POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
26 Mart 2019 Salı - 17:44

Karşıyaka Adayı Maç'tan 'dönüşüm' vaatleri!

Cumhur İttifakı AK Parti Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Ayda Maç, Karşıyaka ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde miting gerçekleştirdi. Halkın yoğun ilgisinin olduğu miting de Maç, Cumhuriyet ve İnönü mahalleleri için hazırladığı projeleri anlattı. “Varoş mahallede yaşamak istemiyoruz” isyanında bulunan halk, A grubu Şehir Plancısı Ayda Maç’ın projelerini ilgiyle izledi.

Karşıyaka Adayı Maç tan  dönüşüm  vaatleri!

 Kentsel dönüşüm anlayışını ortaya koyan Maç, “Günümüzde çoğunlukla bina bazında yenileme yapılmakta. Bu şekilde yapılan uygulamalar, makyajdan öte olmayıp gerçek sorunlarımıza çözüm olmamaktadır. Aksine ilave sorunları beraberinde getirmektedir. Bizim belediye anlayışımızda ise; bütünsel dönüşüme öncülük edecek ve başından sonuna kadar belediye hak sahiplerinin yanında olacaktır. Dönüşümler belediye güvencesiyle ve teminatıyla gerçekleşecektir. Bizim için yüzde yüz uzlaşma esastır. Dönüşüm kapsamına giren tüm vatandaşlarımızın sahip oldukları mülkiyet ve inşaat hakları korunarak kollanacaktır. Şeffaf Belediyecilik anlayışıyla dönüşümün her aşaması, hak sahiplerinin onayını alacaktır. Halkın Kentsel Dönüşüm konusunda bilinçlendirilmesine yönelik eğitim seminerleri verilecektir. Bina bazında yenilemenin önüne geçilmesi ve bütünsel, alansal dönüşüme teşvik edilmesi sağlanacaktır” dedi.

İmar planları revize edilecek

Karşıyaka ilçe sınırları içerisindeki tüm mahalleleri tarayacağını söyleyen Maç, “Aslında ilçemizde 1985 yılında onaylı imar planları hala uygulanmaktadır. Bu planlarının ilçemiz sınırları baz alınarak revize edilmesi gerekmektedir. Mevcut ve artan nüfus dikkate alınarak, doğan ihtiyaçlar iyi analiz edilmeli ve çözüm odaklı düşünerek Karşıyakalının hak ettiği yaşam alanları projelendirilerek hayata geçirilmelidir. İlk etapta Cumhuriyet, İnönü, Latife Hanım, Örnekköy, Şemikler, Zübeyde Hanım, Alaybey, Bostanlı mahallelerinde mevcut durum analizi ve fizibilite çalışmalarının yapılması sonucu tespit edilen alanlarda kentsel dönüşüm gerçekleştirilmesi hedeflenmektedir.” şeklinde konuştu.                

Yaklaşık 40 yıldır yaşanan mağduriyete artık son vermek için büyük dönüşüme Cumhuriyet ve İnönü mahallelerinden başlayacaklarını söyleyen Maç, “Karşıyaka’nın en sağlıksız yapılarının bulunduğu alanlardan biri olan Cumhuriyet ve İnönü mahallerini kapsayan alanda hazırladığımız bütünsel kentsel tasarım projesiyle ve yapılacak imar planı değişikliğiyle modern, yaşanabilir, güvenli, konforlu ve insan odaklı kentsel dönüşüm hayata geçecektir” dedi.

Projenin 8 etap olarak uygulanacağını ve her iki etabın eş zamanlı başlayacağını belirten Maç, “Yıllardır yaşanan mağduriyet son bulacak. 2023 yılı sonunda bitmesini hedeflediğimiz bu bütünsel dönüşüm, mevcutta 750 bin metrekare ve 10 bin konut için gerçekleştirilecektir” dedi. Mevcut bulunan tüm sosyal donatı alanlarının da yenileneceğinin altını çizen Maç, “Mevcut sosyal donatı alanlarına ilave olarak eğitim tesisleri, kültür ve sanat merkezleri, dini tesis alanları, kapalı-açık spor tesis alanları, kapalı pazar alanları, sağlık tesisleri, otopark alanları ile Cumhuriyet ve İnönü mahallerimizde modern bir kent oluşumu sağlanacaktır. Hak sahipleri, proje kapsamında yapılacak park ve  oyun alanları, millet bahçeleri, açık spor alanları, ağaçlandırılacak alanlar, rekreasyon alanlarından oluşan toplam 175 bin metrekare yeşil alana kavuşacaktır. Böylece Cumhuriyet ve İnönü mahalleri hak ettiği gibi yaşayacaktır. Bizim için Karşıyakalının mutluluğu, refahı ve kazanımı oldukça önemlidir” şeklinde konuştu.

 
Meslektaşını yaralayıp, kendini vurdu!
 
Zeybekci'den 'barınak' isyanı... Seferihisar Belediyesi'nden açıklama!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den 31 Mart akşamına özel hazırlık!
CHP İzmir İl Başkanlığı 31 Mart akşamı için zeybek gösterisi hazırlığı ...
Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı
Van mitinginde konuşan Erdoğan, terörle mücadele mesajları verdi, "Van'dan ...
Soyer kadınlara seslendi: Kooperatifler için örgütlenin!
İzmir’de kadınların kooperatif yapılanmaları etrafında birleşmeleri gerektiğini, ...
 
CHP'li Durmaz'dan hayatı ucuzlatacak projeler
CHP Aliağa Belediye Başkan Adayı Özcan Durmaz, halkın seçimden önce geçimi ...
AK Partili Arslan: Hizmet değil, rant derdindeler!
Cumhur İttifakı AK Parti Buca Belediye Başkan Adayı Mustafa Arslan, meclis ...
CHP'li Kılıç'tan 'borç' kontrası: En son konuşacak olan AKP'lilerdir!
Millet İttifakı’nın Buca Adayı Erhan Kılıç, AK Partili adaylar tarafından ...
 
Zeybekci'den iddialı sandık mesajı: Yarısının bile yakınından geçemeyecekler!
Cumhur İttifakı’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci, ...
İzmir'de sandıklar belli oldu: Başkanlar ve adaylar nerede oy atacak?
İzmir'de Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı'nın Büyükşehir belediye başkan ...
İduğ’dan gençlere 'Kariyer Merkezi' projesi
İduğ,  "Kariyer Merkezi projemizle, özel sektör ve kamu işbirliğini gerçekleştirerek, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri