POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
6 Nisan 2019 Cumartesi - 16:59

İzmir'de tam gaz mazbata mesaisi!

Gaziemir ilçesinde Millet İttifakı'nın adayı olarak belediye başkanı seçilen CHP'li Halil Arda ile yüzde 55 oy oranı ile rakibini yaklaşık 10 bin farkla geçerek Menemen Belediye Başkanı olan CHP'li Serdar Aksoy mazbatalarını aldı.

İzmir de tam gaz mazbata mesaisi!

Gaziemir ilçesinde Millet İttifakı'nın adayı olarak belediye başkanı seçilen CHP'li Halil Arda, 93 yıl sonra, dedesinin koltuğuna oturmasını sağlayacak olan mazbatasını aldı. Arda, "Bugün benim için hayatımın en önemli günlerinden birisi. Çok mutluyum, çok gururluyum, çok heyecanlıyım. Yaklaşık 93 yıl sonra dedemin belediye başkanlığı yaptığı makama seçildim" dedi.

1926 yılında belde belediyesi olarak ilk başkanlığı dedesi Abdullah Arda'nın yaptığı Gaziemir'de, yeni başkan Halil Arda, 93 yıl sonra aynı görevi devralmanın heyecanını yaşadı. Mazbatasını almak üzere Gaziemir Spor Salonu'na gelen Arda'yı CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan karşıladı. Arda, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Ayten Ayyıldız'dan mazbatasını aldı. Halil Arda'nın heyecanına ortak olan CHP'liler mazbatasını alan yeni başkan ile hatıra fotoğrafı çektirdi.



Mazbatasını almasının ardından açıklama yapan Arda, "Benim için hayatımın en önemli günlerinden birisi. Çok mutluyum, çok gururluyum, çok heyecanlıyım. 93 yıl sonra dedemin belediye başkanlığı yaptığı makama seçildim. Bu mazbata da bunun en büyük belgesidir. İyi insanlarız demiştik, biz iyi, adaletli, sevgi dolu, çalışkan insanlarız. Birikimli, donanımlı, iyi bir ekiple Gaziemir için beş yıl boyunca namusumuzla çalışacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bugüne kadar Halil Arda nasıl bir insansa, bundan sonra da aynı şekilde devam edecek. Benimle gurur duyabilirsiniz" diye konuştu.

Halil Arda'nın Gaziemir Belediye Başkanlığı görevini ise pazartesi günü saat 10.00'da devralacağı bildirildi.

MENEMEN'DE 20 YIL SONRA DEĞİŞİM

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 55 oy oranı ile rakibini yaklaşık 10 bin farkla geçerek Menemen Belediye Başkanı olan Serdar Aksoy bugün İlçe Seçim Kurulu’nda Mazbatasını aldı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri'nde Millet İttifakı’nın adayı olarak seçime giren ve aldığı 55 bin 47 oy ile Menemen Belediyesi'nin yeni başkanı seçilen Serdar Aksoy mazbatasını İlçe Seçim Kurulu Başkanı Betül Coşkun’un elinden aldı.

Menemen’in yeni Belediye Başkanı CHP’li Serdar Aksoy mazbatayı aldıktan sonra ilk olarak İlçe Başkanlığını ziyaret etti. İlçe Başkanlığı tarafından coşkuyla karşılanan Aksoy, Mazbatayı aldıktan sonra şu açıklamalarda bulundu:

Bugün hızla mazbatamızı İlçe Seçim Kurulundan aldık. Büyük yürüyüş ile Belediyemize gitmeyi Pazartesi günü gerçekleştireceğiz. Biliyorsunuz ki; İstanbul ve Ankara gibi bazı bölgelerimizde seçimi kazandığımız halde mazbata almada sıkıntılar yaşandı. Biz bu anlamda mazbatamız hazır olduğu anda teslim almaya gittik.Pazartesi günü ise Menemen’in Cumhuriyet Meydanı’nda buluşacağız ve Belediye’ye gideceğiz. Bundan sonra Menemen’de yeni bir dönem ve yeni bir anlayış hakim olacak. Artık Menemen Belediyesi ve Menemen’de ‘arınma’ dönemi başlıyor. Menemen’de devrim oldu diyorlar. Evet Devrim süreklilik arz eden  bir şeydir ve bizde devrimi Menemen Beldiyesi’nde yapmaya devam edeceğiz.

CHP Menemen İlçe Başkanı Serdar Değirmenci ise Aksoy’u tebrik ederek, “Belediye Başkanımız mazbatasını aldıktan sonra ilk olarak ilçe başkanlığımızı ziyaret etmiştir bu anlamda kendisine teşekkür ederim. İlk yaptığımız toplantıda da dediğimiz gibi; CHP bizi birleştiren ve bir arada siyaset yapmamızı sağlayan ortak paydamızdır. Parti varsa; hepimiz varız. Parti yoksa; hepimiz yokuz. Bütün makamlar ve bütün mevkiler, bütün ünvanlar gelip geçicidir. Önemli olan giderken bir hoş seda bırakabilmektir. Yeni görevine başlayan Belediye Başkanımız Serdar Aksoy’u kutluyor, başarılar diliyorum.”

Başkan Aksoy tüm Menemenli’leri, devir teslim töreni için Menemen’in Cumhuriyet Meydanı’na davet etti. “ ‘Menemen’i birlikte yöneteceğiz’ anlayışı ile başlattığımız bu yolda pazartesi günü saat 10:30’da buluşarak Belediye’ye halkımla beraber yürüyeceğiz.” diyen Serdar Aksoy coşkulu bir tören olacağını ifade etti.

 
İzmir'de korkunç son: Kendini tavana astı
 
THY uyardı: En az 2 saat önceden gelin
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'in yeni başkanı Soyer'den İstanbul ve Ankara mesajı!
31 Mart’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen, pazartesi günü de ...
AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'itiraz süresi' açıklaması
AK Parti Sözcüsü Çelik, seçim sonucuna itirazlara ilişkin yaptığı açıklamada ...
CHP'li Yücel'den AK Partili Eski Başkan'a kontra... AK Partili Şengül'den Yücel'e salvo!
Menderes’te seçim kaybeden AK Partili Soylu’nun CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na ...
 
AK Parti son rakamı açıkladı
Yavuz, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, ...
İYİ Parti'nin İzmir'deki ilk belediye başkanı mazbatasını aldı
Tire ilçesinde, Millet İttifakı'nın adayı olarak seçimi kazanan İYİ Partili ...
CHP'den başkan seçilen Uygur'dan o iddialara yanıt ve 'yargı' mesajı!
İzmir'in Torbalı ilçesinde belediye başkanlığını kazanan CHP'li Ramazan ...
 
Bornova'da resmen İduğ dönemi!
Bornova ilçesinde belediye başkanı seçilen CHP'li Mustafa İduğ, görevini ...
CHP İzmir Milletvekilleri İstanbul'da nöbette!
CHP İzmir Milletvekilleri resmi olmayan sonuçlara göre partinin adayı ...
İmamoğlu'dan Erdoğan'a 'Anıtkabir' yanıtı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anıtkabir ziyaretine yönelik eleştirileriyle ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri