POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
LGS soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı
LGS soruları ve cevap kitapçıkları yayımlandı
Mezuniyet töreninde kavga: Sandalyeler havada uçuştu
Mezuniyet töreninde kavga: Sandalyeler havada uçuştu
Özhaseki: 1,5 kaçak kat eklendi, deniz kumu kullanıldı
Özhaseki: 1,5 kaçak kat eklendi, deniz kumu kullanıldı
MSB: 16 terörist etkisiz hale getirildi
MSB: 16 terörist etkisiz hale getirildi
22 Nisan 2020 Çarşamba - 11:13

Karşıyaka'da balkonlar bayram yeri!

Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uluslararası bir şenlikle ve günler süren renkli etkinliklerle kutlayan Karşıyakalılar, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl aynı coşkuyu evlerinde yaşayacak. 

Karşıyaka da balkonlar bayram yeri!

Her yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı uluslararası bir şenlikle ve günler süren renkli etkinliklerle kutlayan Karşıyakalılar, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl aynı coşkuyu evlerinde yaşayacak. 

?Türk Bayrakları ve süslemelerle donatılan balkonlar, yarın bayram yerine dönüşecek. Binlerce Karşıyakalı saat 21.00’da balkonlarında buluşup, hep bir ağızdan İstiklal Marşı’nı okuyacak. Çocuk Bayramı’nın ve TBMM’nin 100. yılının, küresel salgına rağmen büyük bir coşku ve gururla kutlanacağını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, başta çocuklar olmak üzere tüm Karşıyakalıları Türk Bayrakları ile balkonlarda buluşmaya çağırdı. 

BAŞKAN TUGAY’DAN MESAJ
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin 100. Yılı mesajı: Tarih, bir ülkenin kurtuluşu, özgürlüğü ve bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin, bir Halk Meclisinin iradesi ve kararlılığıyla verildiğini, Kurtuluş Savaşımız ve 23 Nisan 1920’de kurulan TBMM sayesinde görmüş ve onur sayfalarına yazmıştır. TBMM, başta büyük önderimiz ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ile silah ve düşünce arkadaşları olmak üzere, her birini saygı ve minnetle andığımız atalarımızın eseridir. Halk yönetimine, demokrasiye, çağdaşlığa ve uygarlığa inançla kurulan TBMM’nin 100. Yılını, bu değerlere olan sarsılmaz inancımızla kutluyor, nice 100 yıllar diliyorum.

Bir ülkenin geleceğini belirleyen ve unutmamamız, unutturmamamız gereken böylesi bir adımın, o ülkenin çocuklarına “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan edilmesi de tarih tarafından hayranlıkla yazılmıştır. Kurtuluş mücadelesinin yakıcı günlerinde başlayıp, Cumhuriyet’in ilanıyla birlikte hız kazanan devrimlerin, laikliğe, bilime, eğitime, sanata, hukuka ve hayatın her alanına uzanan ideallerden beslenerek atılan adımların hepsi, bir yandan yepyeni bir ülkenin karakterini, bir yandan da gelecek kuşaklara olan güvenin dile gelişini anlatır. 

“Benim manevi mirasım bilim ve akıldır”, “Eğer bir gün sözlerim bilimle ters düşerse, bilimi seçin” diyerek, Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza kadar nasıl yaşayabileceğinin meşalesini yakmış Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız. Bugün bize düşen, çocuklarımızı bu bilinç ve duyarlıkla yetiştirerek, yurtseverliğin ve geleceğin sahibi olmanın onuru ve sevinciyle donatmaktır. O’nun öğretmenler için söylediği “Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister” sözü, bugün hepimizin duyarlığında, bilincinde ve eyleminde karşılık beklemektedir.

Karşıyaka, TBMM’nin 100. Yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, yaşadığımız küresel salgının acıları ne olursa olsun, işte bu bilinç ve coşkuyla kutlamaktadır. Her sözümüzle, işimizle ve duruşumuzla, “Atatürk’ün Karşıyaka’sı” olmayı hak edeceğimize, bir kere daha söz veriyoruz.

Geçmişe saygı ve vefamız, bugünlere karşı büyük sorumluluğumuz ve yarınlara sonsuz inancımızla, yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın çocuklarımız!

 
Merkez Bankası'ndan yeni swap limiti hamlesi
 
İzmir'de 23 Nisan coşkusu: Denizden Haluk Levent konseri!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İzmir dayanışmasına bir katkı da spor ailesinden
Korona günlerinde dayanışmaya İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor ...
Başkan Arda’dan bayrak sürprizi
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, sosyal medya üzerinden mesaj yoluyla ...
İzmir'de toplu ulaşıma 'yasak' ayarı: Sağlıkçılara özel servis!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 23-26 Nisan’da uygulanacak sokağa çıkma yasağı ...
 
Bornova'da siperlik üretimi de yola çıktı!
Bornova Belediyesi, Fen İşleri şantiyesinde siperlik üretimine başladı.
Soyer'den İzmir'e Ramazan dayanışması davet: Evlere 10 bin kişilik iftar!
Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Bizvarız' parolasıyla yola çıkan dayanışmada ...
Selvitopu pazarda Türk Bayrağı dağıttı
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, ilçenin farklı mahallelerinde ...
 
İzmir'de toplu ulaşımda endişe yaratan artış!
Korona virüsü salgını nedeniyle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma yasağı ...
İzmir dayanışması çığ gibi!
Koronavirüs salgını sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ...
Konak Meclisi olağanüstü toplandı: Yatırımları durdurma kararı!
Konak Belediyesi nisan ayı olağanüstü oturumu için İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri