POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Arda Güler, Real Madrid'e zaferi getirdi!
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Galatasaray, Adana'dan 3 puanla dönüyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Netanyahu Gazze kasabıdır
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
Türkiye yazın kavrulacak: Sıcaklık rekorları kırılacak
24 Eylül 2018 Pazartesi - 09:42

Kocaoğlu'ndan 'birlik' mesajı: 81 milyona aynı nazardan bakacak siyasetçi istiyorum

Bornova’nın Gökdere Köyü’ndeki geleneksel aşure etkinliğine katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, ötekileştirme ve adaletsizliğe karşı birlik ve beraberlik çağrısı yaparak, "Yokluğumuzu da varlığımızı da paylaşarak, kimseyi aç yatırmadan, derdine koşarak mutlu bir şekilde yaşamak durumundayız. 81 milyona aynı nazardan bakacak siyasetçi istiyorum ben. Öyle bir belediye başkanı, öyle bir bakan istiyorum. İşte biz o zaman bu ülkede barış içinde yaşarız" dedi.

Kocaoğlu ndan  birlik  mesajı: 81 milyona aynı nazardan bakacak siyasetçi istiyorum

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu yıl Bornova Belediyesi katkılarıyla dördüncüsü düzenlenen Gökdere Köyü geleneksel aşure günü etkinliklerine katıldı.  



Üretici kadınların açtığı stantları gezen Başkan Kocaoğlu, köy meydanında düzenlenen açılış töreninin ardından dualar eşliğinde aşure kardı. Kerbela Olayı'nda Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki yarenlerinin katline değinen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, daha sonra da Anadolu’da pek çok katliamın yaşandığına dikkat çekti. Bu olayları ülkeyi ayrıştırarak yönetmek ihti yacı duyanların yaptığını belirten Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi:

“Bir ötekileştirme furyasıdır gidiyor. İnsan haklarının, adaletin yok olduğu bir döneme doğru gidiyoruz. Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu dönemdeyiz. Ya birbirimize sahip çıkacağız ya da artık bu kürsüden bunları da konuşamayacağız. İnsan sevgisini yücelterek, adalete olan inancımızı koruyarak bu adil olmayan gidişe ‘dur’ diyeceğiz. Bütün gayretimiz budur. 81 milyona aynı nazardan bakacak siyasetçi istiyorum. Öyle bir belediye başkanı, öyle bir bakan istiyorum. O zaman biz bu ülkede barış içinde yaşarız. Yokluğumuzu, varlığımızı paylaşarak, kimseyi aç yatırmadan derdine koşarak mutlu bir şekilde yaşamak durumundayız. Bizim bunu yapacak gücümüz var. Anadolu insanının en büyük iki özelliği sabır ve yardımlaşmadır. Bin yıldır bu coğrafyada insanlar devlet kurdular, devletler yıkıldı. Ama sabırla bugüne kadar geldiler. Sabırla çalışıp yardımlaşmalı, dik durmalıyız. Haksızlığa, adaletsizliğe karşı kavgaya ihtiyacımız var. Bir belediye başkanının görevi sadece su, kanal yapmak değil ülkeyi de düşünmektir. Geliştirerek, ayrıştırmadan kentimizi yöneteceğiz”.

"Başkan Kocaoğlu'nun çizgisinden ayrılmadan.."
Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila da geçmişte yaşanan acılara değinerek dini, dili, ırkı ne olursa olsun farklıkları ayrıştırmadan birlik ve beraberlik içinde yaşanması gerektiğini söyledi. Atila, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun tarımı, üreticiyi güçlendirmek amacıyla ortaya koyduğu İzmir Modeli’nin çok önemli olduğunu hatırlatarak Başkan Kocaoğlu’nun çizgisinden ayılmadan İzmir’in daha da güzelleşmesi için çalışacaklarını söyledi.

Gökdere Muhtarı Ataran Budak, köylerine destekten ötürü Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na teşekkür etti.

Etkinlikte Sivas Divrikliler Kültür Derneği Başkanı Ahmet Doğru, Alevi Dedesi Nesimi Dede ve Bornova Alevi Dernekleri Başkanı Veli Zengin de birer konuşma yaparak Muharrem Ayı’nın önemine dikkat çekti.

Aşurenin narları Büyükşehir’den
Yolcu Bilgiç, Kerem Tuna ve Baran Çelebi’nin türküleriyle renklenen aşure gününde konuşmaların ardından Alevi dedesinin dualarıyla aşure kazanının başına geçen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ve Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila birlikte aşure dağıttı. Gökdere Muhtarı Ataran Budak, aşure kazanındaki narların Başkan Kocaoğlu’nun köylerine dağıttığı nar fidanlarının meyveleri olduğunu söyledi.

 
Tuncelili ünlü pizzacıdan Toronto’daki evsizlere pizza
 
AK Parti İzmir’de kritik mesai: O isim teşkilata fikrini soracak!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
İzmir 24 Eylül 2018 Pazartesi 20:13

Artık bu is buraya kadar eğer genel merkez tarafından gösterirlerse İzmir kaybedecek

Yorumu oyla      0      0  
chp li 24 Eylül 2018 Pazartesi 10:44

aziz başkan, artık sen yanlış konuşsanda doğru konuşsanda YANLIŞ . Senin sözüne itibar yok .Hele bide başkanlık dan düş de GÖR.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Körfez ulaşımına çifte takviye
İzmir Büyükşehir Belediyesi, körfez ulaşımını güçlendirmek ve karayolu ...
Buca trafiğine nefes aldıracak otopark hamlesi
Kent merkezinin tarihi sit alanı olması nedeniyle yol genişletmesi gerçekleştiremeyen ...
Başkan Tosun’a sürpriz kutlama
Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, belediye çalışanları ve birim ...
 
Akpınar: 5 yılda müfettiş girmeyen tek belediyeyiz!
Karşıyaka Belediye Başkanı Akpınar, mahalle muhtarları ile ‘Birlik ve ...
Çeşme'de festivale komşu desteği
Çeşme ilçesinde elediye tarafından bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Ovacık Tarım ...
Bornova’ya 3 yılda 3 kültür merkezi: Doğanlar da tamam!
Bornova Belediyesi, Atatürk Mahallesi Dr. Sırrı Aydoğan Kültür Merkezi ...
 
Körfez Festivali'nde onur gecesi!
Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen İzmir Körfez Festivali’nin ...
Başkan Soyer açıkladı: 3 yeni 'sakin şehir' geliyor!
Cittaslow Genel Başkan Yardımcılığı ve Cittaslow Türkiye Koordinatörlüğü ...
İzmir'de otomobilsiz gün!
İzmirliler, “Otomobilsiz Kent Günü” çerçevesinde motorlu taşıt trafiğine ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
31 Mart’ın İzmir fotoğrafı!
İlker Ağın
Atatürk ve tarım
Seray Akın
Otomobilin neyi eksik? Onun da tarihi var...
Dr. Tuncay Filiz
Hipertansiyon
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri