POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
5 Eylül 2019 Perşembe - 20:47

Karşıyaka'da gündem stratejik plan: Oy birliğiyle geçti!

Karşıyaka’da 2020-2024 Stratejik Plan oy birliğiyle kabul edildi.

Karşıyaka da gündem stratejik plan: Oy birliğiyle geçti!

GERÇEKİZMİR -Karşıyaka Belediyesi Eylül ayı ikinci oturumu Başkan Cemil Tugay’ın başkanlığında gerçekleşti. 2020- 2024 Stratejik Planı meclise damga vurdu. AK Partili meclis üyeleri ilk mecliste gündeme gelen ikinci mecliste de oylanarak karara bağlanması istenilen Stratajik Planının Ekim ayı meclisine bırakılmasını talep ettiler ve ret oyu kullanacaklarını açıkladılar. Ancak Başkan Tugay’ın ısrarı ve Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım’ın konuşmaları sonucunda stratejik plan oy birliği ile kabul edildi.

‘YEŞİL ALAN ARTACAK’

Başkan Cemil Tugay, AK Partili üyelerin tedirginliklerini anlayabildiğini aktararak Başkan Yardımcısı Zeki Yıldırım’dan stratejik planı ana hatları ile anlatmasını istedi. Bunun üzerine Yıldırım şu açıklamaları yaptı: “Planı incelediğimizde çıkan temel değerlerinKarşıyaka’nın daha yaşanır sağlıklı mutlu bir ilçeye dönüştürülmesi olduğunu görüyoruz.  5 amaç 17 hedefimiz var. 5 yılımız da  bu 17 hedef doğrultusunda şekilleniyor. Vatandaş anketleri ile çalışmalar yapıldı ve beklentiler ortaya kondu. Vatandaşların ilk beklentisi sağlıklı bir kent planlanması, ikinci istekleri kişi başına düşen yeşil alanın arttırılması üçüncü talepleri ise otopark sayılarının artması. İlçemizde sağlıklı bir kentsel planlama var gibi görülüyor ama bütün olarak bakılınca böyle olmadığı ortaya çıkıyor.  En önemlisi imar planı revizyonu. Bunun ardındanda  otopark ve yeşil alanı arttırmamız gerekiyor. Son derece şeffaf ve anlaşılır bir stratejik plan oldu. Özellikle kültürel ve sanatsal faaliyetlerin daha çok olması yönünde de bir istek söz konusu.5 yıl boyunca neler yapacağımızı bu stratejik planın  en başında bildirdik. E belediyecilik olarak kent bilgi sistemi kuracağız. Yeşil alan kişi başına  4.6’dan 5. 6 metre kareye  çıkacak yani kişi başına düşen yeşil alan  350 bin metre kereye denk gelecek. Sosyal yardımlar binden, 7 bin 250 kişiye çıkacak” diye konuştu.

‘BAŞKAN SOYER’E TALEPLERİMİZİ İLETTİK’

Başkan Yardımcısı Yıldırım’ın ardından söz alan Başkan Tugay, gerçekleştiremeyecekleri hiçbir hedef koymadıklarını belirtti. Tugay,  “Biz öyle hedefler koyalım ki bunlar gerçekten halkın hedefi olsun ve gerçekleştiremeyeceğimiz hedefler koymayalım dedik. Gerçekçi ve gerçekleştirebileceğimiz hedefler koyduk. Alt yapı yok derseniz bu Büyükşehir Belediyesi’nin  görevi. Sayın Soyer ile bir toplantı gerçekleştirdik.  Bizlerle isteklerimizi ve beklentilerimiz anlattık, taleplerde bulunduk.  Talep ettiğimiz projeleri dinledi ve not aldı. Büyükşehir stratejik planı ile bizim planımız senkronize olacak. Bizim planımız yetkilerimizdahilindedir. Kemal Baysak Bulvarı Projesinin çok önemli olduğunu savunduk. Çevre Yolu’nda tepeleri sahillere bağlayacak bir üst yol, bağlantılarıyla beraber 6-7 mahalleyi ilgilendiren en önemli projemiz olarak görüyoruz. Serinkuyu Kavşağında trafik düzenlememiz .Nergiz Ordu Caddesi, otopark ihtiyacımızı ilettik. Bostanlı Pazarı ve Çarşı’da önemli bir revizyona ihtiyaç olduğunu dile getirdik. İZSU’nun yapacakları, İZBETON’un yapacakları, Bostanlı ve Karşıyaka İskelelerinin yeniden düzenlenmesi. Tramvay ve İZBAN son duraklarının birleştirilmesi. Tramvayın son durağınınÇiğli  Bölge Hastanesine kadar uzatılması ve İZBAN’ın yer altına alınması, deniz taksi gibi taleplerimizi ilettik” dedi.

‘OLDU BİTTİYE GELMESİN’

AK Partili Ahmet Uğur Baran, “Çok sevdiğimiz Karşıyaka’mızın 5 yılını kapsayacak planın hemen oylanmasını istemiyoruz. Biz de katkı koyabilmek için önergenin yine gündemde kalmasını ya da bir sonraki meclise kalmasını istiyoruz” diye konuştu.  AK Partili bir diğer üye Adem Öztürk, ise pazartesi meclise gelen planın Cuma günü oylanmasını doğru bulmadığını çok kısa bir zamanda bu planın oylanmaması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: Biz de 3 günde incelenip hemen oylanmamalı. STK’larında desteğini alalım oldu bittiye  gelmesin.”

Bunun ardından konuşan CHP’li Grup üyesi Saadet Çağlın, muhtarlarla, akademisyenlerle, STK’larla, vatandaşlar ile çalışarak ve araştırarak  araştırmalardansonra bu planı hazırladık. Örneğin planımızda vatandaşa yönelik çalışma sayımızı 3’ten  23’e çıkaracağız,  güneş santralini birden ikiye çıkarıyoruz. Karşıyaka  Çarşı’sıyenilenecek,  festival sayısı  2’den 19’a, yüzme havuzu da  12den 3’ çıkacak” ifadelerini kullandı.

‘ANAOKULLARI ÖZEL OKULLARDAN FARKLI OLACAK’

Tekrar söz alan Başka Tugay, “Dezavantajlı mahallerle ilgili öncelikli çalışmalar planladıklarını aktararak şöyle devam etti:  “İmarplanlarının yenilenmesini ve kentsel dönüşüm yapılmasını çok önemsiyoruz. Bu konuda Büyükşehir ve Çevre İl Müdürlüğü ile beraber çalışacağız. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız. Anaokulları yapacağız. 3 tane yeni anaokulu planladık ender rastlanan türden, özel ana okullarında dahi karşılığı olmayacak,Örnekköy Cumhuriyet Mahallesi ve Şemikler’de olacaklar. Biz kente prestij kazandıracak marka olsun istiyoruz  ve turistik değerimizin artmasını amaçlıyoruz. Herkesin içine sinecek bir plan olması gerektiğine inanıyorum. Stratejik Planın 6  ay içinde tamamlanması gerekiyor. O nedenle sizden ricam oy birliği ile bu önergeyi meclisten geçirelim” dedi.

‘ONUR DUYDUM’

Bunun ardından AK Partili Ahmet Uğur Baran, oy birliği ile önergeyi kabul edeceklerini belirtti. Başkan Tugay, da bundan onur duygunu ifade ederek, “Bizim iyi niyetimize inandığınız için çok gurur duydum" dedi.

 Stratejik plan oy birliğiyle kabul edildi.

 

 
Bayraklı'da mecliste gündem 'plan' ve 'dönüşüm'
 
Kemeraltı İzmir Fuarı’na konuk oluyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bayraklı'da mecliste gündem 'plan' ve 'dönüşüm'
Bayraklı Belediye Meclisi’nde gündem geçmiş dönemde yapılan imar revizyon ...
Karakayalı'dan Kemalpaşa'ya üniversite müjdesi
Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı katıldığı ‘’Kadın Danışma ...
Konak'ın İEF standı sürprizlerle dolu
Konak Belediyesi standı, 88. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda (İEF) ziyaretçilerini ...
 
Uluslararası İzmir İş Günleri başladı
İzmir 88. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) kapsamında Uluslararası İzmir ...
Narlıdere Deniz Festivali panelle start aldı
Narlıdere Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ve dört gün ...
Bornova'da 9 Eylül'e çifte kutlama
Bornova'da 9 Eylül coşkusu, 30 Ağustos'ta olduğu gibi iki gün üstüste ...
 
Karabağlar İEF'de üzüm ikram edecek
Bu yıl kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı’nda, ...
Bayraklı İEF'ye hazır!
Bu yıl 6-15 Eylül’de kapılarını 88’inci kez açacak olan İzmir Enternasyonal ...
Karşıyaka’nın Filizleri’nde yeni dönem başlıyor
Karşıyaka Belediyesi’nin koordinatörlüğünde, her kesimden gönüllülerinin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri