POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Spor salonunda silahlı kavga: 1 ölü
Spor salonunda silahlı kavga: 1 ölü
Ablasını öldürmüştü cezası belli oldu
Ablasını öldürmüştü cezası belli oldu
Lise mezuniyetinde 'uygunsuz kıyafet' gerginliği!
Lise mezuniyetinde 'uygunsuz kıyafet' gerginliği!
Hamas'ın ateşkes talebinde Türkiye ayrıntısı!
Hamas'ın ateşkes talebinde Türkiye ayrıntısı!
15 Mart 2018 Perşembe - 12:36

İzmir'deki soruşturmada ortaya çıktı: ByLock'tan 'Can Dündar' talimatı!

İzmir'de FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında bir şüphelide ele geçirilen ByLock içeriklerinde, 17-25 Aralık sürecinin ardından, örgüte ait yurtlarda eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar'a ait kitapların tedbir amaçlı toplatılması talimatı verildiği ortaya çıktı.

İzmir deki soruşturmada ortaya çıktı: ByLock tan  Can Dündar  talimatı!

İzmir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında ele geçirilen örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock mesaj içeriklerinde, MİT tırlarının durdurulmasına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve belgeleri casusluk amacıyla temin edip açıklama suçlarından yargılanan eski Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'ın kitaplarının örgüte ait yurtlardan tedbir amaçlı kaldırılması talimatı verildiği ortaya çıktı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca FETÖ/PDY'nin çözülmesine yönelik yürütülen soruşturmalarda birçok örgüt mensubu etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olurken, ele geçirilen belgeler ve ByLock mesaj içeriklerinde yeni bilgiler gün yüzüne çıkıyor.

FETÖ mensuplarının "ByLock'tan sadece dua ve suç olmayan mesajlar paylaşılıyordu" savunmasının aksine örgütün ByLock'tan "çok gizli talimat" ve FETÖ'ye ait mahrem bilgilerin mensuplara aktarıldığı, buna ilişkin tedbirlerin alındığı ya da uygulamaya geçildiğine ilişkin bilgilere ulaşılırken, kapatılan Meydan, Özgür Düşünce gazetesi ile Aksiyon dergisine abone kazandırılması için çalışmalar yürütüldüğü deşifre oldu. 

ByLock kullandığı gerekçesiyle İzmir'de gözaltına alınmasının ardından tutuklanan K.S'ye ait cep telefonunda kullanıldığı tespit edilen programın mesaj içeriğiyle ilgili analizler sona erdirilirken, K.S'yle bağlantılı çok sayıda FETÖ mensubuna ulaşılarak soruşturma genişletildi.

K.S'nin Eylül 2015'te gönderdiği ByLock mesajında, "Meydan aboneliği için referanslardan almayan kalmasın. Abim, kafe, çay ve kahve ocakları, taksiciler, kuaförlere gönderilmek üzere adres verseler. Veya biz de mevcut olanlara göndersek. Sizden bu manada destek bekliyoruz." ifadeleri yer aldı.

ByLock'tan Can Dündar mesajı
Soruşturmada, 17-25 Aralık 2013 sürecinin ardından FETÖ'ye yönelik artan operasyonlara karşı, örgüte ait yurtlarda hangi kitapların bulundurulması gerektiği ve belli yazarların kitaplarının tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapılırken, K.S'yla bağlantılı ByLock mesajlarında, örgüt elebaşı Fetullah Gülen, kapatılan Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Ekrem Dumanlı, kapatılan Today's Zaman gazetesinin eski genel yayın yönetmeni Bülent Keneş ile Dündar'ın kitaplarının tedbir amaçlı kaldırılması gerektiğine rastlanıldı. 

Aralık 2015'te atılan mesajda, "İlayı Kelimetullah veya Cihat (Gülen'e ait kitap) kitabında sıkıntı var mı? Ekrem Dumanlı, Bülent Keneş ve Can Dündar'ın kitaplarını, 'tedbir maksatlı kaldırın' demişler." denildiği ortaya çıktı. (AA)

 
İzmir'de 1500 polis ve 2 helikopterle dev operasyon!
 
UBER tartışmasında İzmir'den farklı ses: Başkan yeni sistemi anlattı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de 1500 polis ve 2 helikopterle dev operasyon!
Bin 500 polisin katılımı ve 2 helikopterin desteğiyle gerçekleştirilen ...
TSK: 3524 terörist etkisiz hale getirildi
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından ...
İzmir'deki 2 FETÖ operasyonunda 43 tutuklama
İzmir merkezli 2 FETÖ operasyonunda toplam 43 kişi tutuklandı.
 
Gündem Çiftlik Bank: 2 kritik tutuklama!
Sakarya'da, Çiftlik Bank soruşturması kapsamında şirketin yönetim kurulu ...
Şehitlere yürek yakan veda: On binler uğurladı!
Zeytin Dalı harekâtı kapsamında Suriye’nin Afrin kenti yakınlarında teröristlerin ...
Afrin'de 12 köy daha terörden temizlendi
TSK ve ÖSO, Afrin'de 12 köyü terör örgütleri YPG/PKK-DAEŞ'ten temizledi.
 
Kılıçdaroğlu'nun eski başdanışmanın hapis cezası onandı
FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılanan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun ...
İzmir'de savcıya rüşvetten hapis cezası!
Bir kişinin yakalama kararlarının kaldırılması karşılığında rüşvet aldığı ...
'Çiftlik Bank' operasyonu: O isim gözaltında!
Sakarya'da Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri