POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Stefan Kuntz'un yeni takımını açıklandı!
Stefan Kuntz'un yeni takımını açıklandı!
YKS için çevrim içi deneme sınavı
YKS için çevrim içi deneme sınavı
Kaplan davasında bir komisere daha gözaltı
Kaplan davasında bir komisere daha gözaltı
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
Motosikletli makas attı, hayatından oldu
8 Eylül 2022 Perşembe - 15:51

İzmir'deki 540 hektarlık planlar askıya çıktı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı alanla ilgili yeni planlara onay vermesinin ardından askıya da çıkardı. 

İzmir deki 540 hektarlık planlar askıya çıktı!

GERÇEKİZMİR - İzmir'de 2012 yılında riskli alan ilan edilen ve Karabağlar'daki 16 mahalleyi kapsayan 540 hektarlık dönüşüm alanıyla ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı alanla ilgili yeni planlara onay vermesinin ardından askıya da çıkardı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: 
6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun" kapsamında "Riskli Alan" ilan edilen İzmir İli, Karabağlar İlçesi sınırları içerisinde bulunan toplam 540 hektarlık Riskli Alanın içinde yer alan ve İmar Planları İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen 74,34 hektarlık alana (2. Etap) ve toplam yaklaşık 316 ha alan olan 3. 4. ve 5. Etaplara ilişkin müellifi tarafından hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 6. maddesi ile 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 102. maddesi kapsamında değerlendirilmiş ve Bakanlık Makamınca uygun görülerek 31.08.2022 tarihinde onaylanmıştır.

Bakanlığımızın (Mekânsal Planlama Genel Müdürlüğü) 31.08.2022 tarihli ve E-41890033-303.04[035.355732015.35201417.03]-4431547 sayılı yazısı ile onaylı NİP-35995323 PİN numaralı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı paftaları ve plan açıklama raporunun yazı ekinde gönderildiği, onaylı imar planı paftaları ve plan açıklama raporunun Valiliğimize intikal ettiği tarihten itibaren Valiliğimizce (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) tespit edilen ilan yerlerinde, internet sayfamızda ve e-plan otomasyon sisteminde 30 gün süreyle eş zamanlı olarak ilan edilmesi, ayrıca eş zamanlı olarak ilgili muhtarlığa/muhtarlıklara plan ve plan açıklama raporunun askıya çıktığı yeri belirterek muhtarlık binasında askı süresince bilgilendirme ilanı yapılmasının sağlanması gerektiği belirtilmektedir.

Bu kapsamda; 6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun" kapsamında "Riskli Alan" ilan edilen İzmir İli, Karabağlar İlçesi sınırları içerisinde bulunan toplam 540 hektarlık Riskli Alanın içinde yer alan ve İmar Planları İzmir 6. İdare Mahkemesi tarafından iptal edilen 74,34 hektarlık alana (2. Etap) ve toplam yaklaşık 316 ha alan olan 3. 4. ve 5. Etaplara ilişkin müellifi tarafından hazırlanan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun’un 6. maddesi ile 1 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’nin 102. maddesi uyarınca Bakanlık Makamınca onaylanan 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planına ilişkin imar planı paftaları ve plan açıklama raporu" 08.09.2022-07.10.2022 tarihleri arasında  Adalet Mahallesi, Anadolu Caddesi, No:41/5 Ana Hizmet Binası ile No:41/2 Ek Hizmet Binası Bayraklı/İZMİR adreslerinde yer alan Valiliğimiz (Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü) giriş kat dijital ilan panolarında ve internet sayfasında 1 ay (30 gün/08.09.2022-07.10.2022 tarihleri arasında) süreyle eş zamanlı olarak ilan edilmektedir

 
Avrupa'da bir ilk: Tarihin en büyük faiz artışı!
 
Soyer'den 'Tarkan konseri' mesajı: Yeni sahnenin yerini açıkladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konak Kızılay’dan 5 ilde öğrencilere destek
Türk Kızılayı Konak Şubesi okulların açılma döneminde ihtiyaç sahibi öğrencilere ...
İzmirli babanın 5 yıllık velayet savaşı!
Urla ilçesinde oturan Demirbilek Yiğit (45), İtalya'da birliktelik yaşadığı ...
Zirve Kumpası Davası'nda flaş gelişme!
FETÖ’nün Zirve Yayınevi cinayetleri kumpas davasında “iftira ve hürriyeti ...
 
Tarkan'ın çöken sahnesinde son durum: Ve söküm başladı
İzmir'in 9 Eylül'de düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılı kutlama ...
Emlakçıların yeni kira oyunu: Borsa gibi yükseltiyorlar!
Üniversitelerin kayıt dönemi olması ve öğrencilerin ev arayışlarının hızlanması ...
Tarihi kutlama öncesi feci kaza: Tarkan’ın sahnesi çöktü!
İzmir tarihin en görkemli kutlamasına hazırlanırken talihsiz bir kazayla ...
 
Ve Nae Sao Paulo'nun yeni rotası belli oldu: Geldiği gibi gidiyor!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın İzmir'in Aliağa ilçesinde ...
Fren yerine gaza bastı, 3 yaşındaki Yasemin'i hayattan kopardı!
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, sürücüsü Ayşe Y.'nin (45) fren yerine gaza ...
Elindeki poşetten yüzlerce zehir hapı çıktı!
Konak ilçesinde, gece bekçilerinin şüphelenip durdurduğu 1 kişinin elindeki ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri