanalım”

Başkan Batur da bildirinin “kınandı, kınamadı” şeklindeki tüm tereddütleri ortadan kaldırdığını, CHP Grubu’nun yaklaşımını net olarak ortaya koyduğunu vurgulayarak, “Bizim bu konudaki hassasiyetimizi, yaklaşımımızı biliyorsunuz. Artık bu tartışmaları geride bırakmalı ve hemşehrilerimizin bizden beklediği hizmetlere odaklanmalıyız. Konak Belediyesi bu dönem çalışacak, çalışacak ve hizmet üretecektir. Bizim görevimiz Konak halkına en iyi şekilde hizmet etmektir. Artık bu tartışmalara son veriyoruz” dedi.

BAYRAKLI

Bayraklı Belediyesi’nde İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde başlayan “PKK’yı kınama” tartışması” devam etti. Mecliste CHP’li ve AK Partili meclis üyeleri “PKK’yı kınayan bir konuşma gerçekleştirdi.  

BİRLİKE TENTİMİZE VE İLÇEMİZE HİZMET VERELİM
Toplantıda Bayraklı Belediyesi Meclisi CHP Grup Sözcüsü Yeşim Tekoğlu, “İzmir’de ormanlarının yangınları yüreğimizi yakmıştır. İnsanlarımızın malları zarar görmüştür. Kimlerin iktidarını korumak için ortaklıklar kurduğunu, seçimlerden önce devlet televizyonlarında terör ele başlarını çıkmasına izin verilmezlerdi. Orman yangınları üzerinden meclisimizde gerginlik yaratmak, kavga çıkarmak, meclisimizin yetkisinde ve gündeminde olmayan konular üzerinden siyasi bir rant sağlamaya çalışmak, bizim İşimiz değil. Eğer birbirimizi terör üzerinden suçlayarak, birbirimizi yaralayarak, ortak bir yol bulmak yerine siyasi tartışmalarda kaybolursak, bu kente ve halkımıza en büyük zararı bizler vermiş olur ve terör örgütlerinin yaratmak istediği ortamı da birbirimize yaşatmış oluruz. Terör, siyaset malzemesi yapılmayacak kadar hassas bir konudur. Siyasi rant sağlamak için bir dönem terör örgütleriyle pazarlıklar yapmak, başka bir dönem tüm muhalefeti terör örgütleriyle yan yana göstermeye çalışmak bu ülkeye zarar verir. Siyaset uğruna ülkede kavga ve çatışma ortamı yaratır. Biz CHP Belediye Meclis Grubu olarak çağrıda bulunuyor ve son söz olarak diyoruz ki; Belediye meclisimiz tüm üyeleriyle birlikte, adı ister PKK ister İŞİD ya da FETÖ veya her ne olursa olsun, tüm terör örgütlerini amasız fakatsız lanetleme konusunda aynı noktadadır. İzmir halkı bizlerden tartışma, kavga ve suçlama değil hizmet beklemektedir. Bunun bilinciyle, CHP grubu olarak, meclisimizde yer alan diğer siyasi parti gruplarıyla birlikle kentimize ve ilçemize hizmet etmek için özveriyle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

BU SİYASAL POLEMİĞİ BİTİRMEK GEREKİYOR
Tekoğlu’nun konuşmasını eleştiren AK Partili meclis üyelerine cevap veren Sandal, “Biz Bayraklı Belediyesi olarak bir kurumuz. Burada bir şüphe yok. Söylemeniz gereken bazı konuları dilek ve temenni bölümünde de söylenmesi gerekiyor. Biz bu konuda Bayraklı Meclisi olarak meclisi yeki ve sınırlarında dışında çıkamayız. Bu siyasi polemiğini de bitirmek gerekiyor. Dilek ve temenni ortak bir deklarasyon yayınlayabiliriz. Bunun önerge almak gibi bir durumum yok” diye konuştu.  

AKTAŞ: BİZİM DEĞİL CHP’NİN AÇIKLAMASI SİYASİ
Bayraklı Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Abdullah Aktaş, önergeyi meclis katibine okuttu. CHP ile AK Parti metin arasında çok farklı olduğunu belirten Aktaş, “Bizim önergemiz tüm İzmir’i bağlayan bir önergedir. Yeşim Hanım, siyasi bir yazdır” diye konuştu. Aktaş’a cevap veren Başkan Sandal, “TC’yi ibaresini, andımızı kaldıranları onu mu kınayalım” dedi.  

HIZAL: GELİN ÖNERGEYİ GEÇİRİP TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLALIM
AK Partili Meclis Üyesi Özgür Özel, “Sayın Yeşim Tekoğlu, gündem dışı bir söz aldı. Tekoğlu’nun bir kısmına katılmakla birlikte birçoğunda katılmıyoruz. Bu konunun gündeme alınması yönünde meseleyi siyasal olarak değerlendirmenizi de doğru olmadığını düşünüyorum. Bu önergenin PKK terör örgütünü ve destek veren tüm kurum ve kuruluşların lanetlemesi gündeme alınmaması siyasal bir karar olarak değerlendirilmesi doğru değil. Bu tarz kararların diğer belediye meclislerinde alındığını sizler de bizler de biliyoruz. Hiçbir meclis yoktur ki bir meclis terör örgütünü lanetlediği için fes edildiği görülmemiştir. PKK terör örgütünü ya da herhangi bir örgütü lanetlemeyecek yoktur. Biz de bunu Bayraklı Meclisi’nde önerge olarak kabul edip, Türkiye örnek olalım. Siyasal olarak değindiniz. Tüm televizyon kurumlarında çıkıp FETÖ terör örgütünü lanetleyecek misiniz? Bizim burada alacağımız karar bu örgütlere mücadele eden kurum ve kuruluşlara vereceği destektir” diye konuştu.   

CHP FETÖ’NN SİYASİ AYAĞININ ÇIKMASI İÇİN MÜCADELE VERİYOR
AK Partili Hızal’a cevap veren Başkan Sandal, “Bütün terör örgütlerini lanetliyoruz. CHP olarak bütün terör örgütlerine eşit mesafedeyiz. Saldırıya uğrayan bizim genel başkanımızdır. FETÖ en fazla karşı çıkan ve siyasi ayağının çıkması için mücadele veren CHP’dir. Bu bir oylamadır. Meclis gündemine alınmadı. Bitti. ” dedi. 

 

 

 

 
İzmir'de 2 anaokulu öğretmenine şiddet incelemesi
 
Akar: Harekata hazırız, bu işin şakası yok
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İduğ'dan girişimci gençlere destek
Başkan İduğ, Yaşar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü öğrencisi genç ...
Soyer müjdeledi: Yeni kadın üretici pazarları geliyor!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Kadifekale'den sonra İzmir'in ...
Narlıdere'de meditasyon zamanı!
Kış sezonu ile birlikte sosyal yaşamdaki stresi azaltmaya yönelik çalışmalar ...
 
Bornova'da Neptün Soyer'le kooperatif zirvesi!
Bornova Belediyesi,  KÖY-KOOP İzmir  Bölge Birliği Yönetim Kurulu Başkanı ...
İzmir Devlet Tiyatroları perdelerini açıyor
Devlet Tiyatroları, 4 ayrı sahnede 4 yeni oyun ile seyircisini selamlayacak ...
Çiğli’de plaka basımı başladı!
Çiğli Belediyesi ile Çiğli Şoförler ve Otomobilciler Kamyonlar ve Kamyonetçiler ...
 
Karşıyaka’da ‘kaçak iskele’ operasyonu
Karşıyaka’daki Bostanlı Balıkçı Barınağı’nda Kıyı Kenar Kanunu’na aykırı ...
Konak'ta yeni kursları vatandaş belirleyecek!
Konak Belediyesi ‘Siz dileyin, biz hayata geçirelim’ sloganıyla ücretsiz ...
Başkan Sandal'dan 'kentsel dönüşüm' mesaisi, üçlü formül mesajı!
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, mahalle ziyaretlerine bu hafta ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri