POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
Tekneler çarpıştı: 2 kişi öldü, 5 kişi kayıp
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
14 ilde göçmen kaçakçılarına operasyon!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
Şok kaza: İran Cumhurbaşkanı Reisi öldü!
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
''Gerçek şampiyonun kim olduğunu gösterdik''
16 Şubat 2019 Cumartesi - 13:01

İzmir'in eğik apartmanlarında tehlike sürüyor

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bulunan 13 apartman, dolgu zemine inşa edildiği için zamanla eğilerek, birbirinin üzerine yattı. Eğik binaların ortaya çıkardığı tehlikeye yıllardır çözüm bulunamaması nedeniyle apartman sakinlerinin mağduriyeti devam ediyor. Apartman sakinlerinden Filiz Neşer, "Arkadaşlarım korkudan evime gelmek istemiyor, dışarıda görüşüyoruz. Tehlikeyle burun burunayız. Bizim sonumuz da İstanbul Kartal'daki çöken bina gibi mi olsun" dedi.

İzmir in eğik apartmanlarında tehlike sürüyor

Karşıyaka'nın Bostanlı semtinde, Cemal Gürsel Caddesi'nde bulunan 13 eğik binaya yıllardır çözüm bulunamadı. Dolgu zemine inşa edildiği için zaman içerisinde eğilerek birbirinin üzerine yatan binalar, tehlike oluşturmaya devam ediyor. Eğik binalar, mülk sahipleri ile belediye arasındaki kat sayısı anlaşmazlığı yüzünden kaderiyle baş başa kaldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin de kat yüksekliği konusundaki anlaşmazlık nedeniyle bölge için yeni plan hazırlamadığı belirtildi. Karşıyaka Belediyesi görevlileri, 6 kattan fazla yükseklik isteyen ev sahipleriyle anlaşma sağlanamadığı için bu konuda Büyükşehir Belediyesinin yeni bir imar planı hazırlaması gerektiğini dile getirdi.

'KOLONYA ŞİŞESİNİ KOYDUĞUMUZDA YUVARLANIYOR'

Duruma tepki gösteren apartman sakinlerinden Filiz Neşer, tehlikeyle burun buruna yaşadıklarını söyledi. Neşer, "Arkadaşlarım korkudan evime gelmek istemiyor, dışarıda görüşüyoruz. Tehlikeyle burun burunayız. Bizim sonumuz da İstanbul Kartal'daki çöken bina gibi mi olsun" dedi. Filiz Neşer, "Üç sene önce bize yıkılacak dendi, o zamanlar 30 santimetre yatma olduğunu söylemişlerdi ama şimdi çok daha fazladır. Her şey tamam dediler, üstüne para ödenmeyecek dediler ama olmadı ve böylece kaldı. Gittikçe daha tehlikeli hale geliyor, binanın çatırdadığını bile duyuyoruz. Diğer binanın üstüne doğru eğiliyor. Binanın tabanı kalmadı, komple çürüdü. Büyükşehir Belediyesi izin vermiyor diyorlar, onu duyuyoruz. Kolonya şişesini yere koyduğumuzda yuvarlanıyor. İleride eğik olan bir bina var, o çok daha tehlikeli, çünkü iki yanı da boş ve devrilme riski var. Evin içinde sürekli denge kaybı yaşıyoruz. Ben her an hazırım buradan çıkmaya. Ama birçok arkadaşımız taşınacak vaziyette değil, çünkü başka hiçbir şeyleri yok. İnsanlık adına çok ayıp, hiç ilgi yok" diye konuştu.

Cemal Gürsel Caddesi üzerinde kafe işleten Serdal Demir de, "Biz buradaki işletmemizi bir sene önce devraldık ve binaların eğikliğinden çok rahatsızız. Böyle olmasını istemiyoruz. İnsanların hayatı söz konusu. Bir şekilde yardım edilmesini ve binaların düzelmesini istiyoruz. Buraya gelen herkes binaların yamuk olduğunu görüyor. Biz yıkılmasını istiyoruz" dedi. (DHA)

 

 
8 defa kalbi duran mucize çocuk hayata tutundu
 
AK Parti İzmir Adayı Zeybekci: İzmirli artık uyandı!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vatandaş 16 Şubat 2019 Cumartesi 15:46

30 yıldır yaşıyorsunuz biraz daha yaşayın bir şey olmaz oranın senin etüdü yapıldı bir sıkıntı yok. Belediye ne yapacak birleşip verin müteahhitin parasını yaptırın evinizi.bugün evinizi satılığa çıkarsanız en az 600-700 bin lira para istersiniz. Siz istiyorsunuz belediye gelsin bizim evimizi yıksın yenisini yapsın sıfır evde oturalım cebimizden bir lira para çıkmasın oldu.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
8 defa kalbi duran mucize çocuk hayata tutundu
İzmir'deki Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören doğuştan ...
Bir annenin umut dolu mücadelesi: Anne demesini özledim!
İzmir'de, göz ameliyatı öncesi oksijen yerine azot gazı verildiği için ...
Kartal'da çöken binadaki ihmaller zinciri!
İstanbul, Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralı ...
 
ÖSYM'den 'nöbetçi nüfus müdürlüğü' müjdesi
ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Aygün, "Bugüne dek sadece YKS ve KPSS sınavlarında ...
Kız kardeşine yıllarca cinsel istismarda bulunan ağabeyin cezası belli oldu
Aliağa ilçesinde, kız kardeşine 6 yaşından 15 yaşına kadar cinsel istismarda ...
Adliyede ölüme neden olan gaz kaçağındaki ihmaller zinciri ortaya çıktı
İzmir Adliyesi'ndeki yangın tüplerinin periyodik bakımının yapıldığı sırada ...
 
YSK Başkanı'ndan flaş açıklamalar
YSK Başkanı Sadi Güven, "Vatandaşlarımızın, kendi oy kullandığı sandığın ...
Peribacalarında 15 yapı bugün yıkılacak
Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, peribacalarının yakınına yapılmış ve yapılmakta ...
İzmir'de ölü yunus sahile vurdu
İzmir'in Selçuk ilçesinde, 2 metre uzunluğundaki ölü yunus sahile vurdu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri