POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Bakanı Yerlikaya'dan seçim güvenliği açıklaması
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Biden ile görüşmek isteyen 500 bin dolar ödeyecek!
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Erdoğan: Sandık hepimizin namusuna emanettir
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
Bayraktar açıkladı: Nisan ayında zam yok!
22 Ekim 2021 Cuma - 10:52

Kıyı Ege’de üç yılın bütçesi tamam

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin 2022, 2023 ve 2024 mali yılı bütçesi kabul edildi. Bütçe genel kuruldan geçerken, birlik üyelerine teşekkür eden Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, birliğin daha aktif çalışacağını vurguladı.

Kıyı Ege’de üç yılın bütçesi tamam

Kıyı Ege Belediyeler Birliği’nin ekim ayı olağan genel kurulu ile encümen toplantısı Konak Belediyesi Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, Balya Belediye Başkanı Orhan Gaga, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, Kılıçarslan Belediye Başkanı Halil Çelebi, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Düzağaç Belediye Başkanı Muammer Işıklı, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler’i temsilen Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Başaran, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in Vekili, Başkan Yardımcısı Mehmet Sarıdedeoğlu, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ı temsilen Gül Ülker, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan’ı vekâleten Tolga Günenç, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’nu temsilen Meclis Üyesi Turabi Bülent Emre ve Bilecik Belediye Başkanı Semih Şahin’i vekâleten Ahmet Gürses katıldı.

“Birlik daha aktif olacak”

Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur yönetiminde gerçekleşen genel kurulda, birliğin 2022 yılı çalışma programı ile 2022, 2023 ve 2024 mali yılı bütçesi görüşülerek, oybirliğiyle kabul edildi. Çalışma programına ve bütçeye verdikleri güven için birlik üyelerine teşekkür eden Konak Belediyesi ve Kıyı Ege Belediyeler Birliği Başkanı Abdül Batur, planlanan çalışmaların yaşanan pandemi nedeniyle istenen hızda yapılamadığına işaret ederek, birliğin bundan sonraki süreçte daha aktif olacağını vurguladı. Daha önceki yıllarda hem yurtiçinde hem de yurtdışında yapılan seminerlerin çok verimli olduğunu belirten Batur, pandemi şartlarına göre yeni çalışmaların düzenleneceğini kaydetti.

“Çevrede yetki yerelde olmalı”

Toplantıda Edremit Körfezi’ni kirleten derelerdeki kaçak deşarjların bir türlü önlenemediğine dikkat çekerek, devletin denetleme, tespit ve yaptırım yetkilerini yerel yönetimlere devretmesi gerektiğini belirten Burhaniye Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Başaran’ın sözlerini de değerlendiren Batur, birçok bölgede aynı sıkıntının yaşandığına işaret ederek, şöyle konuştu:

“İzmir’de de aynı sıkıntı yaşanıyor. Gediz’den gelen atıklar Körfez’in kendi kendini temizlemesine yönelik çalışmalara sekte vuruyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer bu konuya dikkat çekmek için Gediz’in doğduğu noktadan döküldüğü noktaya kadar tespitler yaptı. Olay basit. İlgili fabrikalar, organize sanayi bölgeleri atıklarını bu derelere bırakmasa sorun çözülecek. Ama burada yetki karmaşası var. Organize sanayi sitelerinin kendi yasaları var. Ayrıca kent içindeki derelerin ıslahı, temizlenmesi konusunda büyükşehirler, genel anlamda ise DSİ yetkili. Burada tam bir yetki karmaşası var. Bu durumdan en çok yerel yönetimler etkileniyor. Belediye başkanlarına ulaşmak, şikâyetlerini anlatmak her zaman diğer kamu kurumlarına anlatmaktan daha kolaydır. Belediye başkanlarının yetkilerinin artırılmasıyla, çevre sorunlarının çözümü daha iyi noktalara gider. Birlikler bu konuda elinden geleni yapıyor. Bunun mücadelesi kanunlarla olacak. Parlamentodan çıkacak yasalarla yönetmeliklerle bunları düzenlenmesi sağlanmalı ve yerel yönetimler daha etkili olmalı.” 

 
Büyükşehir'den rakamlarla 'TİS' raporu... Soyer: İzmir'e hayırlı olsun!
 
"Sosyal medya toplumsal barışı tehdit eder hale geldi"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir'den rakamlarla 'TİS' raporu... Soyer: İzmir'e hayırlı olsun!
İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İzmir Metro A.Ş. ile Demiryol İş ...
Büyükşehir'den özel çocuklara anlamlı destek
Büyükşehir Belediyesi Çiğli’de bulunan Özel Vasfiye Orhan Akyıldız Özel ...
Başkan Koştu'ndan 'Millet Bahçesi' mesajları: Esnafa güvence!
Millet Bahçesi Projesi ile ilgili bir açıklama yapan Bergama Belediye ...
 
Dijital Dershane’de okul öncesi eğitim başladı
Buca Belediyesi Dijital Dershane, yelpazesini genişletti. İlkokul, ortaokul ...
Başkan Erdoğan: Depremzedeler yerinde dönüşüm istiyor!
30 Ekim 2020’de yaşanan depremde, ilçeye bağlı Kösedere başta olmak üzere, ...
Bergama Belediyesi'nin 2022 bütçesi kabul edildi
Bergama Belediyesinin 2022 yılı bütçesi, 277 milyon 580 bin lira olarak onaylandı.
 
Karabağlar'da mobilya akademisi kurulacak
İzmir'de "Kadınlar ve Gençler İçin Karabağlar Mobilya Akademi" projesi hayata geçirilecek.
Süs bitki sektörünün kalbi Ödemiş'te atıyor!
Süs bitkilerinin üretim merkezi Ödemiş’te 16.’sı düzenlenen Süs Bitkileri ...
Soyer o görüşmede kruvaziyerler için tarih verdi!
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ankara Büyükelçiliği Misyon Şefi Yardımcısı ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
2019-2024’te CHP’li başkanların verdiği siyasi dersler
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Fikret İlkiz
Yargıç dertlenmesi ve etik
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri