POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
Otoyol ve köprü ücretlerine zam
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
AK Parti'den 2 ayrı kamp kararı
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Fenerbahçe seçim tarihini duyurdu
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
Candan kardeşler hakkında iddianame hazırlandı
2 Mart 2020 Pazartesi - 20:09

Kemalpaşa'da 'tahsis' tartışması... Başkan Karakayalı isyan etti!

Kemalpaşa’da meclis toplantısında 25 yıl önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne tahsis edilen arazinin, tahsisinin kaldırılıp belediye bünyesine geri alınması konusu tartışma yarattı. AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri ilgili maddenin gündemde kalması noktasında diretirken, Başkan Karakayalı ise tepki gösterdi ve “Kemalpaşa’nın hakkı olan ve üzerine tesis yapılacak bir arazi projesinin sürüncemeye bırakılması hiç hoş değil. Ben buradan meclis üyelerini Kemalpaşa halkına şikayet ediyorum" dedi.

Kemalpaşa da  tahsis  tartışması... Başkan Karakayalı isyan etti!

GERÇEKİZMİR -Kemalpaşa Belediyesi Mart ayı birinci olağan meclis toplantısı Belediye Başkanı CHP’li Rıdvan Karakayalı başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda Aşağı Kızılca Mahallesi mevkiinde bulunan ve 25 yıl önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü lehine tahsis edilen arazinin,  tahsisinin kaldırılıp belediyenin bünyesine geri alınması konusu gündeme geldi.

CHP’li meclis üyeleri ile AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri arasında gerginlik çıktı.  AK Partili ve MHP’li meclis üyeleri gündem maddesinin gündemde kalması noktasında diretirken, Başkan Karakayalı ise tepki gösterdi.

Önergenin karara bağlanması konusunda AK Parti ve MHP sıralarından gelen itirazlar üzerine önergenin biran önce karara bağlanmasının Kemalpaşa halkının faydasına olacağının altını çizen Başkan Rıdvan Karakayalı, “25 yıldır kullanılmayan bir arazi orası. Devlet hepimizin devleti, topraklar hepimizin toprağı. Bizler Kemalpaşa’mızın iyiliği, güzelliği için çalışıyoruz. 25 yıldır devlet hiçbir şey yapmıyorsa burası belediyemize gelsin. Biz orada farklı projeler yapmak istiyoruz. Benim 20 tane takımım var. İdman yapılması için sporcularımıza saha veremiyoruz. Biz oraya spor kompleksi yapabiliriz. Sizden ricam bu işi eğlendirmeyin. Vicdanınız varsa kabul edin” diye konuştu.

“KAYBEDECEK ZAMAN YOK”

Karakayalı sözlerine şöyle devam etti;

“Bizim kaybedecek zamanımız yok. Büyükşehir benden proje istiyor. Bunu alalım ve orada ne yapacağımıza ortak akılla karar verelim. Kemalpaşa, sanayi tarım bölgesi. Kirazımızın yüzde 40’ını ihraç ediyoruz. Büyükşehir ile ortaklaşa yapacağımız büyük bir meyve işleme ve kurutma projemiz var. O araziye yapmayı planlıyoruz. Bu proje hayata geçirilirse üreticimize büyük katkısı olur. Buraya büyük hizmetler gelecek, engellemeyin arkadaşlar lütfen.”

"SİZİ YOK SAYMIYORUM"

AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinden gelen  “Başkanım bizi yok sayıyorsunuz. Bırakın bir ay daha gündemde kalsın. Hep birlikte konuşalım ne yapacağız karar verelim” çıkışı sonrası Karakayalı şunları söyledi;

 “Ben sizi yok saymıyorum. Sizi neden yok sayayım! 25 yıldır bir çivi bile çakılmamış olan bu arazi zaten belediyemize ait ve bizim olan araziyi bünyemize katmak istiyoruz. Ben Kemalpaşa için iyi ve güzel şeyler yapmak istiyorum. Amacımız hep birlikte güzel ve faydalı projelere imza atmak.”

KEMALPAŞA HALKI SİZİ ASLA AFFETMEZ

AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin önergenin Gençlik ve Spor Müdürlüğü’ne sunulup cevap beklenmesi, bu nedenle önerge için iki ay kadar süre verilmesi gerektiğini söylemesi ve süre talep etmesi üzerine Karakayalı, “Biz bir yıldan beri cevap bekliyoruz ama cevap gelmiyor. Eğer böyle bir şey yaparsanız Kemalpaşa halkı sizi asla affetmez. Kemalpaşa’nın hakkı olan ve üzerine tesis yapılacak bir arazi projesinin sürüncemeye bırakılması hiç hoş değil. Ben buradan Meclis üyelerini Kemalpaşa halkına şikâyet ediyorum” dedi.

Tüm tartışmaların ardından ilgili maddenin gündemde kalması mecliste oy birliği ile kabul edildi.

 
İdlib'den İzmir'e ateş düştü!
 
Konak Meclisi'nde yas ve ortak İdlib bildirisi!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir üreticiye 'mis gibi' destek!
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kemalpaşa Yeni Kurudere Mahallesi’nde 5 bin ...
İzmir-Japonya hattında iş birliği mesajları!
Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki bugün İzmir Büyükşehir Belediye ...
İzmir'de flaş karar: Er ve erbaşlara ücretsiz ulaşım
Askerlik hizmetini İzmir’de yapan er ve erbaşlar askerlik süresince toplu ...
 
Efes Selçuk'ta tabela devrimi
Her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan,  8600 yıllık geçmişe ...
Karşıyaka'daki 'yatık binalar'da yıkım zamanı!
Karşıyaka Belediyesi, Bostanlı’da ‘yatık binalar’ olarak bilinen ve İzmir ...
Seferihisar’da AB projeleri büyüyor
Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları ekseninde insanların karşı karşıya kaldığı ...
 
O ilçede 15 saatlik su kesintisi!
Bayraklı ilçesine su sağlayan pompa istasyonundaki çalışma nedeniyle 4 ...
Bornova'da ilk ‘Altın Bilezik’ kadınlara
6 yaşa kadar olan çocukların evde bakımıyla ilgili Milli Eğitim Bakanlığı’nın ...
Gaziemir'de 'usta'lardan tiyatro eğitimi
Gaziemir Belediyesi ile İmge Cast Ajans birlikteliğinde düzenlenen Oyunculuk ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri