POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Eurovision tartışmalarına Avrupa Birliği de katıldı!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Flaş karar: Aziz Yıldırım başkanlığa aday!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Edgar Ie için skandal iddia: İkiz kardeşini oynatmış!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
Erdoğan-Miçotakis zirvesi: Çözülemeyecek sorun yok!
15 Mayıs 2023 Pazartesi - 09:55

Kılıçdaroğlu döneminde CHP İzmir'de bir ilk!

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun genel başkan olduğu 2010’dan bu yana İzmir’den genelgeyle birlikte adaylık için istifa eden hiçbir il başkanı, il yöneticisi ve ilçe başkanı istifa edip adaylık kararı aldıkları dönem milletvekili olmayı başaramamıştı. 14 Mayıs’ta bir ilk yaşandı.

Kılıçdaroğlu döneminde CHP İzmir de bir ilk!

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olduğu 2010’dan bu yana yapılan 2011, 2015 ve 2018 seçimlerinde, İzmir’den genelgeyle birlikte adaylık için istifa eden hiçbir il başkanı, il yöneticisi ve ilçe başkanı istifa edip adaylık kararı aldıkları dönem milletvekili olmayı başaramamıştı.

İSTİFA ETTİ, VEKİL SEÇİLDİ
14 Mayıs 2023 seçimlerinde ise bir ilk yaşandı. İzmir’de partinin gönderdiği genelge sonrası görevinden milletvekilli adaylığı için partideki görevinden istifa eden bir isim ilk kez TBMM’ye girmeyi başardı. Partinin genelgesi sonrası uzun yıllar sürdürdüğü CHP İzmir İl Başkanlığı görevinden istifa edip aday adayı olan daha sonra İzmir 2. Bölge 6. Sıradan aday gösterilen Deniz Yücel milletvekili seçilmeyi başardı.

KİMLER İSTİFA ETMİŞTİ?
İstifa genelgesi sürecinde CHP İzmir cephesinde de büyük hareketlilik yaşanırken, İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra 3 ilçe başkanı, 2 il yöneticisi, bir kadın kolları başkanı ve bir de ilçe yöneticisi milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. 

CHP İzmir’de Yücel ile birlikte Karşıyaka İlçe Başkanı Serdar Koç, Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Ödemiş İlçe Başkanı Hamdi Halis, Karşıyaka Kadın Kolları Başkanı Alev İldeniz, İl Yöneticileri Fulya Alçay, Şener Akdemir ve Özcan Durmaz ile Konak İlçe Sekreteri Aslı Değirmenci milletvekili aday adaylıkları için istifa eden isimler oldu. 

2011’DE İSTİFA EDENLER LİSTEDE YER BULAMADI
2011 seçimleri öncesi il başkanlığı koltuğunda oturan Rıfat Nalbantoğlu ile birlikte adaylık için istifa eden il yöneticileri Ali Rıza Kaya ile Rıfat Özer milletvekili aday listesinde kendilerine yer bulamadı.

Dönemin Bergama İlçe Başkanı İdris Yavuzyılmaz, Gaziemir İlçe Başkanı Yüksel Demirsoy, Karşıyaka İlçe Başkanı Ertam Özen milletvekilliği adaylığı için istifa ederken üç isim de listede yer almadı.

2015’DE İSTİFA ETTİLER ÖNSEÇİME GİRDİLER
2015 genel seçimlerinde ise gönderilen genelge sonrası dönemin il başkanı Ali Engin ile birlikte İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, İl Başkan Yardımcıları Ülkümen Rodoplu, Altan İnanç, Ercan Çınarlı ve Levent Çılı görevlerinden istifa etti.

Dönemin Urla İlçe Başkanı Yusuf Baratalı, Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz, Karşıyaka İlçe Başkanı Ali Karaege, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan ve Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik de görevi bıraktı.

Parti önseçim kararı alırken, sandık mesaisi sonrası sadece Engin ve Kılıç listeye girmeyi başardı ancak vekil seçilemedi. Milletvekilliği için istifa eden Engin, TBMM’ye girmeyi başaramazken, 2019 seçimlerinde Narlıdere Belediye Başkanı seçildi.

2018’DE İSTİFA AZ SAYIDA KALDI
Deniz Yücel’in ilk başkanlık dönemine denk gelen 2018 genel seçimleri öncesi ise gönderilen genelge sonrası il yönetiminde vekil adaylığı için istifa yaşanmadı.  O dönem CHP İzmir’de iki ilçe başkanı milletvekilliği aday adaylığı için görevlerinden istifa etti. Dönemin Bornova İlçe Başkanı Nevzat Kavalar ve Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik istifa edip İzmir 2.Bölge’den aday adaylığı başvurusu yaptı. Bu isimlerden Mehmet Birlik 2. Bölge’den 11. Sıra adayı gösterildi.

GENELGE İSTİFASINDAN 3 YIL SONRA SEÇİLDİLER
2015’te parti genel merkezinin gönderdiği genelge sonrası il yönetiminden istifa eden Sevda Kılıç ve ilçe başkanlığından istifa eden Ednan Arslan 2015’te vekil olmayı başaramazken, 2018’deki seçimlerde seçilecek noktalardan listelerde yer alma şansı bularak milletvekili olmayı başardı.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN İSTİFA ETTİ, VEKİL SEÇİLDİ
Nalbantoğlu’nun il başkanlığından istifa etmesi sonrası ilçe başkanları ve belediye başkanlarının büyük oranda desteğini alarak il başkanlığı için görevinden istifa eden ancak sürpriz bir şekilde il başkanı olarak atanmayan Balçova İlçe Başkanı Mustafa Moroğlu, 7.sıradan vekil listesine yazılmış ve TBMM’ye girmeyi başarmıştı.Moroğlu, ilçe başkanlığı görevinden vekil adayı olmak için değil,  il başkanı olmak için istifa etmişti. 

 
CHP'nin o ilçede yüzü gülmüyor: Üst üste 10 kayıp seçim!
 
Ünal Karaman Meclis'te, Gökhan Zan seçilemedi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'nin o ilçede yüzü gülmüyor: Üst üste 10 kayıp seçim!
14 Mayıs’ın resmi olmayan sonuçlarına göre CHP, İzmir’in Kiraz ilçesinde ...
Büyükşehir’den TBMM’ye: İzmir’de görev yaptı, İstanbul’dan vekil seçildi!
Yerel seçimlerin ardından İYİ Parti kontenjanından İzmir Büyükşehir Belediyesi ...
HÜDA PAR'lı 3 isim milletvekilliğini garantiledi!
AK Parti listelerinden aday olan 4 HÜDAPAR’lı isimden Zekeriya Yapıcıoğlu, ...
 
TİP yine dört vekille Meclis yolcusu
Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Sera Kadıgil, Erkan Baş ve Ahmet Şık yeniden ...
İşte İzmir'in yeni milletvekilleri: Kim/kimdir?
Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimleri için sandık ...
Cengiz Çandar Meclis’te, Hasan Cemal seçilemedi
Yeşil Sol Parti’nin Diyarbakır üçüncü sıra adayı gazeteci-yazar Cengiz ...
 
TBMM 2018'e göre nasıl değişti?
14 Mayıs seçimleriyle birlikte partilerin Meclis'teki milletvekili sayıları ...
10 genel başkan milletvekili seçildi
Milletvekili adayı olan 10 siyasi parti genel başkanı milletvekili seçildi. ...
CHP heyeti YSK Başkanı Yener'i ziyaret etti
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener'i ziyaret eden CHP Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri