POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Yolcu otobüsü dereye uçtu: Yaralılar var!
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Özgür Özel: Gençlerin gitmesi beka sorunu
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
16 Aralık 2021 Perşembe - 17:08

İzmir siyasetinden asgari ücret bakışı: Kim/ne yorum yaptı?

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti net 4 bin 250 lira olarak açıkladı. Böylelikle asgari ücretteki artış yüzde 50,04 oldu. Öte yandan asgari ücrette gelir ve damga vergisi de kaldırıldı. Karara İzmir’in siyaset dünyasından farklı tepki ve yorumlar geldi. 

İzmir siyasetinden asgari ücret bakışı: Kim/ne yorum yaptı?

GERÇEKİZMİR - Ekonomik krizin gölgesinde milyonların merakla beklediği asgari ücret kararı tespit komisyonunun 4.toplantısının ardından açıklandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücreti net 4 bin 250 lira olarak açıkladı. Böylelikle asgari ücretteki artış yüzde 50,04 oldu. Öte yandan asgari ücrette gelir ve damga vergisi de kaldırıldı.

Karara İzmir’in siyaset dünyasından farklı tepki ve yorumlar geldi. 

AK PARTİ 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ: Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılı için asgari ücreti %50 artışla en az 4 bin 250 lira olarak duyurdu. Ayrıca işverenden 450 liralık gelir ve damga vergisi de alınmayacak. Üreten ve büyüyen Türkiye yolunda milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli: Milletimizi hiçbir zaman enflasyona ezdirmedik, ezdirmeyeceğiz.  Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı enflasyonun çok üstündeki %50'lik artış oranıyla 4 bin 250 TL olarak belirlenen asgari ücret milletimize hayırlı olsun. 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır: Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretin 4250 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Artış % 50 seviyesinde gerçekleşti. Çalışanlarımıza ve iş dünyamıza hayırlı olsun.

CHP

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel: Asgari Ücret 274 Dolar! 2021 yılının ilk aylarında 383 Dolar olan asgari ücret, yeni yıl için yüzde 50 artışla 274 Dolar olarak açıklandı. Bugün dolar üzerinden asgari ücret hesabı
yapmayın diyenler dün kamu ihalelerini dolar üzerinden yaptı

CHP Genel Başkan Danışmanı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan: Sene başında 380 dolar olan asgari ücret, zamla birlikte 275 dolar oldu.

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat: 1 Ocak 2021 tarihinde asgari ücret 380 dolar iken bugün açıklanan 4250 TL asgari ücret 274 dolar!! Enflasyon ve döviz kuru karşısında işçiler açlığa ve sefalete mahkum edildi! Hemen seçim! 

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır: Asgari ücrete büyük tarihi zam yaptık diyenler: 2021’de asgari ücretle 380 dolar alırken; bugün 274 dolar alınıyor. TL bazında ise 1628 TL yani %28 eriyor. Sonuç: Dört kişilik aileden bir kişinin, yeme içme, giyim harcamasını geri alıyorum demektir. 1/4 küçülme demektir.

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko: Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2022 yılı için net asgari ücreti Asgari Geçim İndirimi (AGİ) dahil 4.250 TL olarak belirledi. Karar hükümet ve işveren ittifakı ile alındı ve Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı. İşçiler ve sendikalar her zaman olduğu gibi yine yok sayıldı. Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik krizlerinden birini yaşadığımız bu günlerde; hükümet işverenlerle birlikte, işçiye, emekçiye yine açlığı, yoksulluğu reva gördü. 4.250 TL olarak açıklanan asgari ücret, bu haliyle geçen yıl 380 dolar iken bu yıl 280 dolara düşürülmüş oldu. İşçiler, böylece 2022 yılına 1.500 TL eksik maaş alarak başlamış oldular. İşçiye büyümeden pay vermeyen ve asgari ücretin geçim ücreti olmasını engelleyen Saray ve AKP Hükümeti, açlık sınırı 4 bin lirayı, yoksulluk sınırı 13 bin lirayı geçerken, işçiye, emekçiye yine açlık sınırında bir ücreti reva gördü. Açıklanan bu rakam ile asgari ücretle çalışan işçilerin aylık ana giderleri bile karşılanamadı.

İYİ PARTİ 

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Aytun Çıray: Son ekonomik gelişmeler ışığında... Geçen yıl aralık ayında tespit edilen asgari ücretin dolar karşılığı 478 dolardı. Bugün açıklanan asgari ücretin dolar karşılığı 303 dolar. Dolar bazında kayıp 175 dolardır. Sıçrayan enflâsyon buna dahil değil... Bu bir kötülük yönetimidir diyorum ya.. Yine teyit ettiler. Bir başka hesaplama ile bir ay önce asgari ücret 2850÷10=285 dolarken... Şimdi 4250÷15,50=274 dolar.

 
Soyer'den çarpıcı paylaşım: İyilikten ayrılmayacağım!
 
"'100 yıllık umut' gençlere ışık olmaya devam ediyor"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EPGİS açıkladı: Benzine bir zam daha!
Benzin fiyatına bu geceden itibaren geçerli olmak üzere 56 kuruş zam yapıldı. ...
DİSK'ten asgari ücret kararına sert tepki!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılı için geçerli olacak asgari ...
Erdoğan açıkladı: İşte yeni asgari ücret!
İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ...
 
BDDK'dan banka kredileri için talimat
BDDK, verilen kredilerin amaca aykırı kullanılmamasına yönelik kontrollerin ...
Faiz açıklaması sonrası dolar yükselişe geçti!
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada ...
Merkez Bankası merakla beklenen faiz kararını açıkladı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi ...
 
İzmir'in meslek liselerinden ekonomiye 33 milyonluk gelir!
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, "11 ayda meslek liselerimizin üretim ...
Rekor üstüne rekor: Dolar 15'i geçti!
Dolar - euro kaç TL? Dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada ...
Talih kuşu tezgahında özelleştirme ve algı isyanı!
Milli Piyango idaresince yürütülen şans oyunları 2020 yılında Türkiye ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri