POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
7 Kasım 2022 Pazartesi - 19:35

İzmir'de sosyal politikalar zirvesi!

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeleri, "Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl" programı kapsamında İzmir'de toplantı düzenledi.

İzmir de sosyal politikalar zirvesi!

Balçova Termal Otel'de düzenlenen toplantının ardından basın açıklaması yapan Sosyal Politikalar Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Vedat Işıkhan, toplantıya İzmir'deki kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarından 46 temsilcinin katıldığını belirtti.

Toplantının çok verimli olduğunu ifade eden Işıkhan, İzmir'in gelişime açık çok yönlerinin olduğunu, bölgenin geliştirilmesi noktasında, sosyal politikalar alanında gerekli görülen politika stratejilerini belirlediklerini, notlar aldıkların söyledi.

Işıkhan, hükümetin sosyal politikalarında, sosyal devleti ayağa kaldıracak uygulamaların, hizmetlerin ve modellerin yer aldığını gördüklerini dile getirerek, "Toplantıda çok önemli veriler elde edildi. İnşallah Türkiye yüzyılında, geleceğin sosyal politikalarının belirlenmesinde, güzel İzmir'imizde vatandaşlarımızın yaşam kalitelerinin artırılması noktasında çok önemli politika stratejileri, veri sağlandığını ifade etmek isterim." diye konuştu.

Vali Vekili Hulusi Doğan da sosyal politikaları geliştirici çok güzel bir çalışma yapıldığını aktararak, "Bu çalışmanın hem ilimiz hem bölgemiz hem Türkiye için büyük bir katkı sağlayacağına inanıyorum." dedi.

Toplantıya kurul üyeleri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lutfihak Alpkan ile Dr. Murat Yılmaz da katıldı.

- Kurulun İzmir programı

Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu üyeleri, "Sosyal Politikalarda 7 Bölge 7 İl" temalı çalışmaları çerçevesinde, 9 Kasım'a kadar İzmir'de bir dizi program gerçekleştirecek.

Kurul üyeleri, İzmir'de iyi uygulama örnekleri kapsamında Buca Çocuk Destek Merkezi, Narlıdere Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Türkiye Kızılay Derneği Urla Engelsiz Yaşam Merkezi'ni ziyaret edecek.

Heyet, vatandaşların ve yerel aktörlerin sorunlarını yerinde dinleyerek, geleceğe yönelik sosyal politika stratejilerinin geliştirilmesi noktasında veriler elde edecek.

İzmir'de, son 20 yıldır hükümetlerin uyguladığı sosyal politikaların vatandaşlar açısından nasıl değerlendirildiği, vatandaşların yerel düzeyde yaşadığı sosyal sorunların ne olduğu, bu sorunların çözümü için ne tür öngörülere sahip olunduğu ve gelecekte ortaya çıkabilecek ekonomik ve sosyal risklerin belirlenmesi, İzmir ziyaretinde ele alınacak konular arasında yer alacak.

İzmir programında, aile, kadın, genç, çocuk, engelli, yaşlı, şehit yakınları ve gazilerin sorunları ve çözüm yolları, sağlık, sosyal güvenlik, sosyal yardım, yoksulluk, istihdam konuları ve ekonominin farklı sektörlerinde yaşanan sorunlar ve çözüm yolları ile ayrıca sosyal politika odağında şehrin çözüm bekleyen diğer önemli sorunları ele alınacak.

 
Bergamaspor'da şirketleşme tamamlandı
 
Erdoğan'dan kabine sonrası açıklamalar
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ege Üniversitesi'ndeki laboratuvarda patlama!
Ege Üniversitesi Biyokütle Enerji Sistemleri ve Teknolojileri Uygulama ...
Katliam gibi kaza! Otobüs 2 kamyona çarptı: 7 ölü
Ağrı'nın Tutak ilçesinde yolcu otobüsü karşı şeritten gelen iki kamyona ...
Bakan Kurum'dan Buca depremi bilançosu: Kaç bina hasar aldı?
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum yürütülen çalışmalar ...
 
İzmir'de gece kulübünde silahlı kavga dehşeti!
Konak ilçesindeki gece kulübünde çıkan silahlı kavgada 1 kişi ağır yaralandı, ...
İzmir'de zehir tacirlerine geçit yok: 37 günde 325 tutuklama!
İzmir'de uyuşturucu ile mücadeleye yönelik düzenlenen baskınlarda gözaltına ...
İzmir'de 'kumar' baskını: 47 kişiye ceza yağdı!
Bornova ilçesinde, son 1 ayda 3 kez mühürlenen kahvehaneye jandarma ekiplerince ...
 
Rus aktivistlerden örnek çalışma!
Dünyanın bir ucu Rusya'dan gelen çevreci grup Seferihisar’da çevre temizliği ...
Hülya öldürüldükten sonra çıkan 30 gün zorlama hapis kararına itiraz!
Bornova ilçesinde başından vurulmuş cesedi bulunan Hülya Şellavcı Yeğin'in ...
Gemiden düştü, her yerde aranıyor, herkes şüpheli!
Sevgilisiyle tatil için gittiği Tahiti'de gemiden düşerek kaybolan ünlü ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri