POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta deprem!
AFAD duyurdu: Kahramanmaraş'ta deprem!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
Eski eş dehşeti: Sokak ortasında bıçakladı!
10 Ekim 2017 Salı - 11:53

Kaderi o yolla değişen ilçe!

İzmir'in en küçük ilçesi Karaburun'da yeni yol yapım çalışmaları sonrası tapudaki gayrimenkul alım satım hareketliliği yüzde 23 artarken inşaat ruhsatı başvurusu da 145'ten 203'e yükseldi.

Kaderi o yolla değişen ilçe!

Ekonomisi birkaç yıl öncesine kadar tarım ve balıkçılığa dayanan, 9 bin 600 nüfusuyla İzmir'in en küçük ilçesi Karaburun, son yıllardaki gayrimenkul hareketliliğiyle dikkati çekiyor.

- FOTO GALERİ: KADERİ O YOLLA DEĞİŞTİ!... 

Çeşme, Urla ve Seferihisar'a göre plaj sayısının az, yolunun uzun ve virajlı olması gibi nedenlerle turizmdeki gelişmeden payını alamayan ilçenin kaderi, İzmir Çeşme Otoyolu ile ilçeyi birbirine bağlayan ve viraj sayısını azaltacak yeni yol projesiyle değişti.

Toplam 55 kilometrelik yolun 40 kilometrelik bölümünün tamamlanmasıyla ilçede gayrimenkul alım satımı ve fiyatlarında hissedilir artış yaşandı.

İlçe Tapu Müdürlüğü kayıtlarından derlediği bilgiye göre, yol çalışmasının başladığı 2015 yılında toplam bin 572 gayrimenkulün alım satım işlemi yapılırken geçen yıl yüzde 23 artışla bu rakam bin 972'ye ulaştı. Bu yılın ocak-eylül döneminde de alım satım işlemi bin 484 olarak gerçekleşti.

Karaburun Belediyesine yapılan yeni inşaat ruhsatı başvurularının da önemli ölçüde artması dikkati çekiyor. Buna göre 2015 yılında 145 olan inşaat ruhsatı başvurusu geçen yıl 203'e, bu yılın ocak-temmuz döneminde ise 188'e yükseldi.

"Ana etken İstanbullular"
Denize yakın arsalar ve özellikle de köylerde atıl durumda bulunan taş evler yatırımcıların ilgi odağı olurken ilçenin hemen her yerinde görülebilen satılık levhaları da rakamları doğruluyor.

İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Karaburun'un emlak ve gayrimenkul satışı olarak altın çağını yaşadığını söyledi.

Yolun başlayacağını duyan yatırımcının yıllar öncesinde ilçede yatırım yapmaya başladığını anlatan Güleroğlu, bu artışta İstanbul'dan İzmir'e göçen insan sayısında artış olmasının belirleyici olduğuna işaret etti.

İzmir çevresindeki turizm ve yaşam merkezlerinde metrekare fiyatları en uygun bölge olan ilçenin yatırımcıyı cezbettiğini anlatan Güleroğlu, "İstanbul ve yabancı yatırımcılar nedeniyle Karaburun'da fiyatlar yüzde 30-40 civarında hareketlilik gösterdi. Karaburun en gözde yer haline geldi çünkü Çeşme ve Alaçatı'da fiyatlar çok yükseldi. Yatırım bu tarafa doğru yöneldi. İstanbul-İzmir Otoyolu'nun açılmasının da bu bölgede gayrimenkul hareketliliğinin katlanarak artmasına neden olacağını düşünüyoruz." dedi.

Taş evlere yüksek bedeller isteniyor
Güleroğlu, ilçede özellikle eski taş evlerin fiyatlarının astronomik olarak arttığına değinerek, "Alaçatı'da yaşananların benzerine şahit oluyoruz. Birkaç yıl önce 150 bin liraya satılan bir ev ya da arsaya bugün 500 bin lira isteniyor. İçinde yerleşim bulunmayan köhne durumda binalara 1 milyon lira gibi bedeller isteniyor." diye konuştu.

Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise yol çalışmalarının başlamasının ilçelerinin gelişmesine olumlu yansıdığını, yolun gelecek yıl tamamlanmasıyla turizmde önemli bir atılım gerçekleştireceklerini bildirdi.

İlçedeki yapılaşma hızına dikkati çeken Çakır, amaçlarının doğayı koruyarak planlı büyümek olduğunu bunun için imar çalışmalarına önem verdiklerini ifade etti. (AA)

 
İzmir’de aranan 361 kişi yakalandı
 
İzmir’in turistik ilçesinde yelkenler fora!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bornova'da aşure kazanı kardeşlik için kaynadı!
Bornova Belediyesi’nin kısa süre önce hizmete açtığı Pınarbaşı Kültür ...
Büyükşehir'den dar gelirliye ev fırsatı!
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca ve Uzundere’deki konutlarından 120'sinin ...
'Buca Çarşı' yükseliyor: Başkan tarih verdi!
Buca’da kent merkezi anlayışına farklı bir yorum getirecek olan BUCA ÇARŞI ...
 
Başkan Karabağ'dan derneklere 29 Ekim çağrısı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçe faaliyette bulunan Ardahan ...
Bornova’daki baz istasyonu isyanında belediye devrede: Yetkimiz olsun ya da olmasın…
Bialystok Dostluk Parkı'nın yanına kurulan baz istasyonu mahalle sakinlerinin ...
'Urla'nın Filizleri'ne sendika desteği
Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası (TÜM YEREL-SEN) İzmir 1 Nolu Şubesi ...
 
Kocaoğlu Meclis’te konuştu: AK Partili başkanlara ‘pankart’ salvosu!
Kocaoğlu meclis toplantısında AK Parti’den gelen eleştirilere yanıt verdi. ...
Kemalpaşa'da okçuluk kursu yoğun ilgi
İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde, Kemalpaşa Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler ...
Buca'da çimlerde konser keyfi!
Buca Belediyesi’nin genç müzik gruplarını kent sakinleriyle buluşturduğu ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri