POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
50 ilde 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme!
50 ilde 17 milyar liralık sahte faturaya inceleme!
Ankara'da hareketli gece: İşte ayrıntılar!
Ankara'da hareketli gece: İşte ayrıntılar!
Kızılay kurban vekalet ücreti açıklandı
Kızılay kurban vekalet ücreti açıklandı
Eşini başkasıyla yakaladı, dehşet saçtı
Eşini başkasıyla yakaladı, dehşet saçtı
12 Mayıs 2018 Cumartesi - 11:18

Karabağlar'da 3 başkan tek ses oldu: plan değişikliğine tepki!

İZMİR'in Karabağlar ilçesinde, 2012 yılında Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edildikten sonra dönüşüm çalışmalarının yapılacağı belirtilen Uzundere Mahallesi'ndeki 101 hektarlık alanın niteliği daha sonra değişti. Riskli alan olmaktan çıkarılan bölgede plan değişikliğine gidildi. Ardından kamulaştırılan alanda, bir şirkete 29 katlı gökdelen projesi için onay verildi. Bu duruma siyasi parti temsilcileri tepki gösterdi.

Karabağlar da 3 başkan tek ses oldu: plan değişikliğine tepki!

Yapılan plan değişikliğine tepki gösteren CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, İyi Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, Saadet Partisi Karabağlar İlçe Başkanı Adem Aktaş, Karabağlar Kentsel Dönüşüm Hak Arayanlar Derneği Başkanı Halil Ecevit, Uzundere Mahallesi'nde ortak bir açıklama yaptı. CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, hükümetin sessiz sedasız Karabağlar'daki 101 hektarlık alanı, 100 milyondan fazla para ile acilen kamulaştırdığını ileri sürdü. Ali İhsan Yıldız, "Daha önceki projelerde, AKP'li yandaşlara, hastane ya da benzin istasyonu olarak sağlanmaya çalışılan çıkar ve rant, son projede AVM ve otele dönüştürüldü. Otel, 29 kattan ve 450 odadan oluşacak. İki katlı AVM'de ise 195 dükkan olacak. Toplam kapalı alan yaklaşık 195 bin metrekare" dedi.

Karabağlar halkının yaşam standardının yükselmesine yararı olacağını gördükleri her yaklaşıma olumlu baktıklarını ve bundan sonra da bakmaya devam edeceklerini belirten Yıldız, "Ancak böylesi bir AVM projesi her şeyden önce Karabağlar'daki esnaflarımızı doğrudan doğruya etkileyecek bir konudur. Ancak ne yazık ki konudan en son haberi olanlar da Karabağlar esnafı olmaktadır. Ayrıca, hazırlanan parselasyon planı ile AVM ve otel alanı içinde kalan ve mülkiyeti belediyemize ait olan 9157 metrekarelik parsel, AVM ve otel alanı dışına çıkarılmış, böylece belediye parseli AVM ve otel alanlarına peşkeş çekilmiştir" diye konuştu.

"PLANLARA DAVA AÇILDI"

Şehir Plancıları Odası ile Karabağlar Belediyesi tarafından imar planına ve parselasyon planına dava açıldığını ifade eden Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yönetilen bu sürecin, vatandaşlardan, sivil toplum kuruluşlarından ve onların yerel yönetiminden gizlendiğini iddia etti. Yıldız, "Halen de gizlenmektedir. Ülkemizin yarattığı tüm varlıkları, kaygısız ve hesapsızca sadece ama sadece çıkar ve rant için talan eden hükümet, en sonunda Karabağlar'ın zaten kısıtlı varlıklarını da sorumsuzca yandaşlarına peşkeş çekmekte hiçbir sakınca görmemiştir. Bizler ne Karabağlar'daki, ne İzmir'deki ne de ülkemizin her hangi bir yerindeki talana sessiz kalmayacağız. Sonuna kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

İYİ Parti İlçe Başkanı Hasan Yıldız ve Saadet Partisi İlçe Başkanı Adem Aktaş da bu açıklamayı ortak hazırladıklarını belirterek bundan sonraki süreçte de Karabağlar'daki vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti. Hak Arayanlar Dernek Başkanı Halil Ecevit ise "Mülkiyet sorunumuz var. 5 yıldır tapularımıza el konmuş durumda. Şimdi de Karabağlar'a ticari yerler ve AVM'ler yapılmak isteniyor. Hem de nerede, 2 bin yıllık dere yataklarında. Daha önce 4 dava açıldı. Burası heyelan bölgesi. Biz bunları asla kabul etmeyeceğiz ve var gücümüzle mücadele edeceğiz" diye konuştu.(DHA)

 
Balkanlı kadınlar Konak’ta buluştu
 
Bakan açıkladı: HGS ve OGS cezalarında indirim!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de zincirleme trafik kazası: 5 yaralı
İzmir'de üç aracın karıştığı trafik kazasında 5 kişi yaralandı.
Şırnak'tan acı haber: 1 şehit, 1 yaralı!
Şırnak'ta Bestler Dereler bölgesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, ...
Ceylin davasında tanık polisler dinlendi
Ödemiş ilçesinde, Ceylin Atik'in (10) kaybolduktan 3 gün sonra komşusunun ...
 
İzmir'de mayıs ortasında sağanak ve dolu kabusu!
Kentte etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle bazı alt geçitler ve iş yerlerini ...
İmar barışı yasasına TMMOB’tan tepki
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İzmir İl Koordinasyon Kurulu ...
İzmir'de kundaktaki bebekle ölümüne yolculuk!
İzmir'de denize kıyısı olan ilçelerinden yasa dışı yollarla yurt dışına ...
 
İzmir'de zarlar eğitim için atıldı!
İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) tarafından bu yıl ikincisi ...
Göztepeli Ömürcan için erkek donör çağrısı
İzmir'de kanser tedavisi gören Göztepe Futbol Okulu öğrencisi, 1925 Gençlik ...
Hastaneden kaçırılan bebek bulundu!
Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'nin yeni doğan ünitesinden kaçırılan Suriyeli bebek bulundu.
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri