POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
1 Aralık 2018 Cumartesi - 17:36

İzmir üçüncü kez iyilik için buluştu

Büyükşehir Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi tarafından 3'üncü kez düzenlenen 'İyilik Buluşması'nda Dünya Gönüllüler Günü aracılığıyla tüm insanları birbirine, çevresine, hayvanlara, doğaya iyilik yapmaya ve iyiliği birbirine hatırlatmaya davet eden etkinlik gerçekleştirildi. Alsancak'taki Gündoğdu Meydanı'nda kurulan takas masaları ve geri dönüşüm atölyeleri ile 'sorumlu tüketim' mesajı verildi.

İzmir üçüncü kez iyilik için buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları ve Yaşar Üniversitesi'nin organizasyonuyla 'İzmir'de iyilik var' sloganıyla yola çıkan sivil toplum kuruluşları temsilcileri, bu yıl Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde 'Sorumlu tüketim' temasıyla bir araya geldi. Binlerce gönüllü, Gündoğdu Meydanı'nda buluşarak, herkesin bir başkası için yapabileceği bir iyiliğin mutlaka olduğunu ve iyilik yapmanın bir ön koşulu bulunmadığını anlattı. Meydana kurulan sahnede çeşitli müzik grupları sahne aldı.

Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Cemali Dinçer, daha önce 'Kampüste İyilik Var' diyerek, başlattıkları etkinliğin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin desteğiyle 'İzmir'de İyilik Var' platformuna dönüştüğünü belirtti. Prof. Dr. Dinçer, "Her yıl bir tema belirleniyor. O tema çerçevesinde herkes iyilik yapmanın hazzını yaşıyor. 21'nci yüzyılda hızlı bir biçimde hem ürünleri hem kaynakları tüketiyoruz. Bilinçli tüketimle doğamızı da korumayı hedefliyoruz" dedi.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE İÇİN DÖNÜŞÜM
Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Programı Koordinatörü Kevser Çimenli de Dünya Gönüllüler Günü aracılığıyla etkinliğe yaklaşık 140 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığını belirterek, herkesin gönüllülük için buluştuğunu anlattı. Gönüllülüğün yaşanabilir bir dünya için bütün sorunlara duyarlı insanların olduğu bir topluluğu gerektirdiğini söyleyen Çimenli, "Biz bir araya gelip daha çok insanın gönüllü olmasını istiyoruz. Bugün burada sürdürülebilir çevreyi amaçlıyoruz. Birşeyi atmadan önce düşünülmesini istiyoruz. Dönüştürün, ayrıştırın veya yeniden kullanın" dedi.

Meydanda eşyaların takası için farklı masalar kurulduğunu dile getiren Çimenli, "Takas masalarında kitaplar ve çantaları birbiriyle takas edebilirsiniz. Geri dönüşüm atölyelerinde tişörtlerden çanta yapılabilir. Balkonlarımızda nasıl kompost gübre yapılır veya sepet nasıl örülür bunları anlatıyoruz. Amacımız tüketip çöpe atmadan önce dönüştürüp, değerlendirmeyi öğretmek" diye konuştu.

Etkinlik sırasında çay, kahve ve çorba ikramları da yapıldı. Sıfır atık hedeflenen etkinlikte katılımcılar kupasını ve termosunu da yanında getirdi. Daha sonra topluluk meydanda 'iyilik' mesajı vermek için kalp şeklinde dizilerek fotoğraf çekildi. (DHA)

 
AK Partili Dağ'dan çarpıcı uyarı: Ses kayıtları bize ulaştı...
 
Göztepe'nin Akdeniz'de gemileri battı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de kış ortasında denizde yüzme yarışı!
Türkiye Yüzme Federasyonu onaylı Türkiye'nin ilk Kış Kupası Açık Yüzme ...
İzmir'de tamirhanede korkutan yangın
İzmir'in Karabağlar ilçesinde, bir oto tamirhanesi, çıkan yangında kullanılmaz hale geldi.
19 yıl sonra ayağa kalkıp kendine yeni bir hayat kurdu
İzmir'de 9 yaşında geçirdiği omurilik enfeksiyonu nedeniyle felç kalıp ...
 
Güvenlik kamerası görüntüsü paylaşanlara soruşturma
İçişleri Bakanlığı, delil veya kişisel veri niteliğindeki güvenlik kamerası ...
Pakdemirli: Buzdolabı boşsa bir anlamı yok!
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Konya’da Hürriyet ve DenizBank ...
Sokak ortasında kadına şiddette flaş gelişme
İzmir Yeşilyurt'ta önceki gün sabah saatlerinde bir kadın, bir erkek tarafından ...
 
İzmir'de 'skunk' operasyonu
İzmir ve İstanbul'da düzenlenen ortak uyuşturucu operasyonunda, 238 kilo ...
George H. W. Bush öldü
Amerika Birleşik Devletleri'nin 41. başkanı George H. W. Bush, 94 yaşında hayatını kaybetti.
Mahkemeden Demirtaş kararı!
Selahattin Demirtaş ile ilgili AİHM kararı sonrasında yapılan tahliye başvurusu reddedildi
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri