POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
MSB acı haberi duyurdu: 1 şehit
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
27 Ocak 2022 Perşembe - 08:23

İzmir tarihinin en büyük yatırımı 3 liderle yola çıkıyor!

Buca Metrosu’nun temeli 14 Şubat Pazartesi günü gerçekleşecek törenle atılacak. Edinilen bilgiye göre kent tarihinin en büyük yatırımı 3 liderle yola çıkacak. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun katılımı kesinleşirken, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener ile SP Genel Başkanı Karamollaoğlu da törende yüksek ihtimalle yerini alacak.

İzmir tarihinin en büyük yatırımı 3 liderle yola çıkıyor!

GERÇEKİZMİR - Narlıdere Metrosu ile Çiğli Tramvay inşaatlarını sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent tarihinin en büyük yatırımı olan ve hafif raylı sistem hattının 5.ayağını oluşturan Üçyol-Buca Metrosu’nun yapımına da başlıyor.

İzmir Metrosu’nu Buca’ya ulaştıracak ve kent trafiğine nefes aldıracak 13,5 kilometrelik metro hattının yapımı için yüklenici firma Gülermak Ağır Sanayi İnşaat ve Taahhüt A.Ş ile imzalanan sözleşme imzalanırken, tarihi yatırımın temeli de 14 Şubat Pazartesi günü atılacak. 

Gerçekizmir’in edindiği bilgiye göre İzmir’in tarihi yatırımı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile yola çıkacak. 

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun katılımı kesinleşirken, Akşener ve Karamollaoğlu’nun da büyük ihtimalle törende yer alacakları öğrenildi. 

490 MİLYON EUROLUK DIŞ FİNANS
İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Soyer, Üçyol –Buca Metro hattı için Temmuz ayında Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon Euro’luk dış finansman sözleşmesi imzaladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kendi kaynaklarıyla inşa edeceği Buca Metrosu için ilk kredi sözleşmesi Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile Temmuz ayında imzalandı. 125 milyon Euro tutarındaki dış finansman sözleşmesi hazine garantisiz, 4 senesi anapara geri ödemesiz olmak üzere toplam 12 yıla uzanan vadeye, 6 aylık Euribor + %3,20 faiz oranına sahip. Fransız Kalkınma Ajansı ile Hazine garantisiz 125 Milyon Euro tutarında 4 yıl anapara geri ödemesiz dönem dahil toplam 12 yıl vadeli finansman sözleşmesi ise Kasım ayında imzalandı. Asya Altyapı Yatırım Bankası (AIIB) ile 125 milyon Euro, Karadeniz Ticaret ve Kalkınma Bankası (BSTDB) ile de 115 milyon Euro tutarında bir yetkilendirme anlaşması imzalandı. Böylelikle 490 milyon Euro tutarında uluslararası yatırım kente kazandırıldı.



SÜRÜCÜSÜZ HİZMET VERECEK 
İzmir Hafif Raylı Sistemi'nin 5. aşamasını oluşturan hat, Üçyol İstasyonu - Dokuz Eylül Üniversitesi Tınaztepe Kampüsü-Çamlıkule arasında hizmet verecek. TBM makinesi kullanılarak derin tünel tekniği (TBM/NATM) ile yapılacak 13,5 km’lik hat üzerinde 11 adet istasyon bölgesi belirlendi. Üçyol ile başlayan hatta sırasıyla Zafertepe, Bozyaka, General Asım Gündüz, Şirinyer, Buca Belediyesi, Kasaplar, Hasanağa Bahçesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Koop ve Çamlıkule istasyonları yer alacak. Buca hattı, Fahrettin Altay-Bornova arasında çalışan 2. aşama hattı ile Üçyol İstasyonu'nda, İZBAN hattı ile de Şirinyer İstasyonu'nda entegre olacak. Bu hat üzerindeki tren setleri sürücüsüz olarak hizmet verecek. İmalat çalışmalarının 4 yıl sürmesi planlanıyor.    

 
CHP’de kritik zirve: Yücel ve Soyer vekillerle buluşuyor!
 
Bursaspor 2. Başkanı Emin Adanur istifa etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP’de kritik zirve: Yücel ve Soyer vekillerle buluşuyor!
CHP İl Başkanı Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İzmir ...
Kılıçdaroğlu: Tek imzayla 6 milyar peşkeş çekildi!
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bu akşam saat 22.00’da sosyal medya ...
Erdoğan'dan İstanbul eleştirisi: Basiretsizliktir
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katıldığı canlı yayında gündeme dair ...
 
Meral Akşener Covid-19'a yakalandı!
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı.
AK Partili Çelik'ten İBB'ye kar tepkisi
AK Parti Sözcüsü Çelik, kar yağışı nedeniyle oluşan mağduriyetler üzerinden ...
6 muhalefet partisi bir araya geliyor!
Halk TV yazarı Fikret Bila, Güçlendirilmiş Parlamenter Sisteme geçiş için ...
 
CHP'li Purçu'dan 3600 ek gösterge soruları!
CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, bakanlık tarafından yapılan açıklamaya ...
AK Parti MYK'da gündem Metaverse önlemi!
AK Parti MYK toplantısında, Metaverse için önlemler alınması gerektiği ...
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş'a çağrı
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri