POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
28 Şubat 2018 Çarşamba - 11:14

İzmir trafiğinde güvenlik kamerası devrimi!

İzmir Valiliği, İzmir Emniyet Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve meslek odaları Türkiye’de örnek olacak bir projeyi hayata geçirmeye hazırlanıyor.

İzmir trafiğinde güvenlik kamerası devrimi!

Geçtiğimiz yıl İçişleri Bakanlığı’nın güvenlik gerekçesiyle yayınladığı genelgenin ardından harekete geçen İzmir’deki resmi makamlar trafikte devrim sayılabilecek bir değişikliğin altına imza atmaya hazırlanıyor. Kurumların ortak çalışması sonucunda hayata geçirilecek ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından teknik hazırlıkları süren çalışma kentte yeni bir dönemin de başlangıcı olacak.

Ege Telgraf'tan Erman Şentürk'ün haberine göre kent içinde toplu ulaşım faaliyetlerini yerine getiren taksi, dolmuş, öğrenci, personel ve özel müşteri servis taşımacılığı yapan yaklaşık 16 bin aracın tamamı güvenlik kamerası ile donatılacak.

SİSTEM NELER GETİRECEK?
Çift yönlü (iç ve dış) kayıt yapabilen güvenlik kamera sistemi sayesinde hem trafiğin, hem yolcuların, hem de kentin güvenliği sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından işletilen Akıllı Trafik Sistemi ve İzmir Emniyet Müdürlüğü tarafından kontrol edilen MOBESE sistemiyle entegre çalışacak güvenlik ağı sayesinde İzmir trafiği ve kent geneli 7 gün 24 saat canlı olarak izlenerek kayıt altına alınacak. Yolcu taşımacılığı yapan tüm araç şoförlerinin de kayıt altına alınacağı sistem sayesinde trafiğe çıkan her taksi, dolmuş ve servis aynı zamanda birer güvenlik kamerası işlevi görecek. Emniyetin yüz tanıma sisteminin de dahil edileceği sistemde yer alan araç içi izleme özelliği sayesinde, şüpheli, suçlu ya da firari şahıslar da anında tespit edilerek suçların önüne geçilmesi hedefleniyor. İlerleyen dönemde yüksek teknolojili iç ve dış kamera sistemine farklı özellikler de eklenmesi ve sistemin birçok farklı yeniliği de kullanması bekleniyor.

7/24 KAYIT
Araçlara takılacak kameralara 30 günlük kayıt zorunluluğu gibi kullanım şartları ve esnafa birçok ek yükümlülük getirecek sistem için tüm resmi hazırlıklar tamamlanırken, gözler proje için yapılacak satın alma sürecine çevrildi. İzmir Valiliği, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası ile İzmir Minibüsçüler Odası gibi meslek odalarının koordineli çalıştığı teknik kurulun yapacağı son değerlendirmenin ardından teknik donanım için nihai karar da verilecek. Mart ayında belirli araçlarda başlayacak pilot uygulamanın yıl sonuna kadar 16 bin aracın tamamına yayılması ve sistemin tam anlamıyla işler hale getirilmesi planlanıyor.

“İZMİR ÖNCÜ OLACAK”
Çiğli’de okul servis aracında yaşamını yitiren 3 yaşındaki Alperen Sakin, Mersin’de hayatını kaybeden Özgecan Aslan ve Gümüldür’de dolmuşta yakalanan seri katil Atalay Filiz gibi vakaların ardından tüm Türkiye’de yolcu güvenliğiyle ilgili başlayan tartışmalar İzmir’de hayata geçirilecek uygulama ile son bulacak. İzmir’deki projenin Türkiye’ye örnek olacağını belirten ve sistemi Ege Telgraf’a değerlendiren İzmir Otobüsçüler ve Umum Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hasan Basri Bostancı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde hayata geçirilen bu örnek çalışma aslında çok kapsamlı bir projedir. Yolcu taşımacılığı yapılan araçlar ve yollar artık daha güvenli olacak. Valilik, belediye ve emniyet ile meslek odalarının yaptığı ortak çalışma yıl sonuna kadar tamamlanacak. Elbette bu sistemin esnafımıza ek külfeti olacak. Ancak ortada söz konusu olan bir can güvenliği olgusu ve kamu yararı var. Bu açıdan biz fedakarlığa hazırız. Uzun vadede büyük katkılar sağlayacak bir sistem. Özellikle servislerde korsan taşımacılığın ve sahte plaka gibi sıkıntıların da önüne geçilecek. Bu sistem sayesinde özellikle İzmir’de trafik kazaları, kaçırılma, gasp gibi suç olayları, taksici cinayetlerinin büyük ölçüde önüne geçilmesi sağlanacak. Diğer yandan, acil yardım ve trafiğin denetimi açısından da önemli bir adım atılacak. Projenin esnafımıza, yolcularımıza ve İzmir’e hayırlı olmasını diliyoruz. İzmir’in bu anlamda Türkiye’ye öncü kent olacağını düşünüyoruz” dedi. (Ege Telgraf)

 
Buca'da atık ünitelerine modern dokunuş
 
Başkan Şenol'dan 23 Nisan çağrısı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Buca'da atık ünitelerine modern dokunuş
Buca Belediyesi, yeraltı ve yer üstü yapılaşmanın durumuna göre ilçe genelinde ...
İZBAN'da o iki sefere bir hafta yol çalışması arası!
Menemen-Aliağa arasındaki bölgede bugünden itibaren başlayacak ve yaklaşık ...
Yeni başkanlardan Karşıyaka çıkarması!
Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, son yapılan seçimlerde ...
 
Selçuk'ta leylek yuvalarına özel bakım
Selçuk Belediyesi, kentin simgelerinden olan leyleklerin göç mevsimi ...
Konak müzelerinde 'aile atölyeleri'
Konak Belediyesi’nin butik müzeleri anne, baba ve çocukların birlikte ...
Bornova'da 'Smyrna Go' heyecanı
Smyrna Go Turnuvası, Bornova Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşti. ...
 
Başkan Atila'dan esnaf odaları turu!
Bornova Belediye Başkanı Atila, kısa bir süre önce yapılan seçimler sonrası ...
Bayraklı'ya bir kültür merkezi daha geliyor!
Bayraklı Belediyesi Postacılar Mahallesi'ne kazandıracağı kültür merkezinin ...
Torbalı'da can dostlara 5 yıldızlı bakım
Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Sokak Hayvanları Geçici Bakım ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri