POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Görür en çok endişe ettiği 3 şehri açıkladı
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında gelişme!
Uyuşturucu tacirlerine 'Narkoçelik-17' operasyonu
Uyuşturucu tacirlerine "Narkoçelik-17" operasyonu
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
Konut fiyatları düşecek mi? Uzmanı tarih verdi
26 Aralık 2017 Salı - 16:49

Kocaoğlu'ndan 4.zirve, 2 kritik mesaj: Genel Başkan'a rapor, Kaya'ya yanıt

Kocaoğlu’nun il kongresi gündemiyle dördüncü zirvesi il yönetimi ve disiplin kurulu üyeleriyle. Kocaoğlu, yarım saatlik toplu görüşme sonrası yöneticilerle tek tek görüştü. Kocaoğlu toplantı sonrası yaptığı dört zirveyle ilgili değerlendirmeleri Genel Başkan Kılıçdaroğlu ile paylaşacağını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan AK Partili Kaya'nın sözlerine yanıt da geldi.

Kocaoğlu ndan 4.zirve, 2 kritik mesaj: Genel Başkan a rapor, Kaya ya yanıt

GERÇEKİZMİR - Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Örgütü'de gözler 7 Ocak'ta yapılacak il kongresinde... 

- KOCAOĞLU'NUN AJANDASININ İLK SIRASINDA O İSİM Mİ VAR?

Süreçte uzlayışı arayışı kapsamında önce ilçe başkanların ardından vekiller ve son olarak da ilçe belediye başkanları ile bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dördüncü zirvesini il yönetimi ve disiplin kuruluyla yaptı.

Yarım saatlik toplu görüşme sonrası Kocaoğlu tek tek yöneticilerle görüştü. 


Büyükşehir Belediye Başkanı'nın il yönetimi ile görüşmesi sırasında geçtiğimiz günlerde adaylığa yeşil ışık yakan İl Başkanı Asuman Ali Güven'den açıklama geldi. 

CHP İl Başkanı Güven şunları söyledi: 26 yönetici 7 disiplin kurulu yöneticisi, Aziz Başkan ve ben görüştük. Aziz Bey düşüncelerini paylaştı. Ben de kısa süreci özetledim. İyi işler yaptığımızı başarılı çalışmalar yaptığımızı 15 Temmuz darbe kalkışmasından sonra ülkenin yeni sürece gittiğini ve arkasından OHAL süreci yaşandığını belirttim. 2 yıl 1 hafta geçti yönetimle. Bu süreçte partiyi en iyi şekilde temsil etmeye çalıştığımızı söyledim. Partililerimize eşit mesafede oldu yönetimimiz. Referandum atlattık yüzde 68.8 netice aldık. Ardından Genel Başkanımızın Adalet Yürüyüşü’ne, Adalet Kurultayı’na aktif şekilde katıldık. Delege seçimlerini ilçe kongrelerini iyi şekilde götürdük. Ilımlı pozitif hava sağladık.İl kongremizi yapacağız. Genel başkanımızın katılma ihtimali yüksek. Geçen seferki gibi ayrışma olmasın diye birlik beraberlik adına arayış var. Aziz Bey’in çalışmaları var O çerçevede bizi ziyaret etti. Bizimle amacını paylaştı. Arkadaşlarımız da isim vermek istediler. Biz de Aziz Bey’le beraber bu konuda hem fikir olduk. Aziz Bey il yöneticilerimizle ve disiplin kurulu üyelerimizle tek tek görüşmeye başladı. Arayış sürecini doğru buluyorum. Çağdaş yapıcı olmamın bir özelliği...


Kocaoğlu il yöneticileri ve disiplin kurulu üyeleriyle tek tek gerçekleştirdiği ve yaklaşık 2 saat süren görüşmesinin ardından basın mensuplarına açıklamada bulundu.

DEĞERLENDİRMELERİ GENEL BAŞKANLA PAYLAŞACAĞIM
Kocaoğlu, “Bildiğiniz gibi uzunca bir süreçtir il başkanlığı sürecinde katılımcı bir çalışma gerçekleştirerek partinin bütün kurumlarını seçilmişlerini eski seçilmişlerini partiye emeği geçmişlerin görüşlerini alarak bir il kongresi sürecini yürütmeye çalışıyoruz. Sonuna gelmiş durumdayız. Umuyorum önümüzdeki günlerde son konuşmaları yapıp sonuca varacağız. Sanıyorum bu düşünceleri fikirleri değerlendirip gayet demokratik bir süreçle il kongresi sürecine gireceğiz. Yaptığımız değerlendirmeleri Genel Başkanımıza sunup görüş ve düşüncelerini tavsiyelerini alacağız. Belediyeyi yönetirken STK’larla kanaat önderleriyle bu süreci yönetiyoruz. Bunun başarısını gördük. Bir de parti içinde uygulayalım istedik. Umuyorum başarılı şekilde sonuç alacağız” diye konuştu. 

TARİF YAPTI
Kocaoğlu 4 zirveden çıkan  il başkanlığı tarifini şu sözlerle yaptı:  
Partiyi temsil edecek çalışacak parti ilke ve düşüncelerine bağlı bir partili arkadaşımızı hep birlikte değerlendireceğiz. Benim bir önerim yok. Önerim olsa çalışma yapmazdım...

KAYA’YA YANIT VERDİ: BENİM DOĞAL GÖREVİM, HERKES İŞİNE BAKSIN!
Kocoağlu, AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın il kongresine yönelik gerçekleştirdiği toplantılar serisine yönelik getirdiği “ Kentin sorunlarını bırakmış, siyaset peşinde koşuyor” sözlerine yanıt verdi.

Kocaoğlu şunları söyledi: Ben CHP’nin 3 dönemdir Büyükşehir Belediye Başkanıyım. Ve en eski partililerden bir tanesiyim. Partimin il başkanlığı sürecinde katkıda bulunmak benim doğal görevim. Parti içi işlerine biz kimsenin bugüne kadar karışmadık ağzımızdan da bir kelime çıkmadı. Sayın vekile benim yaptığım parti çalışmasına söz söylememesini bunun eleştiriyle bir alakası olmadığını ifade etmek isterim. Herkes işine bakacak. Biz de işimize bakacağız. Belediye başkanlığını ve siyasi çalışmayı birlikte götürecek deneyime birikime sahibiz.”

 
Tartışılan KHK'da düzenleme yapılacak mı?
 
CHP Lideri'nin eski danışmanına FETÖ'den hapis!
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Buca il Delegesi 27 Aralık 2017 Çarşamba 11:47

Aziz Bey partide birlik beraberliği ve uzlaşıyı arama için ortak akıl ile çalışma yapıyor.Uzlası aramasa ertesi gün farklı şeyler yazarsınız.Partide kavga ve çekişme Genel Başkanda istemiyor.Aziz Beyin tavrını doğru buluyorumAma il başkan adayı mevcut il başkanı olmamalı.Buca oy vermez

Yorumu oyla      0      0  
İl kongre delegesi 26 Aralık 2017 Salı 20:09

Aziz başkan.Senin önerdiğin aday sırf sen önerdiğin için kaybeder.Yeter artık git.

Yorumu oyla      0      0  
il delegesi 26 Aralık 2017 Salı 19:03

sayın aziz başkanım. kusura bakma ama yaptığın hatalar artık kaf dağını aştı. siz yönlendiremezsiniz izmiri. yeter artık dizayn ettiğiniz

Yorumu oyla      0      0  
VATNDAŞ 26 Aralık 2017 Salı 17:08

Aziz başkan CHP ülke kurmuş bir parti İzmirde tarihimizin son düşmanının bu topraklardan uzaklaştırıldığı ve ülke için ilk iktisat kongresinin yapıldığı kent bir il başkanlığı seçimiyle tıkanmaz. Bir partili olarak seçtiğimiz delegeleri bu kadar basiretsiz görmenizi artık hakaret olarak değerlendiriyorum. Biliyorum etrafınızdaki çıkar grupları habire sizi ileri sürerek padişamım sen olmazsan bizde olmayız diyorlar ama kusura bakma kral çıplak bu partide bunu diyecek partili çok

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tartışılan KHK'da düzenleme yapılacak mı?
Sivile yargı muafiyeti polemiğine ilişkin açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ...
Kılıçdaroğlu: Linci yapanlara dokunulmazlık veriyorlar!
696 sayılı KHK'daki "sivillere yargı muafiyeti" getiren düzenlemeyi eleştiren ...
CHP'den 'KHK'lı kadroya' 9 maddelik salvo!
CHP Emek Büroları tarafından, kamuda çalışan taşeron işçilere Kanun Hükmünde ...
 
AK Partili Kaya: İzmirli'nin gündemi trafik, Kocaoğlu'nun gündemi kongre!
AK Partili Kaya, "İzmirli hemşehrilerimizin gündemi trafik, Kocaoğlu’nun ...
AK Partili Dağ'dan 'KHK' mesajı: Mesele uygulayıcılar!
AK Partili Dağ tartışılan KHK ile ilgili olarak öyle sağa sola çekilecek ...
Erdoğan ve El Beşir'den ortak bildiri
Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Sudan Cumhurbaşkanı El Beşir ortak bildiri yayımladı.
 
CHP İzmir Gençliği kongreye kilitlendi: Sarıküse kime destek verecek?
CHP İzmir İl Gençlik Kolları’nda hafta sonu gerçekleşecek il kongresinde ...
MHP 81 ilde teşkilata 'cumhur ittifakı' anlatacak
MHP yönetimi tarafından, 2018 yılı mart ayındaki büyük kongre öncesinde ...
Adalet Bakanı: Milis yorumları için hukuki dayanak yok
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, KHK ile getirilen 15-16 Temmuz'da sokağa ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri