POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
CHP Lideri Özel'den İmamoğlu ziyareti!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belirlenemedi!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Et entegre tesisinde vahşet: Baltayla vurup, bıçakladılar!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
Ayhan Bora Kaplan soruşturması: 1 gözaltı daha!
17 Kasım 2022 Perşembe - 08:21

Karşıyaka Stadı’nda ‘proje’ krizi: Mimarlık şirketi topu bakanlığa attı!

Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı’nde süreç bu kez de proje kriziyle tıkandı. Büyükşehir ihale için uygulama projesine gerek olduğunun altını çizerken, Karşıyaka Belediye Başkanı Tugay’ın geçtiğimiz aylarda muvafakat belgesi için 8 milyon lira talep ettiğini açıkladığı Mimar Bahadır Kul’ın şirketinden konuyla ilgili açıklama geldi. Şirket Mali İşler Müdürü Keskin, Kul’un ‘Muhatap ben değilim’ dediğini ifade ettiği açıklamasında topu bakanlığa attı.

Karşıyaka Stadı’nda ‘proje’ krizi: Mimarlık şirketi topu bakanlığa attı!

Efe Can TAN/GERÇEKİZMİR - Yapımı yılan hikayesine dönen Karşıyaka Stadı proje belirsizliğiyle kent gündemindeki yerini koruyor.

Süreçte 2 kez ihale edilip açılan davalar nedeniyle temel aşamasında kalan Eski Karşıyaka İlçe Stadı’na yapılacak projede geride kalan yıl Gençlik ve Spor Bakanlığı ile yapılan protokolle arazinin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi ve stadın Büyükşehir Belediyesi bütçesiyle yapılması kararı alınmıştı. 

Sevindiren gelişmenin ardından süreç bu kez de proje kriziyle tıkandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi bakanlıkla yapılan görüşmelerde kendilerine avan(uygulama projesinin ön hazırlık çalışması) proje gönderildiğini ancak uygulama projelerinin kendilerine ulaşmadığını açıkladı. Büyükşehir tarafından stadın yapımı için çıkılacak ihalede uygulama projesine ihtiyaç duyulduğu vurgulanırken, AK Parti kanadı ise ihale için uygulama projesine gerek olmadığını ve Büyükşehir’in maddi nedenlerden dolayı stadı yapmak istemediğini iddia etmişti. 

Büyükşehir Meclisi’nin Nisan ayındaki oturumunda süreci baştan sona detaylandıran Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise uygulama projesinin verilmediğini ifade ederek mimar Bahadır Kul’un çözüm bulma sürecinde Büyükşehir Belediyesi’ne muvafakat (izin belgesi) vermek için 8 milyon lira istediğini açıklamıştı. 



RESMİ YAZIYA YANIT GELMEDİ 
Öte yandan Karşıyaka Belediyesi'nin ayrıca 8 Nisan tarihinde Valiliğe bağlı İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'ne uygulama projelerinin Büyükşehir Belediyesi'ne iletilmesi talebinin bakanlığa iletilmesi istemiyle gönderdiği Başkan Tugay imzalı yazıya bugüne kadar bir yanıt gelmedi. 



ŞİRKET TOPU BAKANLIĞA ATTI!
Süreçte gözler projenin mimarı Bahadır Kul’a çevrilirken Kul’un sahibi olduğu Bahadır Kul Architects'ten konuya ilişkin önemli açıklamalar geldi. Şirketin Mali İşler Müdürü Mustafa Keskin, Kul’un bu konuda basına açıklama yapmayacağını ifade ederek, “Muhatap ben değilim” dediğini bildirdi. 

Bahadır Kul Architects Şirket Mali İşler Müdürü Keskin konu ile ilgili olarak şunları kaydetti: Yıllar önce ilk yapılan stadyum projesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı bu projeyi Bahadır Bey’e çizdirdi. Bakanlıkla sözleşme yaparken kamu ihaleleri bilirsiniz ‘Her türlü hakkı muvafakat verme yetkisi bizdedir’ diye mimardan yazı alırlar. Bahadır Bey gidip İzmir Büyükşehir Belediyesi ile veya Karşıyaka Belediyesi’ne ‘Tamam, ben size muvafakat vereyim de hakkımı devredeyim’ diyemez... Çünkü işvereni yıllar önce bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Bahadır Bey’e derse ki ‘Bahadır Bey Karşıyaka Stadı projesindeki mühendisliğinizi muvafakat ile şu belediyeye devredin derse’ Bahadır Bey bunu yapar. O yüzden ‘Muhatap ben değilim’ diyor. İl ve ilçe belediye başkanlarının açıp Gençlik ve Spor Bakanı’na ‘Biz yarım kalan bu projeyi yapmak istiyoruz lütfen mimarına söyleyin bize muvafakat versin’ demesi lazım. Bahadır Bey bunu verir. Gençlik ve Spor Bakanı’na ‘hayır’ diyemez, işvereni o zaten. Top Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda hukuki olarak... Yapmak isteyenler Gençlik ve Spor Bakanlığı ile irtibata geçecek ve mimarınıza talimat verin diyecek çünkü işverenimiz bizim bakanlık onlardan talimat gelmeden biz bir şey yapamayız.



MİMAR GEREKLİ İNİSİYATİFİ ALMALI!
Türk Mimar ve Mühendisler Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İzmir Şubesi Başkanı İlker Kahraman ise konu hakkında, “Stat sorununun artık çözülerek, kamu yararı olan bu projenin hayata geçmesini gerekli anlaşmaların sağlanmasını umuyor, mimarın bu konuda gerekli insiyatifi göstermesini bekliyoruz” şeklinde görüş bildirdi.  

‘BAKANLIĞI BEKLEMEDEN MUVAFAKAT’ VEREBİLİR İDDİASI!
Öte yandan Bahadır Kul’ın bakanlık kararını beklemeden muvafakat verebileceği projenin kendisine ait olmasından dolayı şirketin açıklamalarının aksine bu hakka sahip olduğu gelen bilgiler arasında. 

Mimar Kul’un İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden proje için 8 milyon Lira istemesi de muvafakat ile ilgili bakanlık onayına ihtiyaç duymadığı şeklinde yorumlanıyor. 

 
Maden faciasında gelişme: 7 yönetici görevden alındı!
 
Engin'den iyilik meleklerine teşekkür
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Maden faciasında gelişme: 7 yönetici görevden alındı!
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün TBMM Plan ve Bütçe ...
Karadeniz gazı ne zaman kullanılacak?
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Karadeniz gazının Mart 2023'te ...
İstiklal saldırısına yardım eden terörist yakalandı
Beyoğlu'ndaki bombalı saldırı eyleminin gerçekleştirilmesinde yardım ve ...
 
Maden faciası: İhmalin ses kaydı ortaya çıktı
Amasra'da 42 madencinin hayatını kaybettiği maden patlaması sonrasında ...
İstiklal bombacısının ifadesi ortaya çıktı!
İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı düzenleyen ...
3 FETÖ üyesi sınırda kaçarken yakalandı!
MSB: Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 3'ü FETÖ üyesi 4 kişi yakalandı.
 
İzmir'de sokak ortasında silahlı kavga dehşeti!
Konak ilçesinde 2 kişi arasında çıkan tartışma tarafların yakınlarının ...
İzmir'de kara kış kapıda: Kuvvetli rüzgar, fırtına ve sağanak!
Kentte yarın başlayacak yağışlı havanın yeni hafta başına kadar etkisini ...
Otomobille kanala uçan İlayda'dan acı haber!
Selçuk ilçesinde, su kanalına düşen otomobilde babasıyla birlikte yaralanan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri