POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
6 Mart 2020 Cuma - 19:35

Karşıyaka'da meclis o mahallede toplandı: Tugay'dan 'yerinde' plan mesajları!

Cumhuriyet Mahallesi’nde gerçekleşen Karşıyaka Belediye Meclisi toplantısında konuşan Başkan Tugay, mahallenin imar planları hakkında vatandaşa bilgilendirmede bulundu. Tugay, “Mahallenin daha çok değerlenmesini amaçlıyoruz. Kimsenin hak kaybına uğrayacağını düşünmüyoruz. Eksik ya da hatalı görünen her şey için itiraz yolu açık olacak. Cumhuriyet Mahallesi yıllardır imar planı sorunu nedeniyle gelişemiyor. Bunun artık değişmesi lazım” dedi.

Karşıyaka da meclis o mahallede toplandı: Tugay dan  yerinde  plan mesajları!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Karşıyaka Belediye Meclisi Mart ayı olağan ikinci birleşimi Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın yönetiminde gerçekleşti.

Vatandaşların meclis toplantılarına daha kolay katılım sağlaması amacıyla her ay meclis toplantılarının ikinci oturumunu farklı bir mahallede gerçekleştiren Karşıyaka Belediye Meclisi bu kez Cumhuriyet Düğün Salonu’nda toplandı. 

Başkan Tugay toplantıda 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü ve 14 Mart Tıp Bayramı ile ilgili mesajlar verirken, Cumhuriyet Mahallesi İmar Planları hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN TUGAY’DAN 8 MART MESAJI

Meclis toplantısının açılış konuşmasını yapan Başkan Cemil Tugay tüm kadınların 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutladı. 8 Mart’ın önemini vurgulayan Tugay şunları söyledi: Kadınlarımızın haklarının erkeklerle eşit bir şekilde verilmesi, kadınların çalışma hayatına, sosyal yaşama aktif ve üretken olarak katılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. 1934 yılında Büyük Liderimiz Mustafa Kemal Atatürk kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdiğinde, bugün medeni olarak bilinen ülkelerde bile bu hak verilmemişti. Böylesine temelleri güçlü atılmış bir Cumhuriyetin vatandaşlarıyız. Kıymetini bilmeliyiz! Atatürk’ün çok sevdiğim bir sözü var, fırsat buldukça söylüyorum; ‘İnsan topluluğu kadın ve erkek denilen iki cins insandan mürekkeptir. Kabil midir ki; bu kütlenin bir parçasını ilerletelim, ötekini ihmal edelim de kütlenin bütünlüğü ilerleyebilsin? Mümkün müdür ki; bir cismin yarısı toprağa zincirlerle bağlı kaldıkça öteki kısmı göklere yükselebilsin.’ Yıllardır en doğru saptama olarak düşündüğüm bir ifade. Kadınıyla erkeğiyle toplumda bir bütünüz. Kadınları, haklarından mahrum bırakarak, sosyal çalışma ve yaşamından mahrum bırakarak sadece erkeklerle ilerlemeyi, gelişmeyi düşünmek çok büyük bir hata! Bu konuyu tekrar tekrar düşünmeliyiz.”

YENİ ZELANDA BAŞBAKANINI ÖRNEK VERDİ

Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern’i örnek gösteren Tugay, “Kadınların evlerine, yuvalarına sahip çıkma, çocuklarını büyütme gibi doğanın onlara yüklediği bazı görevler var. Ya da kültürel olarak süregelen yükleri var. Ama yeni Zelanda da bir başbakan var, doğum yapıyor, birkaç aylık bebeğini emzirirken bir taraftan bakanlar kurulu toplantısı yapıyor. Çok dramatik bir örnek… Aslında kadın olmanın getirdiği zorluklar iş yerlerinde alınacak önlemlerle aşılabilir. Sosyal yaşamda, iş yaşamında aktif halde olmaları devam edebilir. Bu gözle görmemiz lazım. Hemen her yerde kadınlar her zaman daha çalışkan fedakar, kendilerini daha fazla ispat etmek zorundaymış gibi emekçi tavır içerisinde çalışıyor. Hepimiz insanız, kadın olmak bir eksiklik, suç olmamalı! Herkes eşit haklara, eşit fırsatlara sahip olmalı. Bunu benimsemeli ve bu yönde çalışmalar yapmalıyız. Kadın ve Aile Müdürlüğü kurarak önemli bir adım attık. Bu konularda daha etkili çalışmalar yapacağız. İnşallah Karşıyaka’da bu alanda örnek çalışmalar olacak” diye konuştu.

SAĞLIK ALANINDA 3 PROJE SÖZÜ

14 Mart Tıp Bayramı’na ilişkin mesajlar da veren Başkan Tugay, sağlık alanında yapacakları çalışmalardan da bahsetti. Tugay, “Doktor kimliğimle yıllarca tıp bayramını bir bayram gibi değil de daha çok hem sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunlar hem de ülkede genel anlamda sağlık hizmetleriyle ilgili yaşanan sorunları dile getirmeye çalışarak geçirdik. Bir türlü kutlamaya dönüşmedi. Önümüzdeki yıllarda, aylarda sağlık alanında yeni hizmetler verecek bazı çalışmalar yapacağız. Bunlardan bir tanesi Bülent Ecevit Kültür Merkezi içerisinde inşaatı devam eden Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniği… Bir diğeri; Kanser Danışma ve Eğitim Merkezi, Çarşı Kültür Merkezinde hizmet verecek. Seçimden önce söz verdiğim, hazırlık yapacağımız bir çalışma da; Sporcu Sağlık Merkezi olacak. Sağlık konusunda insanlarımızın daha fazla eğitime ihtiyacı olduğunu, yaygınlaştırılmış sağlık taramalarına ihtiyacımız olduğunu, hepimizin daha fazla desteğe ve bilgiye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Bu alanlarda da etkin çalışan bir kurum olarak hizmet edeceğiz” dedi.

İMAR PLANI AÇIKLAMASI: KİMSE MAĞDUR OLMUYOR!

Cumhuriyet Mahallesi İmar Planları hakkında, meclis toplantısına katılan mahalle sakinlerini bilgilendirme adına konuşan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Meclis Üyesi Nilüfer Bakoğlu Aşık “Herkes 100 metrekare yerim var ne kadar yer alacağım diye merak ediyor. Emsal 2,5 üzerinden plan yaptık. Kimse mağdur olmuyor. Herkes eşit hak alıyor. İmar uygulamaları onaylanmadan tapularını almalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

MAHALLENİN DAHA ÇOK DEĞERLENMESİNİ AMAÇLIYORUZ!

Cumhuriyet Mahallesi planları ile ilgili İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden planların onayı alındıktan sonra ayrıntılı bilgilendirme yapmak istediklerini söyleyen Başkan Tugay, “Burada bir ofis açacağız, bilgilendirme çalışmasını birebir yapacağız. Halk toplantısını yapacağız. İyi bir plan yapıldığını düşünüyoruz, bunun için arkadaşlarımız çok çalıştı, anket çalışmaları yapıldı, saha detaylı olarak incelendi. Mahallenin daha çok değerlenmesini amaçlıyoruz. Kimsenin hak kaybına uğrayacağını düşünmüyoruz. Eksik ya da hatalı görünen her şey için itiraz yolu açık olacak, bir askı süresi olacak. Revize edilmesi gereken şeyler gerek hukuki gerek idari yollarla düzeltilebilir. Cumhuriyet Mahallesi yıllardır imar planı sorunu nedeniyle gelişemiyor. Bunun artık değişmesi lazım” açıklamasını yaptı.

HATALI KARARLAR VERİLMESİNE ENGEL OLMAK İSTİYORUZ

Başkan Tugay konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bostanlı’daki yatık binalar sorunu gibi Karşıyaka’nın yıllardır bekleyen sorunlarını çözmek amacıyla çalışıyoruz ve çözeceğimize inanıyoruz. Amacımız herkesin hakkını korumak. Aynı zamanda şehirleşme açısından hatalı kararlar verilmesine engel olmak. Amacımız yeterli sosyal olanaklara sahip yeterli çevre düzenlemesine sahip bir yerleşim alanında yaşanması için planlama yapmak. Görevimizin bu olduğunu düşünüyorum. Bu yönde bir çalışma yaptığımızı düşünüyorum. Büyükşehir Belediyemizden onay alınca bilgilendirme ofisleri ile arkadaşlarımız herkesin sorusunu cevaplandıracak.”

 
Bakan Akar ve komutanlar sınırın sıfır noktasında
 
İzmir derbisinde kazanan yok!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
hüseyin 6 Mart 2021 Cumartesi 00:30

sayın başkan öncelikle hak kaybı diyorsunuz ya şörle düsünelim benim elimde 100 liram var siz bunun 45 lirasına el koyuyorsunuz kiracıları yok sayıp inşaat alanını daraltmanız ayrı bir sorun bize vermiş olduğunuz sözü imar çıkmadan tutmanız lazımdı imar çıktıktan sonra halkı bilgilendirmek nedirki bir ulusal gazetede itiraz beklemiyoruz demiştiniz 4400 itiraz gelince önce 300 dediniz sonra 500 enson 1500 dediniz

Yorumu oyla      0      0  
Canan yıldız 22 Ocak 2021 Cuma 12:22

Yapmış olduğunuz girişimi taktir ediyorum. Bir an önce gerçekleşmesini bekliyorum. Bir arsada 4 hane oturuyormuş tapusu %25 kayıp alıyormuş belediye arsası vs kullanılsın mış Boşverin bunları 30 sene oturdun Neden yatırım yapmadın kardeşim derler adama...

Yorumu oyla      0      0  
Sedat yenilmez 3 Aralık 2020 Perşembe 11:14

O toplantida bende vardım. Mahalle sakini olarak. Fakat içeriği tam net olarak açıklama yapılmadı. Meclis toplantısı olduğundan dolayı da soru soramadık. Zaten cemil tugay bey imar hazırlanmadan bize mahalle halkıyla beraber yapacağız demişti. Haberimiz olmadan imar çıktı. İçeriğinden haberimiz olmadan çıkartılan imar halk icin mi yoksa sermaye için mi göreceğiz.

Yorumu oyla      0      0  
Sebahattin şeviş 26 Ağustos 2020 Çarşamba 18:54

Emeği geçen bütün arkadaşlara başkanıza teşekür eder takıpçısıde olacagın dan emınız çok bekledık amahayırlısı olsun

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükelçi Reyes’ten İzmir'e büst ve etkinlik önerisi
Venezüela Ankara Büyükelçisi Jose Gregoria Bracho Reyes, Venezüela kahvesini ...
İlk Kadın Muhtar Gül Esin’in ismi Çiğli'de yaşayacak
Türkiye’nin ilk kadın muhtarı Gül Esin’in adının verildiği Çiğli Harmandalı ...
Başkan İduğ’dan 8 Mart müjdesi
Bornovalı kadınlar el emeği ürünlerini, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne ...
 
Başkan Arda’dan anlamlı armağan
Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, belediyenin merkez binası ve hizmet ...
Narlıdere’de 8 Mart için anlamlı program
Narlıdere Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla bir dizi program hazırladı.
Büyükşehir kadın şoför sayısını arttırıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan 28 kadın otobüs şoförüne belediye ...
 
İzmirli kadınlar alana iniyor!
İzmir Büyükşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında ...
İduğ farkı: Yatırımları yüzde 81 arttırdı!
Kaynaklarını etkin ve verimli kullanan Bornova Belediyesi, sağladığı tasarrufları ...
Başkan Sandal'dan 'özgürlükçü proje' vurgusu!
Başkan Sandal, "Kadın hakları sadece belirli günlerde hatırlanacak bir ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri