POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Dışişleri Bakanlığı'ndan İran açıklaması
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Süper Lig'de şampiyonluk son haftaya kaldı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 tutuklama
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı
15 Ağustos 2018 Çarşamba - 10:24

Kemeraltı'nda şaşırtan şikayet: 'Yayalara özgürlük' KDK'ya taşındı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kentin tarihi çarşısında esnafın da görüşü alınarak ve uzun çalışmalar sonunda hayata geçirilen yayalaştırma projesi Kamu Denetçiliği Kurumu'na taşındı. Hayata geçtikten sonra vatandaştan ve esnafın büyük çoğunluğundan olumlu dönüş olan projeye bir grup esnaf tarafından şikayet gelmesi şaşkınlık yarattı. Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Kaya detaylı bir açıklama yaparak konuya açıklık getirdi.

Kemeraltı nda şaşırtan şikayet:  Yayalara özgürlük  KDK ya taşındı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi çarşısı Kemeraltı’nın yeniden canlandırılması için hazırladığı yayalaştırma projesini esnafla yapılan ortak akıl zirveleri ve detaylı çalışmalar sonunda geride kalan ay hayata geçirdi. 

Taşıtların çarşıya sadece günün belirli saatlerinde girebildiği yeni uygulama vatandaşı memnun ederken, Kemeraltı esnafından da destek gördü. 

Tarihi çarşıyı saat 10.30-17.30 saatleri arasında sadece yaya dolaşımına açık tutan ve bölgeyi taşıt girişine kapatan projeye şaşırtıcı bir şikayet geldi. 

Bir grup Kemeraltı esnafı Kamu Denetçiliği Kurumuna başvuru yaparak Kemeraltı Yayalaştırma Projesi'nin ticari hayatlarını olumsuz etkilediğini savundu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre şikayette bölgede çok sayıda toptancının olduğu hatırlatılarak, yayalaştırma projesi nedeniyle saat 10.30 ila 17.30 arasında bölgenin araç trafiğine kapatıldığı söz konusu saat aralığında bölgede bulunan araçlara zabıta tarafından yüksek cezalar yazıldığı belirtildi.



Konuyla ilgili olarak Gerçekizmir’e konuşan Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya Tarihi Çarşı’da ticaretin yoğun olduğu ana caddelerde işletmeleri bulunan esnafın projeden çok memnun olduğunu hatta araç trafiğinin kapalı tutulduğu saatlerin uzatılmasını talep ettiği ifade ederken şikayetin nedenlerini açıkladı. Kaya, “Yayalaştırma projesi kapsamında yayayla direkt ilgili olmayan yerlere de bariyer konuldu. Bu bölgeler genelde toptancı ve nakliyeci esnafının bulunduğu bölgeler… Doğal olarak bu bölgede bariyerler esnafa sıkıntı yaratabiliyor. 14 bin üyesi olan bir dernek ve 176 hektarlık bir alandan söz ediyoruz. Firesiz memnuniyet olması imkansız… Ancak Kemeraltı’nın içinde ve ticaretin yoğun olduğu ana caddelerde esnaf uygulamadan çok memnun… Hatta araç trafiğine kapalı tutulan saatlerin uzatılması yönünde talepler alıyoruz” diye konuştu.

PROJE DETAYLARI 
“Yayalaştırma Projesi” çerçevesinde Kemeraltı, gün içinde 10.30 ve 17.30 saatleri arasında sadece yaya dolaşımına açık tutuluyor. Tarihi çarşı sınırlarında yayalaştırma bölgesine taşıtların girişi, bariyerlerle kontrol altına alındı. Yönetimi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan İzmir Ulaşım Merkezi’nce (İZUM) gerçekleştirilen "hareketli ve plaka okuyabilen bariyer sistemi" sayesinde, gün içinde Kemeraltı sokakları tamamen alışverişe çıkan yayalara bırakıldı. İnterkom ve kamera sistemi sayesinde, itfaiye ve ambulans gibi acil müdahale araçlarının ihtiyaç anında rahatça giriş-çıkış yapabilmesine olanak sağlıyor. 

Sadece kargo bisikletleri ve elektrikli araçlar
Alan içerisinde motorlu taşıtlar için azami hız sınırı saatte 20 km olarak belirlendi. Motorlu taşıt trafiğinin yasak olduğu saat diliminde, ticarethanelerin mal giriş çıkışı, el arabaları, kargo bisikletleri ve küçük elektrikli araçlarla sağlanacak. Trafiğe açık saatlerde ise alana yalnızca ruhsatında 3 tona kadar taşıma izni bulunan ticari araçların girmesine izin veriliyor. Bölgede yapılacak olan tüm yükleme ve boşaltma işlemleri, bölgenin trafiğe açık zaman dilimlerinde gerçekleşiyor. Çarşı’nın trafiğe kapalı olduğu zaman diliminde yapılması gereken indirme ve bindirme işlemleri ise yalnızca yayalaştırma bölgesi sınırlarında belirlenen noktalarda gerçekleştiriliyor.

 
Gaziemir Belediyesi'nden temizlik atağı!
 
Yunan mevkidaşından Bakan Akar'a davet
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı
İşsizlik oranı mayıs ayında yüzde 9,7 oldu.
BDDK'dan döviz için yeni hamle!
Bankaların swap işlemlerine getirilen kısıtlamalarda oran değişti. Bankaların ...
Türkiye'den misilleme: O ABD ürünlerine ek vergi!
ABD'den ithal edilen bazı ürünlere ek vergi getiren karar Resmi Gazete'de ...
 
Merkez'e ve Kalkınma Bankası'na flaş atamalar!
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan Yardımcılığına Dr. Uğur Namık ...
Bakan Albayrak: Dolar güvenilirliğini yitirmiştir!
Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, "Serbest piyasa kurallarında kalarak ...
THY ve Türk Telekom'dan flaş 'ABD' kararı
THY ve Türk Telekom'dan yapılan açıklamada ABD'li kuruluşlara reklam verilmeyeceği bildirildi.
 
Tarımda Suriyeli entegrasyonu yola çıktı!
İzmir'de aralarında Türkiye'deki Suriyelilerin de bulunduğu 500 kişi için ...
İzmir'de Türk Lirası'na destek kampanyası!
İzmir'de vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın döviz ve altın ...
Travel Turkey sektöre doping olacak!
Turizm sektörünü İzmir'de buluşturarak Türkiye'de her mevsim turizmin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri