POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Tepkilerin odağındaydı... Diyanet, Audi'yi iade etti!
Tepkilerin odağındaydı... Diyanet, Audi'yi iade etti!
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Sosyal medya fenomenine cinsel terapi cezası
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Şarkıcı Kalben'i arkadaşı ihbar etmiş!
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
Mehmet Şimşek'ten 'enflasyon' açıklaması
29 Haziran 2019 Cumartesi - 11:23

Karşıyaka'da gündem yine stat: Tugay ve Çiftçioğlu'ndan flaş mesajlar!

Son olarak ’Kafkafcek’ adlı sosyal medya hesabından ‘Karşıyaka stadı bu semtin hayali, şerefi, geleceğidir. Karşıyaka stadını istiyor’ şeklinde paylaşım sonrası iki cepheden çifte açıklama geldi. Çağrıya hem Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay hem de AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu yanıt verdi. 

Karşıyaka da gündem yine stat: Tugay ve Çiftçioğlu ndan flaş mesajlar!

GERÇEKİZMİR - Yapımı yılan hikayesine dönen Yeni Karşıyaka Stadı Projesi'nde merkezi hükümet cephesi ile ilçe belediyesi karşı karşıya gelmeye devam ediyor. 

Son olarak ’Kafkafcek’ adlı sosyal medya hesabından ‘Karşıyaka stadı bu semtin hayali, şerefi, geleceğidir. Karşıyaka stadını istiyor’ şeklinde paylaşım sonrası iki cepheden çifte açıklama geldi. 

Çağrıya hem Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay hem de AK Parti İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu yanıt verdi. 

Başkan Tugay, "Stadın TOKİ tarafınca ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Şu anda bizim elimizden gelen hiç bir şey yok. Eğer hükümet stadı yapmayacağını açıklar ve Yalıdaki araziyi belediyeye geri verirse o zaman stadı yapma işini bizden talep edebilirsiniz. Şu anda belediye üzerine düşen her şeyi yapmış durumda" yorumunda bulunurken, Çiftçioğlu ise, kendilerinin takibiyle stat ile ilgili yapılan çalışmaları sıralayarak Tugay’a da gönderme yaptı.

Çiftçioğlu, "Stadımız hükümetimizin öncülüğünde yapılacak, heyecanımızla coşkumuzla bunu başaracağız. Eğer sizde Karşıyaka Belediyesi olarak stadın yapımında bir fiil sorumluluk almak isterseniz, bunu seve seve değerlendirebiliriz. Birlikten ve iştirakten kuvvet doğar, birebir görüşmemizde bundan bahsetmemiştiniz" ifadelerini kullandı.

İŞTE O YORUMLAR

Cemil Tugay: Stadın TOKİ tarafınca ihaleye çıkmasını bekliyoruz. Şu anda bizim elimizden gelen hiç bir şey yok. Eğer hükümet stadı yapmayacağını açıklar ve Yalıdaki araziyi belediyeye geri verirse o zaman stadı yapma işini bizden talep edebilirsiniz. Şu anda belediye üzerine düşen her şeyi yapmış durumda.

İsmail Çiftçioğlu: Son 6 Ayda Tarafımızın Takibiyle Stadımız İle Alakalı Yapılan Çalışmalar;

1.2.6 milyonluk ücretin bakanlığımızın üstlenmesiyle stat alanında yapılan imalatın imar barışına Sokularak ikmal ruhsatı alınabilmesinin önü açıldı.

2.Karşıyaka Belediyesi ve dava açanların otoparklı proje istediği için, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait olan komşu parselin maç günleri kulübün diğer günler halkımızın kullanması İçin özel izin alındı, gerekli işlemler bitirildi.

3. Stadın imar planları için açılan davayı kimse takip etmez iken, tüm dava süreci titizlikle gönüllü olunarak takip edilmiştir ve keşiflerde rehberlik yapılarak gerekli bilgiler ve savunmalar yapılmıştır, bilirkişi raporu olumlu vermiştir, yürütmeyi durdurma kararı iptal edilmiştir.

4.İhale iptal olmuş, muhatap Müteahhit olmamasına rağmen, otoparklı proje yeniden çizdirilmiş stadın tasarımları yapılmış, ruhsat müracaatı aktifleştirilmiştir. 

5.Karşıyaka Belediyesi’nde yıllarca alınamayan otopark İle alakalı encümen kararı nihayet alınmış, bunun üzerine gelen yazı ve stadın yeni projeleri hemen İl Spor Müdürlüğümüzün aracılığıyla 25.06.19 tarihi itibari İle ilgili makamlara iletilmiştir.

6.Şimdi sıra ihale günü almaktadır ve bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 
Bu stadımız hükümetimizin öncülüğünde yapılacak, heyecanımızla, coşkumuzla bunu başaracağız.
Sayın Cemil Tugay, eğer sizde Karşıyaka Belediyesi olarak stadın yapımında bir fiil sorumluluk almak İsterseniz bunu seve seve değerlendirebiliriz. Birlikten ve iştirakten kuvvet doğar, birebir görüşmemizde bundan bahsetmemiştiniz.

Cemil Tugay: Sayın İlçe Başkanı; Ben sizinle görüşmemizde stat konusunun siyasi polemik yapılmamasını özellikle rica etmiştim, eminim hatırlarsınız. Burada benim adımı etiketleyen bir kardeşimize bilgi vermek için 3 satır bir şey yazdım. Ne dedim;
1) Şu anda belediyenin taraf olduğu bir dava yok, bize verilen ve beklettiğimiz bir iş yok, yani belediyenin engel olduğu h bir şey yok
2) Beklenen şey TOKİ’nin stat ihalesini yapması ve inşaatı başlatması. Bunda da bizim rolümüz yok 
3) Dedim ki, eğer hükümet bu stadı yapmayacaksa, bunu ilan etsin ve yalıdaki araziyi bize yani KSK ve Karşıyaka Belediyesine iade etsin; Ondan sonra beni veya belediyeyi etiketleyerek bizden stadı yapmamızı talep edebilirsiniz. Sizin için sanırım bu sözüm sürpriz oldu. Ancak bu sözümden çıkarak bize bir sorumluluk yükleme çabanızı acı bir tebessümle karşıladığımı söylemek isterim. Karşıyaka Belediyesi Karşıyaka’da yapılacak her işte sorumluluk alır, zaten görevimiz bu. Ama siz yıllardır hükümet stadı yapacak, belediye engel oluyor derken, bugün size engel olmuyoruz diyorum. Konu sadece ihalenin yapılması ve inşaatın başlatılması noktasında… Yeni konu başlıkları açarak bu sorumluluğu bizim üzerimize yıkma çabalarında olmanızı bence Karşıyaka Halkı olumlu karşılamaz. Sizi tekrar bu konuyu siyaset dışına taşımaya ve polemik konusu yapmamaya davet ediyorum. Bir şey yapacaksanız lütfen İhalenin yapılmasını sağlayın. Bu arada, Burada yazdığınız sözler basına taşınmış. Bu cevabımı da yayınlatırsanız sevinirim. Selam ve saygılarımla

İsmail Çiftçioğlu: Sayın Cemil Tugay, ifade etmiş olduğunuz ilk iki madde zaten görüşmemizin içeriğine uygun ve saygıyla karşıladığım hususlar... Lakin görüşmemizde hükümetimizin stadı yapacağını ve bizimde bunun için işin gereği olan herşeyi yapmakta olduğumuzu, bütün süreci Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız, İZVAK ve konunun diğer bütün paydaşları İle beraber eksiksiz takip ettiğimizi üzerine basa basa sizlere ifade etmeme ve Temmuz ayı içerisinde Ankara programımızın olduğunu söylememe rağmen, “Hükümet Stadı yapmayacaksa açıklasın” diye bir söze başlamak yakışık almamıştır. Bence bu söz durumdan siyasi bir pay çıkarmaktır. Maalesef siz sözünüze sadakatli kalamadınız. Amacım size bir sorumluluk yüklemek değildi, Sizin “Biz de bir şeyler yapabiliriz” manasında yapmaya çalışmış olduğunuz beyanınız eğer gerçekçi ise “Biz bundan gocunmayız, hatta memnun oluruz” mesajı vermekti. Yoksa süreç şuan ilerliyor, sadece bir ilçe başkanı olarak değil, gönlü yüreği kalbi her şeyden önce Karşıyaka’mız için atan bir taraftar olarak da bu süreci takip etmeye çalışıyorum. Tüm taraftarlarımıza saygı ile duyurulur.

 
İzmir'de öğrenciler dekana sırtını döndü!
 
Kadifekale'de kadınlar tandır ekmeği yaparak evlerini geçindiriyor
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Gençalp Acaroğlu 30 Haziran 2019 Pazar 15:49

Aşağıda Sevim Köz adlı bir hanımefendinin şahsi görüşünü okuyunca üzüldüm. Halk oraya yapılmasını istemiyor gibi gerçek dışı bir yorumda bulunmuş halbuki tam tersi gerçek Karşıyakalıların tamamı stadın 80 yıldır olduğu yere yapılmasını dört gözle bekliyor. Eğer spor bakanlığı ve TOKİ yapmaz ise Belediye Başkanımızın da desteğiyle Karşıyaka Zübeydehanım Stadı olması gereken yere Karşıyakalılar tarafından yapılacaktır.

Yorumu oyla      0      0  
Sevim Köz 29 Haziran 2019 Cumartesi 12:50

Ben yaptım oldu mantığı..koca izmirde başka stad yapılacak yer mi kalmadı orada oturan halka sordunuz mu halk oraya yapılmasını istemiyor bu neyin inadıdır anlamış değiliz ...modern Karşıyaka da halka rağmen bildiğini okumak yazık....

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erdoğan Trump, Putin ve Merkel ile görüştü
G-20 kapsamında Japonya'da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı ...
CHP Karşıyaka'da istifa rüzgarı: Yönetim düştü mü? Taraflardan açıklama!
‘İstifa operasyonu’ ile gündem olan CHP Karşıyaka’da 6 yönetici istifa ...
CHP kolları sıvadı... Belediyeler için yol haritası: Önce kamp sonra çalıştay!
CHP, belediye başkanlarıyla yapılacak kamp sonrası koordinasyon için çalıştay düzenleyecek
 
AK Parti İzmir'de Sürekli'den yeni 'ziyaret' formatı!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, teşkilat çalışmalarında yeni ...
G-20 başladı: Dikkat çeken kareler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi'nde "Dijital ...
CHP İzmir'de defter 'kale'de açıldı!
CHP İzmir'de defter 'kale'de açıldı!
 
CHP'de İl Başkanı Yücel'den 'Karşıyaka' mesajı: İzin vermeyiz!
CHP Karşıyaka’da ilçe başkanı Yıldırım’ı ve yönetimi düşürmek adına yönetim ...
CHP Karşıyaka'da 'imza operasyonu' iddiası: Başkan'dan sert açıklama!
CHP Karşıyaka'da İlçe Başkanı Uğur Yıldırım'ın düşürülmesi adına ilçe ...
Erdoğan'a Japonya'da Fahri doktora
Japonya'da G-20 Liderler Zirvesi dolayısıyla bulunan Cumhurbaşkanı Recep ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri