POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Özel: Yeni Anayasa yapmanın birinci şartı…
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bakan Koca: Saldırgan tutuklandı!
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Bu kez sınıf öğretmenine saldırı
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
Biden ile Trump, kozlarını paylaşacak
17 Şubat 2023 Cuma - 08:50

Kılıçdaroğlu: Kızılay'ı ve AFAD'ı çökerttiler!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "İlk günlerde koordinasyonsuzluk yaşandı. Eskiden depremden sonra her yerde Kızılay'ın çadırlarını görürdük. Kızılay'ı çökerttiler, AFAD'ı çökerttiler" dedi.

Kılıçdaroğlu: Kızılay ı ve AFAD ı çökerttiler!

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremin ilk günlerinde koordinasyonsuzluk yaşandığını belirterek, "Eskiden Kızılay'ın çadırlarını görürdük her yerde, depremden hemen sonra binlerce çadır görürdük. Kızılay'ı çökerttiler, AFAD'ı çökerttiler" dedi. 

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'e konuşan Kılıçdaroğlu, "Vatandaş ‘Devlet nerede?' diye bağırıyor. Evet gerçekten devletin nerede olduğunu bağıran bir Türkiye gerçeğiyle karışı karşıya kaldık maalesef" ifadelerini kullandı.

Deprem felaketiyle yıkılan kentlere yardım ulaştırmada koordinasyon sorununun bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Deprem sorunu, milletin başına bir felaket olarak çökmüş vaziyette. Yardım konusunda ciddi sorunlar var. Çadır üretemeyen, bulamayan bir ülke konumuna geldik. Eskiden Kızılay'ın çadırlarını görürdük her yerde, depremden hemen sonra binlerce çadır görürdük. Kızılay'ı çökerttiler, AFAD'ı çökerttiler. AFAD'da dikkat ederseniz nitelikli, deneyimli kadrolar var ama tepe kadrolar öyle değil. Tepe kadrolara politik atamalar yapıldı ve dolayısıyla AFAD riski gören, riski tahmin eden, afet sonrasıyla ilgili denemeler yapan bir kurum olmaktan çıkarıldı. Kahramanmaraş'la, Düzce'yle ilgili raporlar çıktı, Hatay'la ilgili raporlar çıktı. Aslında bilim, bürokrasi bunları biliyor. Ama bürokrasiyi çürüttüler ve bürokrasiyi görev yapamaz hale getirdiler.”

'VATANDAŞ ‘DEVLET NEREDE?' DİYE BAĞIRIYOR'

Dünya'nın pek çok ülkesinde böyle büyük olaylarla karşılaşıldığında ilk harekete geçenin o ülkenin ordusu olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Çünkü ordunun istihkâm taburları var. Acil hallerde onların neler yapacakları belli. Buna göre eğitimden geçmiş askerler. Ayrıca madenciler var. Madenci kardeşlerimizin bir an önce deprem meydana gelen illere gönderilmesi için yalvardık. Zaten onların işi bu. Neyse akılları başlarına geldi de uyarılarımızı geç de olsa dinleyip madencilerimizi gönderdiler. İlk günlerde tam bir koordinasyonsuzluk yaşandı. Vatandaş ‘Devlet nerede?' diye bağırıyor. Evet gerçekten devletin nerede olduğunu bağıran bir Türkiye gerçeğiyle karışı karşıya kaldık maalesef” dedi.

İktidarın, devleti, bürokrasiyi nefes alamaz, görevlerini yapamaz konuma getirdiğini belirten Kılıçdaroğlu, bu konuda şunları söyledi:

“Son deprem için ‘Asrın felaketi' diyorlar. Peki kardeşim nerede bu ordu? Nerede askeri birlikler? Eğer gerçekten bunlar, devleti yönetme kabiliyetini yitirmeselerdi ilk yapacakları iş askeri alana çıkartmak olmalıydı. Sahra hastaneleri kurulabilirdi, sahra yemekhaneleri, mutfaklar kurulabilirdi. Kışın şartlarına uygun askerimizin elinde çadırlar var. Bunlar süratli bir şekilde en geç 24 saat içinde ordumuz bunları yapabilirdi. Kendi ordusundan korkan bir yapı bir anlayış. Bunu anlamak mümkün değil.”

'SEÇİMLERİ ERTELEMENİN AKILLA MANTIKLA BAĞDAŞIR YÖNÜ YOK'

Seçimin bir yıl ertelenmesine ilişkin tartışmalar ilişkin de Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Şimdi  Anayasa açık ve  ortadayken yani açık hüküm varken ‘savaş halinde bile seçimlerin ertelenmesine ancak TBMM karar verebilir' derken, ortada savaş yok. Artık 21. yüzyıldayız seçimleri ertelemenin akılla mantıkla bağdaşır yönü yok. Bunun ortaya atılmasının Erdoğan'ın, ‘Bana bir yıl daha zaman verin' söyleminden mi kaynaklandığını da doğrusunu isterseniz tam olarak anlamak mümkün değil. Kendisine bu ülke 20 yıl verdi. Artık 20 yıl sonunda ülkenin geldiği hal meydanda” 

 
CHP'yi ve o ilçeyi sarsan haber: Eski belediye başkanı yaşamını yitirdi
 
İmzalar tamam: Narlıdere'de TİS bayramı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Millet İttifakı 'deprem' gündemiyle toplanacak
CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti’den ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bahçeli ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde MHP Genel Başkanı ...
Bahçeli'den 'koruyucu aile' mesajı
MHP lideri Devlet Bahçeli, "Kurucusu olduğum Devlet Bahçeli Vakfı olarak, ...
 
Çavuşoğlu: NATO ilk andan itibaren hızla harekete geçti
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'le görüşen Dışişleri Bakanı Mevlüt ...
Muhalefet kararlı: Gerekirse sine-i millete dönülür!
Muhalefet partileri, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında yaşananlar ...
CHP İzmir'de 'deprem seferberliği' zirvesi!
CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ilçe başkanlarıyla bir araya geldiği toplantıda ...
 
AK Parti'den açıklama: Seçimler ertelenecek mi?
AK Parti Sözcüsü Çelik, Bülent Arınç'ın "seçimler ertelensin" açıklamasına ...
Başkan Sandal'dan Lider'e ziyaret ve yardım mesaisi raporu!
Başkan Sandal, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'na deprem bölgesi için yapılan ...
İYİ Parti'den kritik 'seçim tarihi' açıklaması
İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu, seçim tartışmalarına ilişkin ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri