POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
Kaplan soruşturmasında yeni gelişme!
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti
İYİ Parti'de bir milletvekili daha istifa etti
Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı
Slovakya Başbakanı'na silahlı saldırı
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
Akdeniz'de 4.2 büyüklüğünde deprem
10 Temmuz 2018 Salı - 09:05

İzmir'in tarihi köşkü gençlik merkezi oluyor!

Kısa adı TÜLOV olan Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı tarafından 2000’li yılların başında restore edilerek, bir dönem Halil Rıfat Paşa Kültür ve Sanat Merkezi olarak da kullanılan tarihi yapı kısa süre sonra Konak Belediyesi tarafından Karantina Gençlik Merkezi olarak hizmete açılacak.

İzmir in tarihi köşkü gençlik merkezi oluyor!

Konak Belediyesi’nin Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiraladığı Halil Rıfat Paşa Köşkü’nün onarım ve yeniden düzenleme çalışmaları tamamlandı. Kısa adı TÜLOV olan Türkiye Tanıtım Araştırma Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı tarafından 2000’li yılların başında restore edilerek, bir dönem Halil Rıfat Paşa Kültür ve Sanat Merkezi olarak da kullanılan tarihi yapı kısa süre sonra Konak Belediyesi tarafından Karantina Gençlik Merkezi olarak hizmete açılacak. 

Yaklaşık 3 bin tescilli yapının bulunduğu Konak’ta belediye eliyle başlatılan restorasyon çalışmaları kapsamında son olarak Halil Rıfat Paşa Köşkü onarımdan geçti. Konak Belediye Başkanı tarafından Karantina Gençlik Merkezi adıyla gençlerin hizmetine sunulacak olan tarihi yapının mevruşat ihtiyaçları da hızla tamamlanıyor. Eylül-Ekim ayları gibi hizmete girmesi öngörülen merkezin bahçe peyzaj çalışmaları da kısa süre sonra bitirilecek. Konak Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek merkezde gençlere yönelik birçok alanda kültür sanat kursları düzenlenecek. Öte yandan merkezde Bilim-Kurgu ile Tiyatro alanında iki nitelikli kitaplık da yer alacak. Geniş kapsamlı kitaplık sayesinde gençler ilgilerine yönelik pek çok kitaba ve bilgiye kolaylıkla erişebilme imkanı bulacak. Onarım çalışmaları hızla tamamlanan merkez yaz tatili sonrasında yeni eğitim-öğretim döneminde kapılarını gençlere açacak. Karantina Gençlik Merkezi sadece Konaklı gençlerin değil, tüm İzmirli gençlerin hizmetinde olacak. 

OSMANLI MİMARİSİNİN EN GÜZEL ÖRNEĞİ
Şehit Nihat Bey Caddesi’nin üzerinde yer alan ve İzmir’in önemli tarihi yapılarından biri olarak gösterilen tarihi köşk, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nden kiralandı. Osmanlı Dönemi’nin mimarisiyle inşa edilmiş olan köşk, üç kattan oluşuyor. Tescilli ana yapının yanı sıra bir de müştemilat bulunuyor. Ana yapıda bodrum ve çatı katı da yer alıyor. Köşk, bundan sonra gençlerin kültür ve sanat alanında çalışmalar yapabileceği merkez olarak hizmet verecek. 

TARİHİ YAPILAR KENTE KAZANDIRILIYOR
Öte yandan İzmir’in kalbi konumundaki ilçede kent tarihine ışık tutan tarihi yapıların yeniden ayağa kaldırılmasına yönelik çalışmalar da bir taraftan sürüyor. Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’ın göreve gelmesiyle birlikte tarihi yapıların kurtarılmasına dönük çalışmalar sonucunda bugüne kadar pek çok tarihi bina restore edilip, kent yaşamına kazandırıldı. Tarihi yapılara sahip çıkan Pekdaş’ın çabaları sonucu bir çok yapı kent kültürüne katkı koyacak merkezler haline dönüştürüldü.

 
Yeni Genelkurmay Başkanı belli oldu
 
Bornova'nın kursları hayata bağlıyor!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Flaş karar: İzmir'de suya zam!
Büyükşehir Belediye Meclisi Temmuz ayı ilk oturumu sonrası gerçekleştirilen ...
O ilçede TOKİ kurası heyecanı: 315 konut sahiplerini buldu
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nca (TOKİ) İzmir'in Torbalı ...
'Cumhuriyet çocukları'na anlamlı hizmet
Karşıyaka Belediyesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği İzmir Şubesi Cumhuriyet ...
 
İzmir'de kurumlar arasında plaj gerginliği!
Akarca Koyu'nda yapılan denetimlerde, deniz suyu temiz çıkmayınca mavi ...
Dikilili çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor
Türk turizminin gözde kenti Dikili’de başta çocuklar ve gençler olmak ...
Bornova'da strateji zirvesi: Hedef daha iyi hizmet!
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova’ya birlikte hizmet ettiği ...
 
Bucalı kadınlar 1.5 aylık kursla kendi işinin patronu oldu!
Buca Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle ücretsiz meslek edinme ve hobi kursları ...
'Mülteci yüzleri' güldüren buluşma
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, ...
Bayraklı'da ailelere psikolojik destek
Aile bireylerinin daha sağlıklı ve huzurlu bir yaşam sürmeleri için çalışmalarını ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri