POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan açıkladı: Sahada şiddete yeni önlem hazırlığı!
Bakan açıkladı: Sahada şiddete yeni önlem hazırlığı!
Otomobil otobüs durağına girdi: 4 ölü, 5 yaralı
Otomobil otobüs durağına girdi: 4 ölü, 5 yaralı
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
Benzin ve motorine bir zam daha geliyor!
12 Mart 2021 Cuma - 09:12

Kırgöz’den bütçe ve pandemi raporu, ‘oy oranı’ iddiası ve parti içi mesaj!

Dikili Belediye Başkanı Kırgöz, 2 yılda bütçeyi arttırdıklarını borcu azalttıklarını söyledi. Hayata geçecek projeleri anlatan Kırgöz, “Oy oranımızı en az yüzde 10 arttırdık” dedi. Pandemi süreciyle ilgili “Dikili şu anda düşük riskte” diyen Kırgöz, CHP ilçe örgütü ve meclis grubuyla uyum içinde çalıştıklarını ifade etti, “Her şeyin uyumlu olmasından bazı arkadaşlarımız ileriye dönük siyaset alanı bulamadıkları için rahatsızlık duyup akıllarınca bizi içten vurmaya çalışıyorlar” dedi.

Kırgöz’den bütçe ve pandemi raporu, ‘oy oranı’ iddiası ve parti içi mesaj!

GERÇEKİZMİR - Dikili Belediyesi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Başkanı Adil Kırgöz, Gerçekizmir’e konuştu.

Gazeteciler Sercan Avcı ile Mehmet İşler’in sorularını yanıtlayan Belediye Başkanı Kırgöz, kurumun mali yapısından, pandemiye, yapılan çalışmalardan önümüzdeki döneme birçok konuda bilgi verdi.

Göreve geldiği 2019 yılından itibaren gerçekleştirilen çalışmalara ayrı bir parantez açan Başkan Kırgöz yer yer siyasi mesajlar verirken net ifadeler kullandı.

 “Oy oranımızı en az yüzde 10 arttırdık” çıkışına imza atan Kırgöz, ikinci dönem için adaylık kararını ise seçimlere 6 ay kala açıklayacağını söyledi.

Kırgöz, CHP ilçe örgütüyle uyum içinde çalıştıklarını ifade etti, “Her şeyin uyumlu olmasından bazı arkadaşlarımız ileriye dönük siyaset alanı bulamadıkları için rahatsızlık duyup akıllarınca bizi içten vurmaya çalışıyorlar” dedi.


GELİRİMİZ GİDERİMİZDEN DAHA FAZLA
Gerçekizmir: Dikili’de mali anlamda nasıl bir belediye devraldınız? 2 yılda mali tablo nasıl bir değişiklik gösterdi?

Adil Kırgöz: Göreve geldiğimizde sıkıntılı bir bütçe vardı. 56 milyon gerçekleşen bütçe, 90 milyon borç vardı. Biz bütçeyi ikinci yılda 70 milyona çıkardık, borcu 70 milyona indirdik. Bu yıl gerçekleşen bütçemiz 83 milyon oldu. Borcumuz da 60 milyon civarında. Gelirimiz daha fazla giderimiz daha az. Bütçemiz artmış. Bu, belediyelerde çok yaşanan bir şey değildir. Bütçemiz pandemiye rağmen 9-10 milyon fazla vermiş. Sevindirici bir şey... Yüzde 91 oranında gerçekleşen bütçemiz var. Borcumuz da sadece kamu kurumlarına, özel sektöre borcumuz yok. Onun hepsini sıfırladık. Rutin işlerimizi yapıyoruz.

Gerçekizmir: İşin sırrı nedir?

Adil Kırgöz: İşin sırrı, işi çok takip etmektir. Titiz olmak, işin içinden gelmek, mali yönetimi bilmek, işlere birebir müdahil olmak.

KARAMSAR TABLODAN BU KADAR HIZLI ÇIKACAĞIMIZI DÜŞÜNMÜYORDUM
Gerçekizmir: Bütçe gerçekleşmesi oranına bakarsak pandemide bütün işler durdu mu?

Adil Kırgöz: Hayır, hiçbir işimizi durdurmadık. Harıl harıl çalışıyoruz. Dikili şu an şantiye alanı gibi. Bütün projelerimiz devam ediyor. Ne oldu? Geçen yıl Mart ayında süreç başladığında sokağa çıkma kısıtlamaları varken, fabrikalardan mal tedarikleri yapıyorduk. Mesela park yapımı vardı. 2-3 ay beklemek zorunda kaldı. Orada kullanacağımız malları tedarik edemedik, fabrikaları ve üretim durdu. Dışarıdan gelip çalışan işçiler ara verdiler. Bu sorunlar bazı şeyleri ötelememize sebep oldu. Sonrasında yine pandemi koşullarına göre pozisyonumuzu aldık. Bütün işleri tıkır tıkır yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Ayrıca bu bütçenin içinde de 10 milyonluk bir araç alımı gerçekleştirdik. Bütün araçlarımız yenilendi. Gelirlerimizi topluyoruz. Belediye başkanının en asli görevlerinden biri belediye alacaklarını takip ve tahsis etmektir. Biz belediye alacakları üzerinde ciddi şekilde yoğunlaştık. Ayrıca tahsilat, icra birimleri kurduk. Yıllardır belediyenin alacakları takip edilmemiş. Hepsinin üzerine gittik, ciddi bir tahsilat yaptık. Hepsini üst üste koyduğunuzda her şey olumlu gelişiyor. Çalışma arkadaşlarımız da bizim gösterdiğimiz özen ve ciddiyete uyum sağladılar. Dikili Belediyesi’nde her şey yolunda… Şunu söyleyeyim, ben bu kadar hızlı bir şekilde o karamsar tablodan çıkabileceğimizi düşünmüyordum. Güçlü bir Dikili Belediyesi olduğunu biliyordum ama tahminimden daha güçlüymüş.

Gerçekizmir: Pandemi sürecinde hiç mi açık verilmedi?

Adil Kırgöz: Büyükşehir’in imkanları ve desteğini çok ciddi anlamda aldık. Dikili’de çok iş yapıyoruz ama yaptıklarımızın yüzde 80’inin Büyükşehir’in ekonomisiyle yapıyoruz. Biz daha çok borç ödemeye, mali yapıyı toparlayamaya odaklandık. Belediyemizin geliri de var tabii, bunların bir kısmını da park, bahçe, sosyal yaşam alanı düzenlemelerine ayırdık. Büyük proje olarak Atatürk Meydanı’ndaki eski belediye binamızı yıktık, onu yapıyoruz. Yaklaşık 9-10 milyon liraya mal olacak bize. Diğer yaptığımız işler çok büyük paralar tutmadı.

DİKİLİ ŞUAN DÜŞÜK RİSKTE
Gerçekizmir: Dikili’de pandemi sürecini geçiyor?  Haritalar açıklandı. İlçenin risk durumu hangi seviyede?

Adil Kırgöz: Dikili şu anda düşük riskte... 10 gün öncesine kadar çok çok azalmıştı. Kısıtlamalar kalktıktan sonra artış var. Haritaya bakıyorum, Dikili her geçen gün kızarıyor. Vatandaşlarımızın biraz daha dikkat etmesi lazım… Çok büyük ölüm oranları olmadı. Hemşerilerimiz açık alanlarda vakit geçirdiği için bulaş riski pek olmadı. Biz de belediye olarak kamuya açık olan yerlerde ciddi tedbirler aldık. Dezenfektan tedbirleri aldık. Hepsi işe yaradı, büyük sıkıntı olmadan atlattık. Bundan sonraki süreç önemli… İnsanların daha dikkatli olması lazım… Bu süreç 1 yıl daha devam edecek gibi. Bu şartlar altında tedbirleri alarak yaşamaya alışmamız lazım.

Gerçekizmir: Dikili’de yaz ve kış nüfusu arasındaki fark nedir? İlçeniz pandemiden dolayı insanların adresi olan bir yer. Aynı zamanda turistik de bir konumdasınız, yaz mevsimine doğru gidilirken ekstra hangi önlemleri alacaksınız?

Adil Kırgöz: Nüfusumuz 45 bin 217 olarak görünüyor ama şu an 90 bine yakın sabit bir nüfus olduğuna inanıyorum. Çok kalabalık. Yazın genelde 300-350 binleri buluyor. Hafta sonları 700-800 binlere, bayramda 900 binleri yakalıyor. Dikili her geçen gün daha da yoğun oluyor. Bu yaz geçen yazdan daha yoğun olacak. Konut satışları ciddi oranda arttı. Büyük kentlerden hızlı bir göç var, özellikle müstakil evlere… Pandemi koşullarına göre açık alanların, kamusal binaların, toplu taşıtların dezenfektanını yapacağız. Vatandaşlar biraz da kendini koruyacak. Bu, belediyenin tedbir almasıyla halledilecek bir şey değil. Binlerce insana müdahale edemezsiniz. Herkes kendini koruyacak. Ben maskesiz dışarı çıkmıyorum, sosyal mesafeye çok dikkat ediyorum. Çünkü her gün yüzlerce insanla görüşüyoruz.

Gerçekizmir: Pandemiyle mücadelede ilçedeki kurumlar arası uyum nasıldı? Koordinasyon sıkıntısı yaşadınız mı?

Adil Kırgöz: Hayır. Uyum içinde çalıştı. Kaymakamlıkla, ilçe sağlık müdürlüğüyle, Büyükşehir Belediyemizle dayanışma içinde çalıştık. 65 yaş için kısıtlamalar başladığında belediye ve kaymakamlık olarak birlik, beraberlik içinde çalıştık. Personellerimizle vatandaşların mağduriyet yaşamaması için seferber olduk. Olumlu bir süreç geçirdik ve geçirmeye devam ediyoruz.

SU SORUNU ARTIK YAŞANMAYACAK
Gerçekizmir: Dikili’de yaz mevsimlerinde hep su sorunu olur. Bundan sonraki süreçte su sorunu yaşanacak mı?

Adil Kırgöz: Artık yaşanmayacak. Geçen yıl çok kurak bir yaz geçti. Su kuyuları düştü. Çandarlı’da 2 kuyumuz askıda kaldı. Hemen o kuyular derinleştirildi, tekrar 2 kuyu açıldı. Ondan sonra da belirli su kesintileriyle Çandarlı’yı pek sıkıntıya sokmadan yazı geçirttik. DSİ tarafından yapılan bir su göleti vardı. Onun temiz su arıtma eksiği vardı. Büyükşehir tarafından ihale edildi. Temmuz sonuna doğru arıtma tesisi de devreye girdikten sonra Çandarlı’nın su sorunu hiç kalmayacak. Şu an saniyede kuyulardan 50 litre geliyor, göletin dereye girmesiyle 60 litreye çıkacak. Yetmezse iki kanattan birden de su gelebilir. Gelmese bile mevcut göletten tedarik edilecek suyla bile Çandarlı su kesintisi yaşamayacak. Dikili’ye gelirsek, tüm temiz su iletim hatları değişti, neredeyse bitti sayılır. Yeni hattın devreye girmesiyle 2 kat daha güçlü dinamolar devreye giriyor. Sağlığa zararlı borular iptal ediliyor, su kaçaklarını minimize etmiş şekilde Dikili’ye yeni hattan su gelecek. Dikili’de bu yaz su sorunsuz bir dönem geçireceğiz. Şu an ana dinamolardan çıkıp Dikili’ye gelen suda yüzde 58 kayıp var. Bu oran yüzde 15-18’lere düşecek.

YAPMAK BİZİM İŞİMİZ! DAĞLARI DELDİK!
Gerçekizmir: Önümüzdeki yıl temel atma, açılış müjdesi var mı?

 Adil Kırgöz: Biz Dikili’yi tepeden tırnağa yeniliyoruz. Dikili’nin yüzünü değiştiriyoruz. Biz seçim çalışmalarında, “Dikili’ye 3 ana giriş var ve bunların hepsini kaldırımlarıyla beraber yenileyeceğiz” demiştik. Uğur Mumcu Caddemiz var. Orayı kaldırımlarıyla birlikte yeniledik, çok güzel bir asfalt serimi gerçekleştirdik, kaldırımlarını yeniledik. Artık modern bir cadde olsun dedik. Yol çalışması içine de bisiklet yolu projesini koyduk. O da devreye girdi. Havaların biraz ısınmasıyla birlikte oranın da Büyükşehir ile birlikte açılışını yapacağız. Bergama yönünden Dikili’ye giren Atatürk Caddesi’ni ve akabinde Çandarlı’ya çıkış olan 4 kilometrelik caddeyi de tamamen yeniliyoruz. Elektriğin yerin altına alınma işlemini bekliyoruz. Yolları tamamen kazıyıp yeni aydınlatmalar, kaldırımlar, asfaltla birlikte pırıl pırıl yapacağız. Dikili’nin giriş çıkış yolları yenilenmiş olacak. Atatürk Meydanı’ndaki eski belediye binamızı yıktık. Kazı ve temel iyileştirme çalışmaları yapılıyor. Yakında temelini atarız. Altında iş yerleri, orta katlarında ofis olan en üst katında restoran olan belediye iş merkezi kazandırıyoruz. Buradan ciddi anlamda kira gelirimiz olacak. İzmir Büyükşehir Belediyemiz tarafından belediye hizmet binamızın yapım ihalesi gerçekleşiyor. 2-3 ay sonra onun temelini atacağız. Dikili için büyük kazanım. Dikili’nin yüzünün değişmesi, hizmet kalitesinin artması açısından büyük bir gelişme. Şu an 5 ayrı noktada hizmet vermeye çalışıyoruz. Birimlerimiz ayrı ve kopuk. Bu da bizim hareket kabiliyetimizi yavaşlatıyor. Yeni binaya taşındığımızda tüm birimler birlikte olacak. Vatandaşımızın iyi hizmet alabildiği bizim de çok hızlı hareket ettiğimiz bir çalışma alanı olacak. Dikili’ye yeni bir kültür merkezi kazandıracağız. 337 kişilik konferans salonu, fuaye alanlarının olduğu, çok amaçlı salonun yer aldığı bir proje olacak. Biz kışın burada hiçbir etkinlik yapamıyoruz. Yazar, akademisyen, siyasetçiyi getiremiyoruz. Yok çünkü. Yazın meydanlarda ne yapabiliyorsak onları yapıyoruz. Bunları yaptıktan sonra Dikili’de her hafta bir etkinlik yapacağız. Bu da sosyal hayatı daha da renklendirecek. En eski belediye binamız var, onu da tahliye ediyoruz, kent arşivi, kütüphane, anı evi kuracağız. Sergiler oluşturacağız. Otoparkla ilgili ciddi çalışmalarımız var, yol kat ettik. 3 yıl içinde çözeriz diye düşünüyorum, onunla ilgili daha net konuşmuyorum. Biraz daha gelişmeleri görmem lazım. Çünkü mülkiyet sorunları ve kamulaştırma problemleri var. Kamulaştırmalar yasal süreçten geçiyor. Onu atladıktan sonra yapım işi kolay… Biliyorsunuz yapmak bizim işimiz! Onu bir şekilde yapar geçeriz. Dikili’de sahili hemen hemen tamamen yeniliyoruz. En son yine ihale gerçekleştirdik. Balıkçı barınağı ile 75’inci Yıl Parkı sonuna kadar olan bölümün ihalesi yapıldı. Oraları çok atıl durumda. Modern, pırıl pırıl, daha güvenli, kent mobilyalarıyla süslenmiş sosyal yaşam alanı yaratıyoruz. 3 aylık bir yapım süresi var. Beni heyecanlandıran bir proje var. 27 dönüm üzerine kurulu Nazım Hikmet Park’ımız var. Oraya güzel bir proje hazırladık. Sağ olsun Tunç Başkanımız, ‘kentin dokusuna göre projelendirin, getirin, biz yapalım’ dedi. Onu projelendirdik. 2021 yılı İzmir Büyükşehir Belediyesi bütçesinde kabul ettiler. 2021 içinde yapımı başlayacak. Tamamen yenileyeceğiz. Dikili’de meydanımız var ama yetmiyor. Yeni bir meydan yaratacağız orada. Bundan sonra konserlerimizi, mitinglerimizi orada yapacağız. Artık Dikili Meydanı yaptığımız konserlere yetmiyor. En son yaptığımız konserlerde trafik tıkandı, vatandaşlarımıza sıkıntı yarattık. Bunların yaşanmaması için acilen meydan yaratmak istiyoruz. Kent içindeki yolları tamamen yeniliyoruz. 5 metrelik yolları 12 metreye çıkardık. Dağları deldik! Günlerce iş makineleri çalıştı. Dikili’nin yüzünü değiştiriyoruz. İddia ediyorum 2 yıl sonra Dikili en modern ilçelerle, kentlerle yarışan, isminden söz ettiren ve her geçen insanların burasını tercih ettiği, daha rahat nefes aldığı, daha güvenli, konforlu bir kent haline gelecek. Bunu hep birlikte yaşayıp göreceğiz.

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN EN YÜKSEK YATIRIMI ALAN BELEDİYEYİZ!
Gerçekizmir: Bu dönem için Dikili hiç olmadığı kadar Büyükşehir Belediyesi’nden destek alıyor denilebilir mi?

Adil Kırgöz: Kişi başına oranla Buca’dan sonra en çok hizmet alan belediyeyiz. Neden Buca’dan sonra? Buca’daki rakamı da yükselten metro projesi. Ciddi bir rakam… Metroyu düşerseniz, kişi başına orantıladığınız zaman Büyükşehir’in rakamlarıyla söylüyorum; Dikili Belediyesi İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden en yüksek yatırımı alan belediye!  

Gerçekizmir: Bunu nasıl sağladınız?

Adil Kırgöz: Dikili yıllarca çok eksik kaldı, ihmal edildi. Bunu çok çalışarak, samimi davranarak sağladık. Biz göreve gelir gelmez Dikili’deki eksiklikleri tek tek tespit ederek, çalıştık, projelendirdik, Büyükşehir Belediyemize sunduk. Dikili’nin eksikleri bunlar dedik. Burası çok önemli… Değerli başkanımızdan rica ettik. Eksikliklerin ivedi olarak çözülmesi lazım, Dikili çok geri kaldı, Dikili bu haliyle yaşanamaz, sürdürülemez dedik. Tunç Başkan’ıma, ‘Başkanım bu yollardan geçerken belediye başkanı olarak utanıyorum, bizi bu yollardan kurtar’ dedim. Bunları projelendirerek önüne koyduk. Sağ olsun hizmetleri buraya yönlendirdi. Her şeyden önemlisi, isteklerinizi projelendirip, samimiyetle isteyebilmektir. Ve ayağı yere basan projeler istemek! Yol, kaldırım eksikleri varken gidip de, “Dikili’ye metro getirin” diyemezsiniz. Her şey dursun, kültür merkezini yapın diyemezsiniz. Her şey sırayla… Kültür merkezini de Dikili Belediyesi olarak öz kaynaklarımızla yapacağız.  

UYUM İÇİNDE GİTMEMİZ BAZILARINI RAHATSIZ EDİYOR, AKILLARINCA BİZİ İÇTEN VURMAYA ÇALIŞIYORLAR
Gerçekizmir: Bazı belediye başkanları meclisiyle bazı belediye başkanları da örgütüyle problem yaşayabiliyor. Sizde durum nasıl?

Adil Kırgöz: Dilimizi ısıralım! Allah’a şükür ne parti örgütümüzle ne meclis üyeleriyle en küçük bir sorunumuz yok. Hepsiyle bir uyum içinde çalışıyoruz. Samimi olduktan sonra çok büyük sorun çıkacağını zannetmiyorum. Tabii ki siyaset yapıyoruz, ufak tefek sıkıntılar olabilir ama bizde şu an için yok. Olacağını da düşünmüyorum. Olmaması için ben elimden geleni yapıyorum. Uyum içinde çalışıyoruz. Dikili’de biz ilkleri yaşıyoruz. Dikili politikanın yoğun yaşandığı, zor bir yerdir. Burada hep ilçe kongreleri kıran kırana geçmiştir. Çok listeler çıkmıştır. Biz Dikili tarihinde ilk defa 1 mahalle hariç delege seçimlerini tek listeyle yaptık. İlçe kongresini de tek listeyle yaptık.

Gerçekizmir: Bu gelenek haline gelir mi?

Adil Kırgöz: Ben gelmesi için elimden geleni yapacağım ama bilemeyiz. Yarış da olabilir, demokrasi gereğidir. Kadın ve gençlik kollarımızın seçimleri de tek listeyle oldu. Bir uyum içinde gidiyoruz. Hatta bu, bazılarını da rahatsız ediyor. Her şeyin uyumlu olmasından bazı arkadaşlarımız ileriye dönük siyaset alanı bulamadıkları için rahatsızlık duyup akıllarınca bizi içten vurmaya çalışıyorlar. Biz samimiyiz, dürüstüz.

6 AY KALA ADAYLIK KARARIMI AÇIKLAYACAĞIM
Gerçekizmir: Kaç dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorsunuz? Sizce başkanlıkta ideal süre nedir?

Adil Kırgöz: Biz 2024’ü hedefledik, programlarımızı ona göre yaptık. 6 ay kala durum değerlendirmesi yaparız. Ne yaptık, neredeyiz, başarılı mı başarısız mıyız? Halk ne diyor? Bunları gözden geçirip 6 ay kala kararımızı paylaşırız.

OYUMUZ EN AZ YÜZDE 10 ARTTI!
Gerçekizmir: Oy oranınızda değişim var mı? Bu Pazar günü seçim olsa nasıl bir sonuç ortaya çıkar?

Adil Kırgöz: Burada çok mütevazi olamayacağım. En az yüzde 10 oyumuzu arttırdığımızı düşünüyorum. Bunu nereden görüyorum? Ben günün her saati sokaktayım. Vatandaşların teveccühünden bunu anlıyorum. Birçok hemşerimiz önümü kesip, ‘Başkan sana oy atmadım ama seni yanlış tanıtmışlar, bir sonraki seçimlerde en önde ben geleceğim, hata yapmışız, sizin gibi başkan görmedik’ diyorlar. Ben bunu çok duyuyorum. Ben bunu söyleyenleri tanımam, bilmem. Dikili’deki değişim görünüyor. Bunun siyaseten bir yansıması olacak diye düşünüyorum. Çok çalıştığım görüyorlar. Gerçekten çok çalışıyoruz. Pandemi süreci olmasa anket yaptırmayı düşünüyordum. Ama şu an sağlıklı bir anket sonucu çıkacağını düşünmüyorum. Sokaklarda insan yok. Olağan sürece geçersek oy oranımızdan ziyade halkın daha beklentileri nelerdir? Bunu görmek istiyorum.

İNŞALLAH 2024 YEREL SEÇİMLERİNE GİDERKEN İKTİDAR PARTİSİNİN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLURUM!
Gerçekizmir: Muharrem İnce’nin hamlesini nasıl yorumlarsınız? Dikili’de partiniz içinde yansıması ne yönde oldu?

Adil Kırgöz: O çıkışı pek anlamlı bulmuyorum. Önümüzde yerel ve genel seçimler var, ittifak var. Bunun güçlenerek devam etmesi lazım. Dikili örgütüne bir yansıması yok. Partimizde herhangi bir sıkıntı yok. İlk seçimlerde de Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dediği gibi dostlarımızla beraber olacağımıza inanıyorum. CHP iktidara yürüyor. İnşallah 2024 yerel seçimlerine giderken de iktidar partisinin belediye başkanı olurum. Bu bize güç verir, verecektir de!

ELEŞTİRSİNLER AMA ÇAMUR ATMASINLAR!
Gerçekizmir: İlçenizde nasıl bir muhalefetle karşı karşıyasınız. Ayrıca Ankara’da bekleyen proje var mı?

Adil Kırgöz: Samimi konuşmak gerekirse bizim meclisimizde muhalefette de sıkıntımız yok. Kararlarımızın yüzde 95-98’ini oy birliğiyle alıyoruz. Ankara’da da bekleye sıkıntılı bir durumumuz yok. Şehir içinden geçen yolun karayollarından devri vardı, onaylandı. Hastane yapımına başlandı. Olumsuz bir durum yok. Onlar da siyaset yapacaklar, aday çıkaracaklar. CHP’li belediye başkanı çok başarılı diye alkış yapacak halleri yok. Tabii ki bizi eleştirecekler. Ben çamur politikası olmasın isterim! Yolu yanlış yaptı, eksik yaptı, şunu şöyle yapsaydı daha iyi olurdu denilecek. Ama bu kadar iyi çalışan bir başkana çamur atmasınlar. Çamur at izi kalsın politikasını ben sevmiyorum. Varsa somut bir şey koyarlar ortaya. Dikili’de muhalefetten yana sıkıntımız yok.

 
CHP'den Bayraklı'da esnaf zirvesi!
 
Kritik mermer ocağı uyarısı: İçme suyuna zarar verebilir
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ali Sözeyataroğlu 12 Mart 2021 Cuma 11:30

Sayın başkan hizmetleriniz için çok teşekkürler nihayet Dikili hizmet almaya başladı salihleraltı sahil sitelerindeki yazlıkların emlak vergilerini incelerseniz çok kişi vergisini vermediğini görürsünüz İstanbul''da oturuyorum salihleraltı nda yazligimiz var bu sene tamamen yaz kış Dikilide yaşamayı düşünüyoruz sayenizde dikili yaşanır bir dikili oluyor tekrar teşekkür ederiz

Yorumu oyla      0      0  
Mehmet Can 12 Mart 2021 Cuma 11:15

Başkanım 2 yıl içerisinde güzel şeyler olacağına inanıyorum.Başarılar diliyorum.Sadece sokakların düzenlenmesi önceliğiniz olmasını sizden bekliyorum.Saygılarımla...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karakayalı'dan çarpıcı İnce ve Kırkpınar çıkışları, 'kaybedilen ilçe' önerisi!
Kemalpaşa Belediye Başkanı Karakayalı, çarpıcı siyasi çıkışlara imza attı. ...
Eriş’ten ‘İnce’ mesajı, çarpıcı ‘liste’ iddiası ve Soyer övgüsü!
Ödemiş Belediye Başkanı Eriş, dostlukları eskiye dayanan yeni parti kurma ...
Avcı sordu, Sındır yanıtladı: Kocaoğlu, genel sekreterlik, Bornova, ön seçim…
Gazeteci Sercan Avcı’nın sorularını yanıtlayan CHP İzmir Milletvekili ...
 
CHP'li Özkan'dan 'İzmir Anayasası' çağrısı, çarpıcı Urla-Menemen mesajları ve İnce yorumu!
CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Tuncay Özkan gazeteci ...
‘Kültürpark'a Dokunma Grubu’ soruyor: Bu acelenin nedeni ne?
Gönül Soyoğul sordu, Grubun doğal sözcüsü Reşat Kutucular yanıtladı.
Büyükşehir ‘sığıntı’ yapılamaz!
Gönül Soyoğul sordu, Hasan Topal yanıtladı... Eski İzmir Mimarlar Odası ...
 
'9 Kere Leyla' ve İzmirli 3 genç yazar!
Ezel Akay’ın son imzası, başrollerini Demet Akbağ ile Haluk Bilginer’in ...
Başkan İduğ ile gündem: Kimsenin koltuğuna göz diken biri değilim!
Gerçekizmir’e konuşan Bornova Belediye Başkanı İduğ, koronavirüs salgını ...
Prof. Dr. Ercan: Bu Sisam depremi! Eğer merkez İzmir olsaydı...
Gönül Soyoğul sordu, Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yanıtladı...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
Soyer’in İstanbul mesaisi ve İzmir’de 1 Nisan sonrası
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri