POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
İran'da satanizm operasyonu: 261 gözaltı!
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
Öğretmen atama başvurularında tarih belli oldu
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
TikTok, YouTube'a rakip oluyor!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
Erdoğan açıkladı: Çiftçi kredi limitleri artırıldı!
30 Nisan 2023 Pazar - 08:35

Kılıçdaroğlu İzmir'de yüz binlere seslendi: Bu ülkeye baharları getireceğim!

CHP Genel Başkanı, Millet İttifakı'nın Gündoğdu Meydanı'nda yüz binleri buluşturan mitinginde İzmirlilere seslendi. Kılıçdaroğlu vaatlerini saydığı konuşmasında, "Bu ülkeye baharları, huzuru, kardeşliği getireceğim. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülkeyi inşa edeceğim. Çiftçiyi toprakla barıştıracağım. Herkes mutlu olacak. Türkiye dünyada yeniden şahlanacak” ifadelerini kullandı. 

Kılıçdaroğlu İzmir de yüz binlere seslendi: Bu ülkeye baharları getireceğim!

GERÇEKİZMİR - Türkiye 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri için geri sayıma geçerken, Millet İttifakı İzmir’de tarihi bir mitinge imza attı. 

- FOTO GALERİ: İZMİR'DE MİLLET İTTİFAKI GÜNÜ... 

Gündoğdu Meydanı’nda yüz binleri bir araya getiren buluşmada Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yanı sıra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın yanı sıra Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da katıldı. 

ALANA DENİZDEN GELDİ 
CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu alana denizden geldi. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu kendisine kurmayları ve başkanların da eşlik ettiği yolculukta Üçkuyular İskelesi’nden Pasaport İskelesi’ne gelerek Gündoğdu Meydanı’nı dolduran kalabalıkla buluştu. 

Millet İttifakı Liderleri ve 3 Büyükşehir Belediye Başkanının ardından kürsüye çıkan CHP Lideri ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kılıçdaroğlu, eşi Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile alanı dolduran kitleyi selamladı.



Büyük coşkuyla karşılanan Kılıçdaroğlu, “Nasılsınız? İzmir’deyiz. Kuruluşun ve kurtuluşun kentindeyiz. Hasan Tahsinlerin kentindeyiz. Benim umudum dizlersiniz. Beraber, birlikte Türkiye’nin içine düştüğü çekip çıkarmamız birlikte olacak. Birlikte sandığa gideceğiz ve birlikte Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağız. Söz mü? Ben de size söz veriyorum Bay Kemal’in sözünü veriyorum. Bütün engelleri yıkıp Türkiye’yi aydınlığa çıkaracağım" dedi. 



Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı, "Herkes için adalet olacak, hiçbir ayrım yapmayacağız. 85 milyonu kucaklayacağız, oy versin vermesin. Kimse endişe etmesin. Adalet kavramını büyütmemiz lazım. Adalet her yerde olmalı. Sevgili gençler, iyi misiniz? Dersime çalıştım buraya gelmeden önce İzmir’de ilk kez sandığa çıkacak kaç genç var diye baktım. 215 bin 650 genç ilk kez sandıkta oy kullanacak. Bu seçimler gençlerin kendilerini göstermesi gereken bir seçimdir. Bu seçim ayrılmak değil kucaklaşmak, kavga değil barışmayı sağlamak seçimidir. Kucaklaşma seçimidir, ayrışma değil! Türkiye’ye demokrasi getirme seçimidir. Gençlerimiz tarihe bir not düşecekler. Onlar daha ileriki yaşlarında çocuklarına şunları anlatacaklar;  'Türkiye’de otoriter bir yönetim vardı, bir tweet atarken bile ailemiz bizi uyarırdı, ben sanığa gittim ve bu ülkeye demokrasiyi getirmek için oyumu kullandım, otoriter yönetimi değiştirdim... Benim bir oyumun demokrasi için değeri çok büyüktür' diye anlatacak" dedi.



Kılıçdaroğlu, "Bir şampiyonlar ligi kurduk, dünyanın her yerinden yetkin insanlarla çalışıyoruz. Cumhuriyetin ikinci yüzyılında cumhuriyetimi demokrasi ile taçlandıracağız. Sizden tek isteğin sandığa gidin, oyunuzu kullanın, geçen seçimlerde AKP’ye ya da MHP’ye oy vermiş bir arkadaşınızı ikna edin ve beraber sandığa gidin. Türkiye’nin bu çıkmazdan çıkması gerektiğini anlatın ve Millet İttifakı’na oy isteyin. Bu ülkeye baharları, huzuru, kardeşliği getireceğim. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir ülkeyi inşa edeceğim. Çiftçiyi toprakla barıştıracağım. Herkes mutlu olacak. Türkiye dünyada yeniden şahlanacak” ifadelerini kullandı. 

"İNANIN HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"
Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sonlandırdı: 5 yıl içinde 300 milyon dolar gelecek ve tamamı yatırıma ayrılacak. Dışarıya götürdükleri 418 milyon doları son kuruşuna kadar alıp Türkiye’ye getireceğim. Endişe etmeyin. 'Parayı nasıl getireceksin? diyorlar, getireceğim... Uluslararası hiçbir mahkeme bir devletin soyulmasına evet dememiştir. Öyle gidip Amerika’da çiftlikler alıp gökdelen yapacaklar, Bay Kemal bunları yiyecek! Yemem, tamamına alıp son kuruşuna kadar getireceğim. Üretici kardeşlerime de sesleneyim. 2015 yılından bu yana emeklilere bayramlarda ikramiye verin diyorum. Önce itiraz ettiler, ısrar edince biner lira verdiler. Seçim dönemi diye şimdi biraz arttırdılar. Gideceksiniz Kurban Bayramı’nda bizim iktidarımızda parayı çekmeye başladığınızda 15 bin liranız olduğunu göreceksiniz. Bunu söylediğimde de yine bağırıyorlar sen parayı nereden bulacasın diye. Sen beşli çeteye verirken kimse sormuyor Bay Kemal dışında! Beşli çeteler telaş içinde ya biz kazanırsak diye. Kazanacağım, sizlerin oylarıyla geleceğim. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemem hakkını da asla yedirmem. Evlerde huzur yok, gençler işsiz. Bu tabloyu ters düz etmemiz lazım. Köylerdeki bütün okulları açıp 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Kırsalda veteriner hekim, ziraat mühendisi olacak. Öğretmen nereden maaş alıyorsa onlar da devletten maaş alacak. Yeni bir anlayışı ve devri başlatıyoruz. Birlikte başaracağız. Üretene değer vereceğiz, alın terine. Dışarıdan et, arpa, canlı hayvan alıyoruz. Ne oluyor ya? Bunların tamamını biz yapamaz mıyız? Ama bir siyasi tercih var onları yoksulluğa mahkum etmek. Bunu değiştireceğiz. Benim saraylarda gözüm yok Mustafa Kemal Atatürk’ün mütevazi Çankaya’sına gideceğim. Orada halka hizmet edeceğim. Saraylarda 4 yerden 6 yerden aylık alanlar var onları da keseceğim. Kapının önüne koyacağım. 16 uçağı var beyefendinin. Hepsini satıp orman yangınları için uçak alacağız ve yangınları söndüreceğiz. Ekrem Başkanın söylediği güzel bir şey vardı Her şey çok güzel olacak. İnanın her şey çok güzel olacak. İnanın bu ülkeye baharları getireceğiz. İnanın hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek. İnanın beşli çetelere çalışmayacağız, halkla beraber üreteceğiz.”

ALANDAN NOTLAR 
- Gündoğdu Meydanı büyük mitingden saatler önce dolmaya başladı. Millet İttifakı'na gönül veren seçmenler ve partililer ellerinde Türk bayraklarıyla alana akın etti. Alanda çok sayıda pankart da dikkat çekti.

- Millet İttifakı mitinginde platform AK Parti mitinginin aksine Cumhuriyet Meydanı tarafındaki alana kuruldu. 



- Apartmanlara Kılıçdaroğlu'nun çizgi dizi kahramanı Süpermen şeklinde karitkatürize edildiği 'Ben Kemal Geliyorum' ve 'Çankaya'ya giden yol Gündoğdu'dan geçer' pankartları asıldı. 

- Öte yandan mitinge ulusal basın da akın etti. Ankara ve İstanbul'dan çok sayıda gazeteci mitingi yerinde izlemek için Gündoğdu Meydanı'na geldi. 

- Miting öncesi belediye başkanları ve Millet İttifakı'nın İzmir milletvekili adayları tek tek kürsüye davet edilerek alanı selamladı. 

- Mitingde tüm liderler ve başkanlar sahneye eşleriyle çıktı. 

 
Gazeteci Can Tanrıyar tutuklandı
 
DİSK’ten 1 Mayıs mesajı: Gündoğdu’da son sözü işçiler söyleyecek!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nalbantoğlu'ndan Erdoğan'a 'İzmir mitingi' çıkışı: Ne verdiniz ki, ne istiyorsunuz!
CHP PM Üyesi ve Milletvekili Adayı Nalbantoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ...
Kılıçdaroğlu'ndan milyonlara müjde! Konu 'kiralar'
Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, barınma sorununa ...
AK Parti'de büyük İzmir mitinginde kim/ne mesaj verdi?
AK Parti'nin Büyük İzmir mitinginde AK Parti İzmir 1. Bölge Milletvekili ...
 
Erdoğan açıkladı: TCG Anadolu 'son hafta' İzmir'de!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetlerinin en büyük savaş gemisi ...
Selahattin Demirtaş'tan Ahmet Şık'a yanıt!
Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, TİP milletvekili Ahmet ...
Fotoğraflarla Gündoğdu'da Erdoğan günü!
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gündoğdu Meydanı'nda İzmir'e seslendi.
 
Soyer Manisa'dan seslendi: Ya demokrasiyi seçeceğiz ya da...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Manisa'da sivil toplum kuruluşları, ...
Bakan Ersoy'dan Çeşme Projesi mesajları!
Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Çeşme Projesi'yle ilgili “Geçici bir yürütmeyi ...
Bakan Kasapoğlu'ndan enginar ziyafeti!
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, şef Türev Uludağ'la ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri