POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
6 Eylül 2022 Salı - 14:54

İzmir siyasetinde 'paylaşım' tartışması: Yücel'den tepki, AK Parti'den peş peşe yanıtlar!

CHP İl Başkanı Yücel, AK Parti İzmir'in 9 Eylül kutlama paylaşımında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının kullanılmasına "Şunu hala öğrenemediniz. 9 Eylül, Atatürk'süz olmaz. İzmir Tayyip Erdoğan ve şürekasına geçit vermez" ifadeleriyle tepki gösterdi. Yücel'in bu çıkışına da AK Parti cephesinden peş peşe yanıtlar geldi. Tartışma AK Parti'den gelen yanıtlara CHP İl Yönetimi'nden gelen tepkilerle devam etti.

İzmir siyasetinde  paylaşım  tartışması: Yücel den tepki, AK Parti den peş peşe yanıtlar!

GERÇEKİZMİR - İzmir, kurtuluşunun 100.yılını kutlamaya hazırlanırken, kent siyasetinde afiş ve paylaşım tartışmaları devam ediyor. 

Son olarak AK Parti İzmir İl Başkanlığı'nın resmi hesabından yapılan paylaşıma Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) cephesinden tepki geldi.

CHP İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir'in 9 Eylül kutlama paylaşımında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının kullanılmasına tepki gösterdi.



İZMİR GEÇİT VERMEZ! 
CHP İl Başkanı Yücel, Büyükşehir Belediyesi'nin 'Barış'ın İkinci Yüzyılı' afişlerine gönderme olarak 'zafer' sözcüğünün büyük harflerle yazıldığı "İzmir'imizin zafer ile taçlanan kurtuluşunun 100. yılı kutlu olsun" mesajı ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı paylaşıma tepki gösterdiği açıklamasında, "Mustafa Kemal Atatürk'süz ve Tayyip Erdoğan görseliyle 9 Eylül'ü kutlamak tam da size yakışır. Şunu hala öğrenemediniz. 9 Eylül, Atatürk'süz olmaz. İzmir Tayyip Erdoğan ve şürekasına geçit vermez" ifadelerine yer verdi. 

AK PARTİ'DEN PEŞ PEŞE YANITLAR 
Yücel'in bu çıkışına AK Parti cephesinden peş peşe yanıtlar geldi. 



İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, CHP İzmir’de; İl Başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekili ile Gündoğdu Meydanı’nda HDP mitingine katıldığı fotoğrafı paylaşarak, ‘’Size ise HDP ile beraber kutlamak yakışır.’’ ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Dilaver Kişili ise Yeşildere Caddesi’ndeki Atatürk Köprülü Kavşağı’ndaki ismin Büyükşehir Belediyesi tarafından reklam panosu ile kapatıldığı fotoğrafı da paylaşarak, "Cumhurbaşkanımızın 9 Eylül kutlamasını eleştirenler; Atatürk’ün şapkası altında ‘Yunan Bayrağı’ sallayanlardır. Bu zihniyetin adı CHP’dir. O CHP ki; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ya istikal ya ölüm” emrini, şehit ve gazilerimizi yok sayarak zafere ‘barış’ demiştir. Sadece bu kadar da değil! Aynı CHP’nin yüzü, İzmir’de Atatürk’ün ve şehitlerimizin adını taşıyan köprüleri reklamlarla kapatırken, HDP ile masaya otururken de kızarmamıştır. İl Başkanları Yücel’in bunca ayıbı örtebilmesi için yüz düşünüp bir konuşması gerekir" sözleriyle tepki gösterdi. 

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Sefa Şahin de AK Parti İzmir İl Binası’nın fotoğrafı ile "CHP'nin sünepe İl Başkanı Deniz Yücel, işi gücü bırakmış, samanlıkta iğne arıyor! Dertleri ne milletimizin istiklalinin sembolü olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk ne de milletimiz. Şehrin göbeğinde olan İl Binamızın önünden geçerken, kafasını kaldırsa, Atatürk'ümüzü görecektir! Türkiye Cumhuriyeti'mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, kendi ideolojik amaçlarının malzemesi hâline dönüştürme amacındalar! İzmir'de, 20 yıldır ellerine yüzlerine bulaştırdıkları yönetimle, İzmirli hemşehrilerimizin dikkatini başka yöne çevirme meyilindeler! Lakin o devirler geçti, İzmirliler artık sizin sığ siyasetinizin farkında! Atatürk’ü ve hatırasını istismar eden bu CHP zihniyetinin eline bırakmayacağız. Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi; “Atatürk’ün ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda hangi yatırım yapılması gerekiyorsa yapmayı, hangi adım atılması gerekiyorsa atmayı, kiminle mücadele edilmesi gerekiyorsa mücadele etmeyi sürdüreceğiz" paylaşımında bulundu.



COŞKUNER: CEVABI İLK SEÇİMDE VERECEĞİZ! 
Bu yanıtların ardından AK Parti'ye CHP cephesinden tepkiler geldi. CHP İl Başkan Yardımcısı Sedrettin Coşkuner açıklamasında,  "Atatürksüz, 19 Mayıs, 23 Nisan, 26 Ağustos, 30 Ağustos, 9 Eylül, 24 Temmuz, 29 Ekim ve daha niceleri olmaz, kutlanamaz. Çok değil bir kaç yıl önce, kırmızı bültenle aranan teröristi TRT ekranlarına çıkarıp seçim kazanmayı umut eden, FETÖ terör örgütüne devletin onlarca kurum ve imkânını tahsis eden, akıl ve bilim dışı ekonomi politakarıyla ülkeyi dünyanın en yüksek 6. enflasyonu olan ülke haline getiren, Yunanistan'ın işgal ettiği adaları seyreden gafiller seçim yaklaştıkça Atatürkçü kesilmiş. Atatürk ve Cumhuriyet'e en büyük zararı veren zevata bir zamanlar gavur dedikleri İzmir'in Türk tarihindeki yerini, Atatürk'ün kim olduğunu hatırlatan İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel'e hakaret etme cüretinde bulunanlara cevabı ilk seçimde vereceğiz. Ancak partinizde gelişme var. Aferin!  Her türlü hakareti ve suçlamayı yaptığınız İsmet Paşa'yı rahmetle anmaya başladınız. 20 yıl sonra sizde gelişme var. Takdir ediyorum. Genel Başkanımızı, İl Başkanımızı iyi takip edin, çok şey öğrenirsiniz. En azından belki utanır, düzeyli siyaset yapmayı öğrenirsiniz" ifadelerini kullandı. 

KOÇ: KURTULUŞU DA 9 EYLÜL'Ü DE ANLAYAMAZ 
CHP İl Başkan Yardımcısı Ali Rıfat Koç'tan da "Kurtuluş Savaşı'nda 'Keşke Yunan Kazansaydı' diyenlerin bugünkü temsilcileri ülkemizin kurtuluşunu da 9 Eylül'ü de anlayamaz" mesajı geldi. 

ÖZDEMİR: BU KADAR TUTARSIZLIK OLMAZ! 
CHP İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi: İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne kullandığı afişte 'Barış' değil 'Zafer' diye akıl veren, bundan dolayı yaygara koparan AKP'liler 9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100.yılı nedeniyle hazırladıkları görsellerde sadece Tayyip Erdoğan'ı kullanmışlar. "Atatürk'süz Anma olmaz" diye bu hassasiyeti paylaşan İl Başkanınımız Deniz Yücel'e de tepki gösteriyorlar. AKP'lileri anlamak mümkün değil bu kadar tutarsızlık olmaz. Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirip aynı konuda bu tutarsızlığı ortaya koymalarını kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Kaldı ki sizin sahte Atatürkçülüğünüze İzmir'in ihtiyacı yok. Boşuna çabalamayın. İzmirli Ata'sını her zaman her yerde aynı özlem, sevgi ve minnetle anar. Şüpheniz varsa 9 Eylül'de Gündoğdu Meydanı’na bekleriz. Kutlama nasılsın yapılır diye...

 
İzmir'de yüzyılın günü: Kutlama programında neler var?
 
Soyer'den renkli fuar turu: Ne kadar özlemişiz...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Beko'dan emekliler için 'meclis' çağrısı
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, ekonomik krizden en çok etkilenen emekliler ...
Soyer'den 'UKOME' çıkışı, 'Tarkan' mesajları ve çarpıcı Kılıçdaroğlu yorumu!
Katıldığı yayında tarihin en görkemli şölenine sahne olması beklenen 100.yıl ...
''Yunanistan kendine çeki düzen vermeye başladı''
Balkan turu öncesi konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ege'deki S-300 tacizine ...
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan turu başlıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşlarının davetine icabetle, ...
CHP kulislerinde sürpriz isim: O sendika başkanı İzmir'den aday mı olacak?
Kentte son dönemde temaslarını artıran Birleşik Kamu İş Konfederasyonu ...
Kılıçdaroğlu’ndan 2 önemli İzmir mesaisi: Önce kutlama sonra kamp!
CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu 9 Eylül’de 100.yıl kutlamaları için geleceği ...
 
Akşener'den 'HDP'ye bakanlık' açıklaması
İYİ Parti lideri Meral Akşener, CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık" ...
AK Partili 11 grup başkanvekilinden Kılıçdaroğlu'na 'ispat' çağrısı!
CHP'li belediye başkanları tarafından yönetilen 11 büyükşehrin AK Parti'li ...
Başdaş: Belediye araçları maganda mı?
AK Parti Konak İlçe Başkanı Mehmet Sait Başdaş, sokağa çöp döken belediye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri