POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
26 Mayıs 2021 Çarşamba - 16:39

İzmir ulaşımı için yetki düzenlemesi ve şehir kartı hamlesi!

Kentteki kara, deniz, su ve demiryolunda hizmet veren her türlü aracın bilet ücret ve tarifleri de dahil olmak üzere koordinasyonunun Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmesi için adım atıldı. Ayrıca 'İzmirim Kart'ların şehir kartı haline geleceği düşünülmesinden dolayı hizmetin aksamaması adına söz konusu hizmetin ÜNİBEL A.Ş tarafından yapılmasının daha uygun görüldüğü de belirtildi.

İzmir ulaşımı için yetki düzenlemesi ve şehir kartı hamlesi!

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda yetki, görev ve sorumlulukların belirlenmesinde önemli bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Kentteki kara, deniz, su ve demiryolunda hizmet veren her türlü aracın bilet ücret ve tarifleri de dahil olmak üzere koordinasyonunun Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmesi için adım atıldı.

Ayrıca 'İzmirim Kart'ların şehir kartı haline geleceği düşünülmesinden dolayı hizmetin aksamaması adına söz konusu hizmetin ÜNİBEL A.Ş tarafından yapılmasının daha uygun görüldüğü de belirtildi.

ESHOT'tan Büyükşehir Belediyesi'ne ve ÜNİBEL A.Ş.'ye yapılacak devir için protokol oluşturulacak. Uygulamalar 11 Haziran tarihi itibariyle yürürlüğe girecek.

İLGİLİ ÖNERGE: Belediye Meclisimizin 15/01/2021 tarihli ve 79 sayılı Kararı ile yürürlüğe girmiş bulunan "Ulaşım Dairesi Başkanlığı Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliği”nin ‘Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğünün görev, yetki ve sorumlulukları’ başlıklı 13. maddesinin 1. fıkrasında "İzmir Büyükşehir Belediye sınırları içerisinde; toplu ulaşım hizmetlerini yürütmek, yürütülmesini sağlamak, bu amaçla gerekli tesisleri kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmek." Toplu Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürlüğünün yetki, görev ve sorumlulukları arasında sayılmakta olup, söz konusu hizmetin, kara, deniz, su ve demiryolu üzerinde işletilen her türlü servis ve toplu taşıma araçları ile bilet ücret ve tarifelerini, belirlenmesinin koordinasyonunu sağlamakla görevli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmesinin daha yerinde olduğu düşünüldüğünden; bu nedenle;  “a) Halihazırda ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından yerine getirilmekte olan ücret toplama hizmetlerin işleyişinin, devamlılığının ve kontrolünün sağlanması ile söz konusu sistemde kullanılan ücretli, indirimli ve ücretsiz kişiselleştirilmiş elektronik kart işlemlerinin 11/06/2021 (dâhil) tarihi itibarı ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülmesi, b) Elektronik ücret toplama sistemi ile ilgili hizmetleri yerine getirmek üzere ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından imzalanmış bulunan ihale sözleşmelerinin tüm hak ve yükümlülükleri ile birlikte 11/06/2021 tarihi itibarı ile İzmir Büyükşehir Belediyesine devredilmesi, c) Elektronik ücret toplama sistemi yürütülmesinde kullanılan taşınır, bu taşınırlara ilişkin sarf malzemeleri ile her nevi hakların 11/06/2021 tarihinden önce bedelsiz olarak İzmir Büyükşehir Belediyesine devrinin gerçekleştirilmesi, d) Devir işlemlerinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanının görevlendireceği devir komisyonu tarafından yürütülmesi” hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Ulaşım Komisyonları Raporu
Diğer komisyon raporunda da şu ifadeler yer aldı: Mülkiyeti Belediyemize ait olan İzmirim Kartların şehir kartı haline geleceği düşünüldüğünde hizmetin aksamadan sürekli, etkin ve verimli şekilde yapılması için söz konusu hizmetin ÜNİBEL A.Ş tarafından yapılmasının daha yerinde olduğu düşünülmekte olup; bu nedenle; “a) ESHOT Genel Müdürlüğü, İZULAŞ A.Ş, METRO A.Ş, İZDENİZ A.Ş, İZBAN A.Ş, İZFAŞ A.Ş, İBB Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı ve daha sonra sisteme entegre olacak hizmet birimlerinin ücret toplama hizmetleri ile söz konusu sistemde kullanılan ücretli, indirimli ve ücretsiz kişiselleştirilmiş elektronik kart işlemlerinin 11/06/2021 (dâhil) tarihinden itibaren ÜNİBEL A.Ş. tarafından yürütülmesi, b) Devir işlemleri ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi ile ÜNİBEL A.Ş arasında Protokol yapılması” hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Hukuk – Şirketler Komisyonları Raporu.

 
Kılıçdaroğlu ve Akşener'den Erdoğan'ın o sözlerine tepki!
 
İzmir'de iğrenç olay: Foto-taciz!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Kemal ÖZDAMAR 26 Mayıs 2021 Çarşamba 16:47

Vatandaş i ilgilendiren. Yönü varmı?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başkan Soyer'e Roma daveti: O büyük zirveye katılacak!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,İtalya'nın Roma kentinde ...
Çiğli'de gündem iklim adaleti!
Çiğli Belediyesi tarafından başlatılan "Çiğli İklim Eylem Planı" çalışmaları ...
Şampiyon Bucaspor 1928'den Başkan Soyer'e teşekkür ziyareti
Futbolda 3. Lig play-off finalini kazanarak 2. Lig'e çıkmaya hak kazanan ...
 
Narlıdere filosuna 2 yeni araç daha!
Narlıdere Belediyesi vatandaşlara daha iyi bir hizmet sunabilmek için ...
Bornova'da vatandaşa vergi kolaylığı
Bornova Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik ve İlan Reklam Vergileri’nin ...
Karşıyaka 'Başpehlivan'ı andı...
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, eski Kırkpınar başpehlivanlarından ...
 
Selçuk'ta 2500 ton atık dönüştürülecek
Efeslim Kart ve kent genelinde işletmelerden toplanan cam, plastik, metal, ...
Pehlivan'dan sanayiciye destek sözü
Ulukent Sanayi Bölgesi’ndeki iş insanlarının talep ve önerilerini dinleyen ...
Karabağlar'da mobil vezne!
Karabağlar Belediyesi, Emlak, Çevre Temizlik, İlan ve Reklam vergilerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri