POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
Bakan Fidan: ABD kayıtsız şartsız İsrail'i destekliyor!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
MİT'ten Irak'ta nokta operasyon!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na atama!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
Kaplan soruşturmasında gözaltı sayısı 8'e yükseldi!
6 Ağustos 2019 Salı - 08:53

Kırkpınar'dan kongre raporu ve Bahçeli'nin 'dönüş çağrısı'na yanıt!

İYİ Parti 4. Olağanüstü Kurultayı ile ilgili değerlendirmede bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Kırkpınar, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin kurultay öncesinde İYİ Partililere MHP’ye dönüş çağrısını yorumladı.

Kırkpınar dan kongre raporu ve Bahçeli nin  dönüş çağrısı na yanıt!

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR - İYİ Parti,  geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da 4. Olağanüstü Kurultay’ını gerçekleştirdi.

Partinin en yetkili organı olan 50 kişilik Genel İdare Kurulu (GİK) üyelerinin seçildiği kurultaya seçimin ilk kez, delegenin istediği isimlere oy vermesini sağlayan "çarşaf liste" ile yapılması ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, genellikle genel başkanların tercihini belirten "anahtar liste" çıkarmaması damga vurdu.

DARISI DİĞER SİYASİ PARTİLERİN BAŞINA
Kurultay ve çarşaf liste ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar, “İYİ Parti, iyi bir sınav verdi. Genel başkanımız, Türk Demokrasisi adına siyasi partilerin iç dinamikleriyle ilgili, ‘Bakın nasıl da olurmuş’u en ideal şekilde ortaya koydu ki, çarşaf liste olmasına rağmen tek bir yüksek ses çıkmadı.  Genel başkanımız; ‘Delege kimi seçerse ben onunla çalışırım, bende tek bir isim bile alamazsınız” dedi. Çarşaf listeyle ilgili en başında, biz işin sürecinin uzun olabileceğini düşündük. Biz 22 aylık partiyiz belki sıkıntı olabilir diye düşündük. Ama gördük ki 22 aylık bir partide herkes kendi iradesini ortaya koydu. 240 kişinin mücadele ettiği, yarıştığı bir genel idare kurulu ve merkez disiplin kurulu kongresi oldu. Kimsenin sonuca, uygulamalara itirazı olmadı. Çünkü herkes memnundu. İYİ Parti’nin 22 aya sığdırdığı kardeşlik hukuku diyeceğimiz atmosfer içinde güzel bir kongre oldu. Demokrasi adına güzel bir sayfaydı. Darısı diğer siyasi partilerin başına… “ diye konuştu.

BAHÇELİ’NİN MHP’YE DÖNÜŞ ÇAĞRISI İÇİN NE DEDİ?
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İYİ Parti kurultayı öncesinde, İYİ Partililere MHP’ye dönüş çağrısı yapmasıyla ilgili de konuşan İYİ Partili Kırkpınar, “Bize 48 saat önce; ‘İP’ diyen,  ‘Terör örgütüyle işbirliği yapıyorlar’, ‘HDP ile işbirliği yapıyorlar’ diyen bir parti genel başkanının, 24 saat sonrasında da böyle demesi… Bu, çok doğru bir şey değil bence… Kendilerinden, MHP’den istifa ederek İYİ Parti’de kurucu olup, ardından Milletvekili olup parlamentoya girenler arkadaşlarımız hakkında; ‘arındık, temizlendik’ şeklinde bir ifade duymuştuk.  Hem ‘arındık, kurtulduk’ diyorsunuz, bir sürü hak etmediğimiz hakaretamiz sözlerin sahibisiniz, sonra da diyorsunuz ki; gelin. MHP’den gelen arkadaşlarımız, gel deyince gelen, git deyince giden insanlar topluluğu değil.  Bunların hepsi devletine milletine sadakati olan, vatan sevgisi olan insanlar… Bizim liderimiz belli, İYİ Parti olarak oturduğumuz sosyolojik zemin belli. Bizim kimseyle bir alıp veremediğimiz yok. Biz, bu ülkenin daha iyi yönetilmesi, insanların refah seviyesinin yükseltilmesi adına siyaset yapıyoruz. Bunun dışında başka bir beklentimiz olmadığı için Sayın Bahçeli’nin çağrısını ve davetini, duvara yansımış ve geri gelmiş görmesini tavsiye ederim” açıklamasında bulundu.

BİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEKLERİNE ŞÜPHEM YOK!
Kırkpınar, İzmir Milletvekili Aytun Çıray ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne ait Ünibel A.Ş.’nin Genel Müdürü Nihal Ağca’nın GİK Üyesi seçilmesine yönelik ise, “İkisine de başarılar diliyorum. Bizi Genel İdare Kurulumuzda en iyi şekilde temsil edeceklerine şüphem yok” ifadelerini kullandı.

MECLİS ÇALIŞMALARIYLA İLGİLİ RAPOR İSTEYECEĞİZ
İYİ Parti İzmir İl Teşkilatı olarak kurultayın ardından teşkilat mesaisine yoğunlaştıklarını kaydeden Kırkpınar,  bölgesel istişare toplantıları düzenleyeceklerini ifade etti. İlk toplantının 7 Ağustos tarihinde Aliağa’da gerçekleşeceğini belirten Kırkpınar, il yöneticilerinin de katılacağı toplantılarda; ilçe başkanı, ilçe sekreteri, ilçe muhasibi, ilçe teşkilat başkanı ve ilçe belediye meclis üyelerinin de yer alacağını söyledi. Bölgesel toplantıları 2 hafta içerisinde tamamlamayı planladıklarını aktaran İl Başkanı Kırkpınar, toplantı gündemiyle ilgili ise “Partimizin dinamik yapısını korumak adına istişareler yapacağız. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile ittifak içerisinde olduğumuz ilçe belediyelerindeki meclis çalışmaları ile ilgili rapor isteyeceğiz” diye konuştu.

 
Ulaşımda İzmir’in yol haritası masaya yatırıldı
 
Cumhuriyet cocukları sanat ve sporla bulustu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'de üst yönetimden 'İzmir-İstanbul Otoyolu' salvoları!
İstanbul ile İzmir arasındaki seyahat süresini 3.5 saate düşürecek İstanbul-İzmir ...
AK Partili gençler münazarada
AK Parti İzmir İl Gençlik Kolları Karşıyaka ve Bornova teşkilatlarını münazarada buluşturdu.
Kongre takvimi öncesi son rakamlar: CHP İzmir'in kaç üyesi var?
CHP İzmir’de olağan kongre takvimi merakla bekleniyor. Üyelerin sandığa ...
 
İzmir'de 'Yıldırım' mesai, ilk mesajlar: Yapacak çok işimiz var!
Partisinin belediye başkanlığını kazandığı Bayındır ilçesini ziyaret eden ...
AK Parti Karabağlar'dan Selvitopu'na '100 gün' salvosu!
Karabağlar Belediye Başkanı Selvitopu’nun görevdeki 100 gününü değerlendiren ...
Erdoğan: MHP ile güç birliğine devam edeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Başkanlığı Teşkilat yemeğinde konuştu. ...
 
Yıldırım'dan 13 gün aradan sonra bir İzmir mesaisi daha!
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, yerel seçimden sonra ilk ...
CHP'li Beko 'İzmir'in Çernobili'ni sordu!
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir’in Çernobil’i olarak anılan Gaziemir’deki ...
AK Parti 30 ilçede sahaya indi... Sürekli: Biz biriz, beraber İzmiriz!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'in dört bir köşesinde, ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri