POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
'Dilan Polat'lı 23 Nisan gösterisine soruşturma
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
İkinci Kadir Şeker vakası: Tolga Daşkıran tutuklandı
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
IBAN kiralayanlar dikkat: Bakanlık harekete geçti!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
Ortaya çıktılar: 'Mars'ın örümcekleri' görüntülendi!
27 Mayıs 2022 Cuma - 11:04

Karşıyaka Kolektif’te fikir yarışması!

Hack4Karşıyaka, girişimcilik ruhuna sahip tüm üniversite öğrencilerini İklim ve Enerji Sorunlarına; Kent için, Akıllı ve Sürdürülebilir Çözümler geliştirmeye davet ediyor. Enerji ve İklim sorunlarını odak alan hackathon için 3 Haziran’a kadar başvuru yapılabilecek. Yaklaşık 3 gün sürecek olan yarışma, 17-19 Haziran’da Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek. 

Karşıyaka Kolektif’te fikir yarışması!

Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkezi tarafından Eldor Türkiye, İnci Holding, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, Kuzey İzmir Tekmer ve Yaşar Üniversitesi paydaşlığında düzenlenen “Hack4Karşıyaka” hackathonunda; “Karşıyaka için daha iyisi" diyen girişimciler ve iş fikri olan üniversite öğrencileri, hackathon destekçileri ile iş birliği içerisinde çalışarak, Karşıyaka için akıllı ve sürdürülebilir çözümler üretecekler.

UZMAN MENTOR DESTEĞİ 
Hack4Karşıyaka’da katılımcılar, tematik alanda bilgi ve tecrübe sahibi uzmanların mentorluk desteği ile yenilikçi fikir ve tasarımlarını projelendirecekler. Katılımcılara hem online hem de yüz yüze sağlanacak mentorluk programına, ulusal ve globalde çalışan bir çok profesyonel destek verecek.

BAŞKAN’IN MESAJI
Geleceği gençlerle birlikte inşa etmeye hazır olduklarına dikkat çeken Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Geleceğimizi tehdit eden enerji ve iklim sorunlarına yönelik çözümler üreten gençleri izlemek ve ürettikleri çözümleri toplumla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz” dedi.

Daha sürdürülebilir bir kent yaratma anlayışıyla çalışan Karşıyaka Belediyesi Kolektif Girişimcilik Merkeziyle girişimcilik alanında başlattığı bu yolculukta, gençlerle birlikte geleceğe yön vermeye hazırlanıyor. Paydaş kuruluşların desteğiyle gerçekleşecek Hack4Karşıyaka isimli hackathon ile Karşıyaka Belediyesi, gençleri tüm yeteneklerini kullanacakları şekilde sınırlarını zorlamaya davet ediyor.

Hack4Karşıyaka’nın jürisinde ise, alanında deneyimli tanınmış isimler yer alıyor. Eldor Genel Müdürü Hayrettin Çelikhisar, İnci Holding CTO’su Mehmet Tunçkanat, EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Ege Üniversitesi Prof. Dr. Nuri Azbar ve Süreyya Ciliv, gençlerin üretecekleri çözümleri değerlendirmek üzere bir araya geliyor.
Son başvuru tarihi 3 Haziran olan hackathon’a gençler, https://www.hack4karsiyaka.com/ adresinden başvuruda bulunabiliyor. Jüri ön elemesinin ardından 17-19 Haziran günlerinde Karşıyaka Belediyesi Yamanlar Gençlik Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte katılımcılar 2 günden fazla bir süre boyunca projelerini hazırlamak için yarışacak. Yarışma sonunda kazanan ekiplere toplam 22.500 TL para ödülü verilecek.

HACKATHON NEDİR?
Hackathon kelimesi, "hack" ve "marathon" kelimelerinin bir kombinasyonudur; burada hack, deneysel, yaratıcı problemlerin eğlenceli bir yaklaşımla çözülmesi ve maraton ise etkinlik süresi anlamına gelir. 
Bir hackathon, 24 ila 48 saat sürer ve belirli bir konuya veya mücadeleye adanmıştır. Katılımcılar, yaratıcı düşünmeyi teşvik eden ve şaşırtıcı derecede yenilikçi yeni kavramlara, fikirlere ve prototiplere yol açan benzersiz bir ortamda küçük gruplar halinde çalışırlar. Hackathon'un sonucu, yenilikçi bir ürün, hizmet veya iş modeli için bitmiş bir prototiptir.

 
İzmir'de zeytinyağı müzayedesi: 1800 yıllık bilge ağacın ürünü 75 bin liraya satıldı
 
Sertel: TRT yönetimi aynı gün hastalanmış!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir'de zeytinyağı müzayedesi: 1800 yıllık bilge ağacın ürünü 75 bin liraya satıldı
Fuar İzmir’de yapılan “Olivtech Zeytin, Zeytinyağı, Süt Ürünleri, Şarap ...
Menemen'de Türk Mutfağı etkinliği
Menemen’de düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliği renkli görüntülere ...
Gaziemir'de yaz kursları zamanı
Gaziemir Belediyesi’nin kadınların ekonomik ve sosyal hayatta daha aktif ...
 
Konak'ta el emeği ürünler sergiye çıktı
Konaklı kadınların el emeği ürünlerinin sergilendiği Konak Belediyesi ...
Kavacık Meydan Projesi tam gaz!
Karabağlar Belediyesi'nin kendi ekipleriyle yürüttüğü Kavacık Meydan Projesi ...
Bornova'da üreticiye tam destek!
Tarımsal kalkınma hedefi doğrultusunda üreticilere tohum, fide ve eğitim ...
 
AK Partili Sürekli iki ilçede yatırımları inceledi
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli; Foça ve Kınık’ta yatırımları yerinde ...
Kemeraltı Günleri coşkuyla başladı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından İzmir'in kalbi tarihi Kemeraltı ...
Başkan Eriş’ten çevreye duyarlı tesisin inşaatına inceleme
Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş Mandıracılar Birliği tarafından ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri