POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
62 ilde FETÖ'ye 'Kıskaç': 544 gözaltı
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
3 ilde operasyon: Organize suç örgütü çökertildi
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Carlo Ancelotti'den Arda Güler itirafı!
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
Köyler 'soğuk lav' altında kaldı: 41 kişi öldü
25 Eylül 2018 Salı - 09:07

Kocaoğlu'dan sert mesaj: Bizi yönetenler Atatürk ve İnönü'ye layık mı?

Konak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 1884 yılında dünyaya geldiği evi restore etti. İnönü ve ailesinin anıları ile dolu olan ev, İnönü’nün droğumunun 134’üncü yıl dönümünde, ziyaretçilere açıldı. Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üstü kapalı sert ifadeler kullanarak, “Bugün hem bizler hem layık olmayanlar görev yapıyorlarsa, bu ülkede bağımsız yaşıyorlarsa, bunu da Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye borçlular" dedi.

Kocaoğlu dan sert mesaj: Bizi yönetenler Atatürk ve İnönü ye layık mı?

İZMİR - Konak Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2'nci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün 1884 yılında gözlerini dünyaya açtığı evini, restore etti. Restore edilen ev, İnönü Ailesi için özel olan bir günde, İsmet İnönü’nün doğum gününde, kapılarını ziyaretçilere açtı. Konak’ta Türk Yılmaz Mahallesi’nde bulunan evin açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İsmet İnönü’nün kızı Özden İnönü Toker, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BİZİ YÖNETENLER ATATÜRK VE İNÖNÜ’YE LAYIK MI?
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu törende yaptığı konuşmada sert ifadeler kullandı. Atatürk ve arkadaşlarının Kurtuluş Savaşı’nın destanını yazdıklarını ifade eden Kocaoğlu, “Ortadoğu bataklığının ne olduğunu bilerek mücadele ettiler. Genç Cumhuriyeti kurdular ve ondan sonra da çok partili döneme, demokrasiye geçtiler. Bugün bir soru var. Bugün bizi yönetenler kurucularımıza, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye layık mı? Bütün mesele bu. Bugün yaşadığımız bütün sıkıntıların altında bu yatıyor. Nasıl kazanıldığını, nasıl kurulduğunu, içerideki ve dışarıdaki düşmanların nasıl bertaraf edildiği ve çok kısa zamanda ülkenin sanayileşmesini, kalkınmasını nasıl sağlayacağını dünya aleme gösteren büyük insanlar" diye konuştu.

‘ASLA TESLİM OLMAYACAĞIZ’
"Bugün hem bizler hem layık olmayanlar görev yapıyorlarsa, bu ülkede bağımsız yaşıyorlarsa, bunu da Atatürk’e ve İsmet İnönü’ye borçlular", ifadesini kullanan Aziz Kocaoğlu, şöyle devam etti:
"Bunun bilincinde olmaları gerekiyor. Ama ne yazık ki değiller. Biz bugün bunun acısını çekiyoruz. Ama öyle bir devlet, öyle bir cumhuriyet, öyle bir eğitim seferberliği, öyle bir ulus yetişti ki, bu geçici sıkıntılar, geçici ayak oyunları Türkiye’yi hiçbir zaman geriye götüremeyecek. Bizim tarihimizde bu dönemleri yaşayan bizlere çok uzun gelse de çektiğimiz zorluklar çok uzun gelse de hem cumhuriyet tarihimizi ve Anadolu tarihin çok kısa bir kesitidir. Hiçbir güç tarihin akışını geriye götüremedi. Biz de devletimize, milletimize, ulu önderimize güvenen onların mirasçısı, bizler de mutlaka ama mutlaka gereğini yapıp aklın ve bilimin rehberliğinde Türkiye Cumhuriyetini tekrar layık olduğu yere getirmek ve büyüklerimize karşı görevlerimizi yapmak namus borcumuzdur. Bizler olduğumuz müddetçe ne Ortadoğu bataklığında ülkemizi ezdireceğiz, ne de karanlıklara doğru yol almaya çalışan, bunun için büyük çaba harcayan ülkemizi, devletimizi ezdirmeyeceğiz." (DHA)

 
AK Parti'de 'adaylık' kulisleri: Büyükşehir adayı kim olacak, '7 ilçe'de ne karar alınacak?
 
Film festivalinde şok eden ölüm!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İtfaiyecilerin haftasına coşkulu kutlama
İzmir’de İtfaiye Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen ...
Çeşme'de Sakız koyunları podyuma çıktı!
Çeşme Belediyesi'nce düzenlenen '4'üncü Ovacık Tarım ve Sakız Koyunu Şenliği'nin ...
Buca'nın yeni kent merkezi yükseliyor
Buca Belediyesi’nin prestij projelerinden olan, tamamlandığında ısıtma ...
 
Bergama'da eğitime desteğin gurur fotoğrafı
Bergama Belediyesi’nin Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nde açtığı ücretsiz üniversiteye ...
Başkan Karabağ'dan 29 Eylül çağrısı
Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ hafta sonu derneklerin etkinliklerine ...
Karşıyaka Çocuk Müzesi engelleri aşacak
Karşıyaka Belediyesi, Evrensel Çocuk Müzesi ve Eğitim Kampüsü’nü engelli ...
 
Gaziemir için aşure zamanı!
Gaziemir Belediyesi, Muharrem Ayı kapsamında aşure günü düzenledi.
Konak’ın gönüllüleri Avrupa yolcusu
Konak Belediyesi, gençlere Avrupa’daki kurumlarda gönüllü olarak çalışma imkanı sunmaya başladı.
Kocaoğlu'ndan 'birlik' mesajı: 81 milyona aynı nazardan bakacak siyasetçi istiyorum
Bornova’nın Gökdere Köyü’ndeki geleneksel aşure etkinliğine katılan Başkan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri