POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
6 Haziran 2022 Pazartesi - 14:43

İzmir'deki 2 kritik TİS sürecinde 2 kritik sendika açıklaması!

Belediye-İş Sendikası'ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile devam eden ve İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan 5 bin 500 işçiyi kapsayan toplu sözleşme süreciyle ilgili açıklama geldi. Öte yandan Narlıdere'de yine Belediye-İş'te örgütlü işçileri kapsayan TİS süreci tıkandı. Sendikadan 'grev kararı' açıklaması geldi.

İzmir deki 2 kritik TİS sürecinde 2 kritik sendika açıklaması!

GERÇEKİZMİR - Belediye-İş Sendikası'ndan İzmir Büyükşehir Belediyesi ile devam eden ve İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde çalışan 5 bin 500 işçiyi kapsayan toplu sözleşme süreciyle ilgili açıklama geldi. 

Barınma, ısınma, elektrik ve gıda gibi temel kalemlere peş peşe gelen zamların, hızla artan enflasyonun ve açlık ve yoksulluk sınırı verilerinin altının çizildiği açıklamada, "Biz, taleplerimizle belediyenin kasasını istemiyoruz. İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak için, enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz. Bizim amacımız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil... Biz bu sürecin grev olmadan masada bitmesi için ısrarlı çabamıza devam edeceğiz. Biz dün olduğu gibi, bugün de sorumluluk bilinciyle taşın altına elimizi koymaya hazırız" ifadelerine yer verildi. 

İŞTE O AÇIKLAMA:
Belediye-İş; dürüst, tutarlı ve ilkeli toplu sözleşme politikaları sonucu, örgütlü olduğu işyerlerinde toplu sözleşmeleri öncelikle masada bitirmeyi hedefleyen bir sendikadır.
Sendikamız ile İzmir Büyükşehir Belediyesi arasında; Büyükşehir, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde  çalışan sendikamız üyesi 5500 işçiyi kapsayan toplu sözleşme görüşmeleri de bu ilkeler çerçevesinde başlamıştır. Ancak ne yazık ki, sendikamızın tüm iyi niyetli, samimi çabalarına rağmen toplu sözleşme süreci, belediye yönetiminin kendi isteklerini sendikamıza dayatması sonucu tıkanmıştır. 
Bugün ülkemizde, iktidarın yanlış politikaları sonucu, Türk Lirası sürekli değersizleşmekte, üyelerimiz, en temel ihtiyaçlarını bile karşılamakta zorluk çekmektedir. 
Barınma, ısınma, elektrik ve gıda gibi temel harcama kalemlerindeki fiyat artışları çok ciddi seviyelere ulaşmıştır. Doğalgaz konut tarifesi 1 Ocak’ta yüzde 25, 1 Nisan’da yüzde 35 ve son olarak 1 Haziran itibarıyla yüzde 30 oranlarında yapılan üç zamla birlikte yılbaşından bu yana toplam yüzde 120 oranında zamlanmıştır. Elektrik fiyatları son altı ayda yüzde 151 zamlanmıştır. 
Mayıs ayında TÜİK’in çakma enflasyonu bile yüzde 73’leri aşmış, ENAG’ın açıkladığı  enflasyon oranı ise yüzde 160’ları bulmuştur. 
Mayıs ayında Açlık sınırı 6.017 TLTL,  yoksulluk sınırı ise 19.602TL’ye ulaşmıştır. 
Değerli Basın Mensupları 
İşçinin tek  geçim kaynağı, alınteri olan ücretidir; esnaf gibi her maliyet artışında ürettiği ürün veya verdiği hizmete zam yapamaz.
Yüksek enflasyon ortamında, erken kalkanın ilk zammı yaptığı, kimsenin hesap sormadığı bu ekonomik koşullarda emekçiler için önemli olan çarşı pazardaki alım gücüdür.
İmzalanacak toplu sözleşme ile alınacak ücret; Büyükşehir, İZSU, İZDOĞA, İZBETON ve İZULAŞ şirketlerinde  çalışan 5500 emekçinin aileleriyle birlikte 15-17 bin kişinin 2 yıl boyunca ya yüzünü güldürecektir ya da büyük sıkıntılar yaşamasına yol açacaktır.
Biz insanca bir yaşam için, enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz.
Değerli Basın Mensupları 
Sayın Belediye Başkanımızın hedefleri programları bizim de hedeflerimizdir. En iyi şekilde gerçekleşmesi için elimizi her zaman taşın altına koyduk, gövdemizi de koymaya hazırız.
Ancak, ülkemizin içinden geçtiği süreç her açıdan olağanüstüdür.  
İktidarın yanlış politikalarının sonucu ülkemiz son  20 yılın en büyük enflasyonunu yaşamaktadır.  
16 milyonu aşkın vatandaşımız sosyal yardıma muhtaç hale gelmiştir. 
Bu nedenledir ki, CHP’li belediyeler yatırımlardan önce, sosyal hizmet belediyeciliğine öncelik vermek zorunda kalmıştır.
Gerçek enflasyon ortadayken ve emekçilerin enflasyonu ortadayken kimsenin emekten tasarruf yapma gibi bir lüksü olamaz. 
Hiç kimsenin, belediye emekçilerine ölümü gösterip, sıtmaya razı etmeye hakkı yoktur.
Emekçiler bu sürecin faili değil, mağdurudur. 
İktidarın ekonomi bilimine aykırı, deneme yanılma yöntemiyle uyguladığı politikaların faturası işçiye kesilemez. 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve işyerleri belediye emekçisinin sadece işyeri değil, alınteriyle, emeğiyle oluşturduğu evidir. 
Biz emekçiler geçim derdindeyiz. Kimse bizim ekmek davamızı, kendi siyasi çıkar ve hesaplaşmalarının aracı yapmasın. Bugüne kadar buna izin vermedik, bundan sonra da, asla izin vermeyiz.
Biz, taleplerimizle belediyenin kasasını istemiyoruz. 
İnsanca çalışmak ve insanca yaşamak için, enflasyon karşısında ezilmediğimiz bir ücret talep ediyoruz.
Bizim amacımız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değil.
Biz bu sürecin grev olmadan masada bitmesi için ısrarlı çabamıza devam edeceğiz.
Biz dün olduğu gibi, bugün de sorumluluk bilinciyle taşın altına elimizi koymaya hazırız. 
Ancak hiç kimse Belediye-İş'ten üyelerimizi açılığa ve yoksulluğa mahkum edecek bir sözleşmeye imza atmasını beklemesin.

NARLIDERE'DE GREV İLANI KAPIDA 
Öte yandan Belediye-İş'in Narlıdere Belediyesi'nde devam eden TİS süreci de çıkmaza girdi. İzmir 2 No'lu Şube yaptığı açıklamayla 7 Haziran Salı günü saat 12.15'te sendika üyelerinin belediye binası önünde toplanacağını duyurdu. Sendika'dan yapılan açıklamada, "Belediye-İş Sendikası İzmir 2 No.lu Şube ile Narlıdere Belediyesi (işveren Sendikası SODEMSEN) arasında yapılan Toplu iş Sözleşmesi görüşmeleri işverenin uzlaşmaz tutumu nedeniyle anlaşmayla sonuçlanamamıştır. Yasal süreç gereği alınan grev kararı 07.06.2022 tarihinde Narlıdere Belediye binasına asılarak ilan edilecektir. Sendikamız üyeleri, 07.06.2022 Salı günü (yarın) saat 12.15'de Narlıdere Belediye Binası önünde toplanacak olup; Şube Yönetimi tarafından Toplu iş Sözleşmesi Grev kararı asılacak ve akabinde basın açıklaması yapılacaktır" ifadelerine yer verildi.

 
Türkiye'nin yeni kamikazesi İzmir'de vitrine çıktı!
 
Sengel davayı kazandı, tazminat SMA'lı çocuklara!
YORUMLAR
Toplam 7 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cihat yıldız 7 Haziran 2022 Salı 22:15

Belediye iş iki nolu şube başkanı sayın savaş Atalay ve yönetimi bu onurlu duruşlarindan dolayı teşekkür ediyorum kazanan işçi sınıfı olacak yaşasın örgütlü mücadelemiz şimdiden emeğinize yüreğinize sağlık

Yorumu oyla      0      0  
izbetoncu 7 Haziran 2022 Salı 08:59

Örgütlü oldukları iş yerininin genel müdür yardımcıları ile genel müdürü ile her ortamda içli dışlı olanların masa da onlardan daha fazla taleplerinin karşılanmasını beklemek hayaldir. Sendikacılık işveren sözcülüğü yapmak değildir.

Yorumu oyla      0      0  
Mali 6 Haziran 2022 Pazartesi 20:49

Enflasyon% 75 iken siz %45 zam almaya çalışıyorsunuz.bu ne perhiz ne lahana turşusu önce şapkayı önünüze koyun.sarı sendika olmayın

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet nuri doğru 6 Haziran 2022 Pazartesi 16:51

Savaş atalay başkanımıza ve 2 nolu belediye iş sendika yönetimi rabbim sizlerin ayağınıza taş değdirmesin sonuna kadar yanındayız

Yorumu oyla      0      0  
Kemal Özdemir 6 Haziran 2022 Pazartesi 15:53

Helal olsun Savaş Başkan, Helal olsun BELEDİYE İŞ 2.nolu şube yönetimi. Biz her zaman yanınızdayız. Emeğini, ekmeğini taştan, topraktan çıkarak belediye çalışanları insanca yaşama standardını hakediyor. Eminim ki sayın belediye başkanımızda emeğin ve emekçinin yanında olduğunu göstererek işçisini enflasyon canavarının pençelerine bırakmayacaktır. Mevcut dönemde kısır çekişmeler bize fayda sağlalamamakla birlikte bazı güçlerinde avuçlarını ovuşturarak izlediği bir durum doğurmaktadır. Bu yüzdendir ki bir an önce masa başında çözüm bulunmalıdır. Aksi durumda da 5500 belediye işçisi sonuna kadar sendikamızın arkasındayız. Saygılar.

Yorumu oyla      0      0  
Hediye Eroğlu 6 Haziran 2022 Pazartesi 15:30

Sonuna kadar haklısınız emek en yüce değerdir .Helal olsun size

Yorumu oyla      0      0  
Bora 6 Haziran 2022 Pazartesi 15:23

KURTULUŞ YOK TEK BAŞINA YA HEP BERABER YA HİÇ BIRIMIZ. YAŞASIN BELEDİYE İŞ SENDİKASI

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ESİAD'da yatırım zirvesi: Kim/ne mesaj verdi?
Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD), iş insanları ile finans ...
'Helal' ürünler için yeni düzenleme!
İç piyasaya sunulacak ürün ve hizmetlere yönelik helal belgesi düzenleyen ...
Ayrıntılar belli oluyor: 3600 ek gösterge neler getirecek?
Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü kabine toplantısı sonrası ...
 
2022 buğday ve arpa alım fiyatı açıklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sert ekmeklik buğdaya ton başına 6 bin 50 lira ...
Otomotiv sektöründen 2,3 milyar dolarlık ihracat
Türkiye'nin otomotiv endüstrisinin mayıs ayı ihracatı 2,3 milyar dolar olarak gerçekleşti.
İzmir'de bir zam da çekici fiyatlarına: İşte yeni tarife
İzmir’de araç kurtarma ve taşıma fiyatlari Haziran ayı itibariyle zamlandı. ...
 
''Türkiye yatırım taleplerine hızlı yanıt veriyor''
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Türkiye'nin yatırım taleplerine ...
Düzenleme hazır: Stokçuluk yapana ceza artıyor
Yeni yargı paketi TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Düzenleme ile stokçuluk ...
Bakan Nebati: Enflasyon artışı hız kesti
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mayıs ayı enflasyonunun aylık ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri