POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
2 Ağustos 2021 Pazartesi - 19:28

Karşıyaka'da gündem o tartışmalı plan değişikliği: Tugay ne mesaj verdi?

Karşıyaka'daki Bilfen Eğitim Kurumları'na ait parselde plan değişikliğinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kabul edilmesinden ve ilçe belediyesine gönderilmesinden sonra mecliste açıklamalar yapıldı. Belediye Başkanı Tugay, "Biz henüz bir karar vermedik" dedi. Tugay ayrıca, "Ben Karşıyaka Belediye meclisinin iradesine güveniyorum. Doğru kararlar vereceğine inanıyorum" mesajını verdi. Önerge incelenmek üzere komisyona gönderildi.

Karşıyaka da gündem o tartışmalı plan değişikliği: Tugay ne mesaj verdi?

Mehmet İŞLER/ GERÇEKİZMİR - Karşıyaka Belediyesi'nin Ağustos ayı olağan meclis toplantısının birinci oturumu Başkan Cemil Tugay idaresinde Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleşti. Gündem maddelerine geçilmeden önce son günlerde Türkiye'nin çeşitli illerinde başlayan ve büyük alanların yok olmasına sebep olan yangınlara ilişkin konuşan Belediye Başkanı Tugay, açıklamalarda bulundu.

Daha sonra gündeme İzmir'de geçtiğimiz süreçte çok tartışılan, AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi'ni (CHP) karşı karşıya getiren imar planı değişikliği geldi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde alınan ve ilçe belediyesine gönderilen plan değişikliğinde mülkiyeti Bilfen Eğitim Kurumları Yatırım Ortaklığı A.Ş.ye ait taşınmazın Yençok:4 kat “E=1.30” "Özel Eğitim Alanı" ve "Park" alanı olacak şekilde düzenlenmesine dair oylama mecliste yapıldı. Spor ve tesis alanı olan taşınmazın özel eğitim alanına çevrilmesi konusu imar komisyonuna havale edildi.

YANGINLAR İÇİN MASTER PLAN HAMLESİ!
Başkan Tugay, "Ülkemiz maalesef sıkıntılı, kötü günler geçiriyor. Pandemiyle uğraşırken deprem ve doğal afetler yaşadık. Bunların bir kısmı Karşıyaka'mızda, İzmir'de oldu. 2 yıl önce İzmir'in en büyük yangınlarından birini yaşamıştık. Bugün de üst üste en az 4 bölgede yangınlarla uğraşıyoruz. Hayatını kaybeden görevlilere ve vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu yolda çaba gösteren herkese müteşekkiriz. Halkımız çok duyarlı. Alana yardım etmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Diliyorum yangınlar söndürülür. Mağduriyet yaşamış kişilerin umuyorum kayıpları giderilir. Bizler bu süreçte olayı yakın takip eder durumdayız. Bizden yardım ve destek istenen her konuda elimizden geldiğince destek vermeye çalışıyoruz. Bizim de kendi bölgemizde maalesef küçük çaplı yangınlar çıktı. Erken müdahale ederek büyümelerini engelledik. Bundan sonra yeni yangınların çıkmayacağına dair kimsenin garanti vermesi mümkün değil. Yangınların çıkmaması ve çıkanların önlenmesi için gerekli çalışmaların yapılması gerektiğini düşünüyorum. Biz kendi sınırlarımız içindeki ağaçlık alanları korumak için bir master planı yapmayı düşünüyoruz. Su depoları, yeni yollar yapmayı düşünüyoruz. Çıkacak yangına etkili bir müdahalede bulunalım istiyoruz. Yangınların dağlık alanlarda, kolay ulaşılamayan alanlarda olması, kolay yanan ağaçların olması, rüzgarın etkisiyle birlikte bu durumda söndürme havadan ve araçlarla yapılıyor. Bununla ilgili eleştiriler, öz eleştiriler yapılıyor. Ama olay yerindeki insanlarla konuşunca herkesin endişeli olduğunu görüyoruz. Bu yangınlar sönene kadar endişelerin devam edeceğini hissediyoruz. Yangınlar bittikten sonra yerel yönetimlerle konuşarak, bizatihi durumu inceleyerek destek olacağımız konusunda ayrıca belediye olarak çalışacağız. Sadece yangınların sönmesi, durumun netleşmesi gerekiyor. Şu anda oldukça fazla sayıda araç, gereç, insan bölgede. Ama ulaşılamayan alanlarda sorun devam ediyor. Umarım en kısa zamanda sonlanır" diye konuştu.

Bilfen Eğitim Kurumları'nın taşınmazında yapılması planlanan imar değişikliği için konuşan Başkan Tugay, "Mülk sahiplerinin talebiyle meclisimizin gündemine getirilmiş bir maddedir" dedi.

AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, "Bu konu daha önce İzmir ve Karşıyaka gündemini meşgul etmiş bir konu. Planda bir vasıf değişikliği var. Spor ve sosyal tesis alanı olarak geçen yerin eğitim alanına çevrilmesi demek. Plan değişikliği ranta açılan bir kapıdır. Sosyal demokrat, halkçı bir belediye başkanı olarak bu maddenin bu meclisin gündemine gelmesi bile ikilem doğurmaktadır. Cumhur İttifakı olarak komisyonlara havale edilmesini bırakın reddedilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Beraber görev yaptığımız CHP'li meclis üyeleri arasında da rahatsızlık olduğunu biliyorum. Lütfen açık ve sayılarak oylama yapılmasını talep ediyoruz. Bu bizim için çok önemli. Komisyonlara havale edilecekse de kaç kişinin oylarıyla havale edildiğini biz talep etmekteyiz" açıklamasında bulundu.

Öztürk ayrıca, "Açık sayım talep ediyorum. Eğer gerçekleşmezse hukuki haklarımız doğacaktır" çıkışını yaptı. Bunun üzerine Tugay, "Sayımla ilgili sorun yok. Tekrar tekrar söylemenize gerek yok. Sanki sayımdan kaçacakmışız gibi yapmayın. Bizde o tip şeyler yok" dedi.  

CHP'li Meclis Üyesi Murat Aydın da, "Burada verdiğimiz kararın yerinde olup olmadığını komisyon değerlendirecek. Teknik olarak tartışılması gerekiyor ve zorunlu olarak komisyona gitmesi gerekiyor. Komisyondaki rapor da meclisi bağlayıcı değil. Komisyon ne karar verirse versin nihai karar mecliste verilecek. Komisyona göndermeden karar verirsek sadece bu nedenle iptal doğacaktır. Komisyona gitmelidir" ifadelerini kullandı.  

KULAKLARINIZI KAPATMAK GİBİ BİR ŞEY!
Tugay ise, "Adem Bey imar komisyonunda olduğu için istemiyor herhalde. Hiç görüşmeyelim dediğiniz zaman hukuken iptal yoluna gidiyor. Başvuru değil karar iptal oluyor. Gayet ciddi bir çalışma yapıyoruz. Karşıyaka'nın kamu haklarıyla ilgili bize verilen sorumluluk çerçevesinde karar alıyoruz. Bunun imar komisyonuna sevk edilmesini istemiyoruz demek bu konunun görüşülmesini istemiyoruz demektir. Kulaklarınızı kapatmak gibi bir şey. İmar komisyonu bu kararın doğruluğunu tartışacak. Şöyle bir karar alabilirsiniz; bu karar yanlıştır dersiniz, meclise gelir oylanır. Önergeyi onaylıyoruz dersiniz meclis reddediyoruz da diyebilir. Hiç görüşülmesin demek kararın doğruluğunu yanlışlığını hiç tartışmayalım demek. Böyle bir şansımızın olmadığını en iyi bilenlerdensiniz. Özür dileyerek samimiyet rica ediyorum. İmar komisyonunda görüşüldükten sonra komisyonun da görüşünü dikkate alarak tartışacağız" dedi.  

AÇIK OYLAMA YAPILDI
Önerge 21 kabul oyuyla imar komisyonuna gönderildi. 4 kişi ret oyu kullandı. 5 meclis üyesi de çekimser kaldı.
AK Partili meclis üyeleri çekimser kalanların isimlerinin açıklanmasını talep etti. Tugay, "Burada kişileri özel olarak tahakküm altında bırakmak doğru değil. Görüntülerde kimin ne oy verdiği var zaten" diye konuştu.  
Tugay ayrıca, "Taşınmaz 2017'de TOKİ tarafından satıldı. Biz en başından beri TOKİ'nin kamu arazilerini özel sektöre satmasına karşıyız. Bunun için net bir tavır koyduk. Bu konuda yorumunuz nedir? TOKİ'nin burayı zamanında Bilfen'e satmasına karşı mıydınız? Size rağmen mi bu karar alındı? Bugün itirazınız nedir?" dedi.

TİCARİ BİR MEVZU!
AK Partili Öztürk, "Başkanımızın samimiyet testine ben cevap vereyim. Biz ranta kapı açan her türlü plan değişikliğine karşıyız. Bunu satan ister TOKİ, ister Karşıyaka Belediyesi ister neresi olursa olsun. TOKİ devletin bir kurumu. Bu kurum Türkiye genelinde yatırımlarını idame ettirebilmek için taşınmazların vasıflarına bakmadan satar. Bunun önünde hukuki bir engel yok. Asıl sıkıntı satılan yerlerde vasıf değişikliği olduğu zaman başlar. Siz vasfı tayin edilen yerleri değiştirmeye kalktığınız zaman sorun var. Bunu TOKİ, Çevre Şehircilik Bakanlığı yaparsa da sorun başlar. Ranta doğru hangi plan değişikliği varsa Cumhur İttifakı olarak karşıyız. Önceki belediye başkanı ve büyükşehir belediye başkanları bu konuya karşı çıkıyor. CHP'li belediye yönetim anlayışında bir dönem geçmesine rağmen neler değişti? Bir önceki yönetim reddederken şimdiki yönetim neden bu kadar ısrarcı? Bu konuda samimi olmadığınızı düşünüyoruz. Mavişehir'deki 2 taşınmazın vasfı değiştiği gün ben de sizinle orada olacağım. Öyle bir şey olmayacağını da adım gibi biliyorum. Bu plan değişikliği tamamen ticari bir mevzu. Acaba siz bununla ilgili ne düşünüyorsunuz?" ifadelerini kullandı.  
"Ben görüşümü daha önce söyledim" diyen Tugay, " Bir alanın TOKİ tarafından satılması sonrasında bu alanın ticari bir tesis alanına dönüştürülmesine ne dersiniz?" sorusunu yöneltti. AK Partili Öztürk ise, "Ben nereyi kastettiğinizi biliyorum. Ama o konuda yanlış yönlendirildiğinizi düşünüyorum" cevabını verdi. Tugay ise, "Öyle mi? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yapmadı mı? Ege Park'ın önünde daha önce su dolu bir alan vardı, kurutuldu. Bu alan TOKİ tarafından bir inşaat şirketine rekreasyon alanı olarak satıldı. Burası bir ticari alana dönüştürülmüş" açıklamasında bulundu. AK Partili Öztürk bilgilendirme yaptı ve vasıf değişikliği olmadığını savundu.



BİZ HENÜZ BİR KARAR VERMEDİK, KARŞIYAKA MECLİSİ'NİN İRADESİNE GÜVENİYORUM
Tugay daha sonra yine gündemdeki plan değişikliği konusunda açıklama yaptı ve "Büyükşehir'de epey gündemde kalan bir konu. Biz henüz bir karar vermedik. Bu önergeyi mülk sahipleri özel planlama şirketine yaptırıp, belediyeye başvurmuşlar. Biz de hukuken gündeme almak mecburiyetindeydik. Komisyona almamak hiç incelemeyelim demektir. Bunu hatalı buluyorum. İncelenmesi gerekiyor. Komisyonun verdiği karar sonrasında herkes görüşlerini dile getirebilir. Ben Karşıyaka Belediye meclisinin iradesine güveniyorum. Doğru kararlar vereceğine inanıyorum. Her biriniz bu konuda yetkin insanlarsınız. 1/5000'lik planda verilmiş kararı bozma yetkimizin olmadığını yetkimizin 1/1000'lik planla ilgili olduğunu hatırlatmama gerek var mı bilmiyorum ama böyle. Biz sadece değerlendirme yapacağız. Komisyondan sonra meclise gelecek. Mecliste bu konu detaylarıyla tartışılacak. Basına da bu konuda açıklama yapmaya meraklı insanlar var. Vatandaşlarımızı kastetmiyorum, onların her zaman konuşmaya hakkı var. Geçmişte sorumluluk almış kişiler var. Biz çözümü arıyoruz" ifadelerini kullandı. 

 
Batur'dan iki kritik plan için iki kritik açıklama!
 
Gaziemir'de meclis oturumuna yangın haberi damgası!
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ATAKENTLİ 3 Ağustos 2021 Salı 09:39

Sayın Karşıyaka Belediyesi Meclis üyeleri, Karşıyaka ya sahip çıkın. Özel okul yapmak için bula bula Atakent teki sosyal tesisleri mi buldular. Özel okulu gitsinler başka yere yapsınlar. Birçok öğrenci servis aracını bu bölgeye toplamak bu bölgedeki trafiği daha da sıkıştırmıyacak mı? Ranta aracı olmayın. Bu alanın ve yüzme havuzunun kamulaştırılmasını sağlayın.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Batur'dan iki kritik plan için iki kritik açıklama!
Mecliste konuşan ve Gültepe bölgesi parselasyon planlarının ihaleye çıkarılacağı ...
Gaziemir’den Manavgat’taki can dostlar için yardım eli
Gaziemir Belediyesi, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangından etkilenen ...
Buca Belediyesi Manavgat’ı yalnız bırakmadı
Manavgat ilçesinde günlerdir devam eden orman yangınında yaraları sarmak ...
 
İzmir'de yangın önlemi: Teleferik bir hafta kapalı!
Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, teleferik tesislerinin hava koşullarının ...
İzmir'in bal merasında ilk sağım!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in “Başka Bir Tarım Mümkün” ...
Karşıyaka Çarşı için tasarım maratonu!
Karşıyaka Çarşı’nın revizyonu için Karşıyaka Belediyesi tarafından yürütülen ...
 
Başkan Oran çöp topladı, fidan dikti
150 haftadır her Pazartesi çöp toplayarak farkındalık yaratan Alavya Otel ...
Konak’tan yangın bölgesine destek
Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bodrum Belediyesi’nden gelen talep ...
Tartışmalı plan değişikliğinde söz eski başkanda: Rant çıkışı!
Karşıyaka Belediyesi'nin önceki Başkanı Akpınar, Bilfen Eğitim Kurumları'na ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri