POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
Panathinaikos'ta Fatih Terim dönemi sona erdi!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
17 yaşındaki Aleyna'nın soru dolu ölümü!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
TikTok'ta 8 yaşındaki kızıyla tepki çeken yayın!
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
Erdoğan imzaladı: 28 Şubat davası sanıkları affedildi
19 Nisan 2019 Cuma - 08:54

İzmir'deki o rektörlük binası kültür mirası oldu

Alsancak’ta bulunan Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Rektörlük Binası ve ekleri, İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescil edilmesine karar verildi. Başvurularının olumlu sonuçlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, İzmir’in simge değerlerini koruyarak bunları yaşatmaya devam edeceklerini söyledi.

İzmir deki o rektörlük binası kültür mirası oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Alsancak’taki Rektörlük binası ile ekleri, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu tarafından korunması gereken kültür varlığı olarak tescil edilmesine karar verildi.

DEÜ Rektörlüğü’nün Şubat 2019’da yaptığı başvuruyu değerlendiren Kurul, Rektörlük binalarının eğitim ve kültür amaçlı hizmet verdiğine; buraların simgesel değer taşıması nedeniyle de korunması gerektiğine hükmetti. Böylece yaklaşık 14 dönümlük alanda hizmet veren Rektörlük binası ve ekleri, hem koruma altına alınmış oldu hem de bakımdan onarıma kadar bütün işlemlerde ilgili mevzuatlara tabi hale getirilmesinin önü açıldı.

Yaptıkları başvurunun olumlu sonuçlanmasından duydukları memnuniyeti dile getiren DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Bir süre önce güzel İzmir’imizin sembolik yapılarından biri olan ve kentimizle bütünleşen Rektörlük binamızı, korumak ve gelecek kuşaklara bırakmak amacıyla bir çalışma başlattık. Bu kapsamda Alsancak’taki mevcut binalarımızla ilgili bilgi ve belgeleri toplayarak, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’na başvurduk. Başlattığımız girişim Kurul tarafından kısa sürede değerlendirilerek olumlu sonuçlandırıldı. Böylece birçok değerimizi yetiştiren, bizler için son derece anlamlı olan binalarımız, devletimiz tarafından da güvence altına alınmış oldu. Bundan dolayı çok mutluyuz. Üniversitemize ve mensuplarımıza hayırlı olsun” dedi.

HOTAR: SON DERECE ANLAMLI
Dokuz Eylül’ün birçok hatırayı barındıran, geçmişle gelecek arasında kuvvetli bağlar kuran bir marka olduğunu söyleyen Rektör Hotar, “Böylesi köklü gelenekleri olan kurumumuzun gelecek kuşaklara aktarması gereken değerleri, edinimleri ve entelektüel fikirleri olduğu kadar; bunları buluşturan, birlik ve beraberliği ifade eden ikonik yapıları da bulunuyor. Bunların hepsi bizi biz yapan unsurlar. Bu girişimimiz de temelde bütünü muhafaza etmek; güzellikleri korumak isteğiyle ortaya çıktı” diye konuştu. 

Mevcut binaların İzmir’in en merkezindeki tek yükseköğretim alanı olduğuna işaret eden Rektör Hotar, “Hemen bitişimizden başlayarak Kültürpark Fuar alanına kadar devam eden bu koridor, kentimizin eğitimdeki en önemli miraslarını barındırması açısından da son derece anlam taşımaktadır. Tescil ile birlikte İzmir Kültür Park alanı ile tescilli Atatürk Lisesinin yer aldığı koruma aksı denize ulaşacaktır.” şeklinde konuştu.

BAŞKA AMAÇLA KULLANILAMAZ
Dönem dönem tartışmalara konu olan Rektörlük binasının eğitim dışındaki amaçlarla kullanımına ilişkin söylentilerin de alınan kararla birlikte son bulduğunu bildiren Rektör Hotar, bu binaların eğitim dışında hiçbir amaçla kullanılamayacağını ve yıkılamayacağını kaydetti.

 
Dehşet: Erkek arkadaşını göğsünden bıçakladı!
 
Defineciler kazdıkları kuyuda mahsur kaldı: 1 ölü
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Metin Memişsevil 19 Nisan 2019 Cuma 15:20

Öğrencilere açık olduğu zamanlarda bu okuldan mezun olmuştuk, “Tanzim Satış” varsa , bu bahane ile okulumuzu tekrar ziyaret edelim!...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dehşet: Erkek arkadaşını göğsünden bıçakladı!
M.Ç (28) ile kız arkadaşı olduğu öğrenilen Ü.A. (20) konuşmak için otomobille ...
13 yaşında canına kıydı: Mavi Balina kurbanı mı?
Buca ilçesinde, 13 yaşındaki kız çocuğu Zehra D., boynunda iple asılı ...
Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı
Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkarıldı.
 
Soma davasında flaş karar: Can Gürkan'a tahliye!
Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği faciayla ilgili ...
5 yıl önce İstanbul'da çalındı, Suriye'de bulundu!
5 yıl önce İstanbul'dan çalındıktan sonra götürüldüğü Suriye'de bulunan ...
İzmir'de korkunç son: Apartmanın çatısında ölüme atladı
Balçova ilçesinde, kanser tedavisi gördüğü öğrenilen Nilüfer Bilik A. ...
 
Kız arkadaşının annesini öldüren sanığa ceza yağdı
Torbalı ilçesinde, barışmak için gittiği evde kız arkadaşı ile babasını ...
Çeşme'de gezi teknesinde korkutan yangın!
Çeşme ilçesinde, sahilde bağlı olan bir gezi teknesinde yangın çıktı. ...
İzmir'deki fren faciasında o şoför konuştu: Çocuklara çarpmamak...
Emniyete götürülen Özcan Ç.'nin, buradaki ifadesinde, olayın bir anda ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri