POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
10 Mayıs 2020 Pazar - 14:23

Kızılay’dan CHP’li Arslan’a foto-yanıt ve çağrı!

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan , Kızılay Konak Şube Başkanlığı’nın Roman vatandaşlara AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ile yardım dağıtmasına ‘siyasi’ eleştirisi getirirken, Kızılay’dan yanıt geldi. Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, Arslan'a CHP’li Milletvekili Purçu ile birlikte yaptıkları yardımdan bir fotoğrafı paylaşarak yanıt verdi.

Kızılay’dan CHP’li Arslan’a foto-yanıt ve çağrı!

GERÇEKİZMİR - Türk Kızılayı Konak Şubesi’nin pandemi ve ramazan ayı nedeniyle dağıttığı yardım kolileri tartışma yarattı.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı ve yönetimi’nin Konak İkiçeşmelik’te bulunan Roman vatandaşlara AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle ile yardım götürmesiyle ilgili fotoğrafların sosyal medyadan paylaşılması sonrası tepki gösterdi.

Arslan sosyal medya hesabından, “Toplumun her kesimini kucaklaması, tarafsız ve siyaset üstü olması gereken Kızılay, üzülerek gördük ki Ramazan ayında AKP siyasi şovlarının içine çekilmiştir. Ortak değerleri siyasete alet edenleri halkımızın vicdanına havale ediyoruz” açıklamasında bulundu.

ŞANLI’DAN ARSLAN’A YANIT VE ÇAĞRI

Arslan’ın eleştirisi sonrası Kızılay’dan yanıt geldi. Kızılay Konak Şube Başkanı Ömür Şanlı, CHP’nin Roman Milletvekili Özcan Purçu ile birlikte yardım dağıttıklarıyla ilgili görseli paylaşarak şu açıklamada bulundu;

“Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sayın Ednan Arslan’ın Türk Kızılayı ve şubemiz hakkındaki açıklamalarını üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; Kızılay kimsenin tekelinde değildir. Bu milletin bir değeri olan kurumumuzun temel ilkeleri insanlık, ayrım gözetmemek, tarafsızlık, bağımsızlık, hayır kurumu niteliği, birlik ve evrenselliktir. Biz de bu kapsamda Konak Şube Başkanlığı olarak korona virüsü salgınının başladığı günden itibaren ülkemizin aldığı önlemler kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türk Kızılayı Genel Merkezi’nin koordinasyonunda İzmir Şube Başkanlığımızla eşgüdüm içerisinde kent genelinde binlerce dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşımıza ulaşmaya devam ediyoruz. Mübarek Ramazan Ayı’nın da getirdiği iklim çerçevesinde hayırseverlerimizi ve bağışçılarımızın tarafımıza ilettiklerini ihtiyaç sahiplerimizle paylaşıyoruz.

Milletvekili Sayın Arslan’ın bahsettiği yardım çalışması Konak’ın dezavantajlı bölgelerinde bulunan ihtiyaç sahibi Roman vatandaşlarımıza yönelik bir uygulamadır. Bölgedeki faaliyetlerimiz kapsamında bize, Adalet ve Kalkınma Partisi İzmir Milletvekili Sayın Cemal Bekle eşlik etmiştir. Burada yadırganacak, tepki gösterilecek bir uygulama yapılmamıştır.

Türk Kızılayı İzmir Şube Başkanı Sayın Kerem Fahri Baykalkış’ın da katılımıyla Konak Şubesi’nin de dahiliyle geçtiğimiz hafta Selçuk ilçemizdeki Roman vatandaşlarımıza yardımlarda bulunduk. Burada bize çalışmalarımızda Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Sayın Özcan Purçu da eşlik etmiştir. Yine aynı şekilde bu zorlu süreçte Konak Şubemize ihtiyaç sahibi listesi gönderen Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekilleri Sayın Tacettin Bayır ile Sayın Kani Beko’nun talepleri anında karşılanmıştır.  Keza, Sayın Arslan’ın partisine mensup milletvekillerinin şubemizin çalışmalarına yönelik takdir ve teşekkürleri kamuoyuna da yansımıştır. Kızılay bu süreçte yine belediye başkanları ve siyasi parti gözetmeden ilçe başkanlarından gelen taleplere de karşılık vermiş, ortak projelere imza atmıştır.

Ayrıca, uzun yıllar ismi “Hilal-i Ahmer Cemiyeti” olan Türk Kızılayı’na taşıdığı bu ünvanı ve adı Gazi Mustafa Kemal Atatürk vermiştir. 1911’de Trablusgarp Savaşı’nda gözünden ciddi şekilde yaralandığında ilk tedavisi Kızılay çadırında yapılan Atatürk’ün bakışı, tavrı ve yaklaşımı ortadayken Sayın Arslan’ın açıklamaları başta Kızılay gönüllülerini yaralamaktadır.

Sayın Arslan’a çağrımız bizim saha çalışmalarımıza katılması, yardımları dağıtırken kendi gözleriyle görmesi ve kimlere ulaştığımızı bilmesidir. Eğer kendisine ulaşan bir ihtiyaç sahibi varsa ya da elinde bir liste bulunuyorsa tarafımıza iletebilir. Oturduğu yerden kamuoyuna açıklama yapmak yerine salgın döneminde sağlığını düşünmeden canlarını ortaya koyan gönüllülerimizin taşıdığı yardım kolilerinin bir tarafından tutabilir.

 
Karabağlar'da parklara aralıksız bakım
 
İzmir'de sahil kenarları 65 yaş ve üzerinin!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP'li Yücel sağlıkçı anneleri de unutmadı
CHP İl Başkanı Yücel Anneler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Yücel, ...
Sürekli: Tüm günlerimiz onların eseri!
AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; ‘Anneler Günü’ dolayısı ile bir mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Anneler Günü mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hepimiz için şefkat yuvası ve güvenli ...
 
Mesut Yılmaz'ın sağlık durumu hakkında açıklama
Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın, 3 gün önce beyin ameliyatı geçirdiği, ...
CHP'li Özel ve Özkoç hakkında soruşturma
CHP milletvekilleri Özgür Özel ve Engin Özkoç hakkında İletişim Başkanı ...
Bakan Pakdemirli Menderes'e 'bağlandı', destek sözü verdi!
AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı aracılığı ile üreticilerle ...
 
CHP Gaziemir’den siperlik ve gıda dayanışması!
Koronavirüs salgınıyla mücadele çevresinde Gaziemir’de kriz masası gibi ...
CHP'li Bakan'dan turşu için eylem planı çağrısı
CHP'li Bakan, İtalya’daki koronavirüs salgını nedeniyle gıda, gıda işleme ...
Sürekli'den Yücel'in o sözlerine sert tepki: İzmir'e yakışmıyor!
AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli; CHP İl Başkanı Yücel’in AK Parti Genel ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri