POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
Özgür Özel'den Arapça tabela açıklaması
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
İmamoğlu'ndan 'Avrupa Oyunları' çağrısı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Ankara Organize Şube Müdürü serbest bırakıldı
Kobani davasında karar açıklandı
Kobani davasında karar açıklandı
28 Kasım 2018 Çarşamba - 21:00

Kocaoğlu'ndan AK Parti'ye: Böyle manyelli laflarla İzmir'i yönlendiremezsiniz

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclisi Sekizinci Birleşimi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun yönetiminde gerçekleşti. Meclise AK Parti Grubu ve Başkan Kocaoğlu arasındaki tartışmalar damga vurdu. Başkan Kocaoğlu 14 yıllık İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görev süresi boyunca AK Parti Grubunun söylem ve davranışlarından memnun olmadığını belirterek, “Böyle manyelli, hakaretvari laflar söyleyerek İzmirli’yi yönlendiremezsiniz" dedi.

Kocaoğlu ndan AK Parti ye: Böyle manyelli laflarla İzmir i yönlendiremezsiniz

Gizem TABAN/GERÇEKİZMİR- Mecliste, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı mali bütçe ve performans programı görüşüldü. AK Parti Grubunun red oyu kullandığı bütçe programına, MHP Grubu onay verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi 2019 yılı mali bütçesi 5 milyar 995 milyon lira olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda, salondaki 2 tane LED ekranda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 14 buçuk yıllık faaliyetlerinin yer aldığı videonun gösterimi yapıldı.

KÖKOĞUZ: 893 MİLYON TL BÜTÇE AÇIĞI OLUŞACAK

Toplantıda söz alan AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Ali Kökoğuz söz alarak şunları söyledi :

İzmir Büyük Şehir belediyesi 2019 yılı bütçe tasarısının gider bütçesinin 5 milyar 995 milyon TL olduğunu görmekteyiz. Buna karşın hedeflenen gelir bütçesi düşük olduğundan dolayı, bütçedeki net finansman açığının 893 milyon TL borçlanma tutarı kadar bütçe açığı oluşacaktır.“Kazmalar elimizde, Biz gideriz ormana” der gibi, plansız, programsız iş ve işlem yapmanız İzmir Büyük Şehir Belediyesi’ne hiç yakışmamaktadır.

KÖKOĞUZ’DAN TOPLU ELEŞTİRİ

Deniz İzmirli için aynı zamanda üzerinde gidilebilendi. Gün geçtikçe bu olanaklar azalmıştır. Çünkü körfezin iki yakasına yapılan yani yerleşim bölgelerine deniz ulaşımı özen gösterilmediğinden, sayenizde gelişme kaydedilmemiştir. Şehir ve insanı denize yabancılaştırdınız.Bu denizden İzmirli eşit derecede yararlanamamaktadır.Büyük kanal projesi ve arıtma tesislerinin sağlıklı bir şekilde yapılıp çalıştırılmaması nedeni ile körfezin kirlenmesi ve kokar hale gelmesine seyirci kaldınız. İzmir’in gelişmesindeki toplumsal yapısı olan ticaret kenti olmasını yok ettiniz. İzmir’in ekonomisini çeşitlendirmek ve güçlendirmek bakımından gerekli çalışmaları yapmadınız.İzmir’in yetiştirdiği değeri iş, meslek ve düşünce olanaklarını, kucak açacak olanaklar olmadığından kent dışına sürekli kaybedilmişlerdir. İzmir’i Türkiye ve dünya çapında etkileri olan bir sanat ve kültür odağı olmakta yetersiz bıraktınız.  Son yıllarda İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Eskişehir Büyük Şehir Belediyesi’nin sanat ve kültür faaliyetlerine verdikleri önemle yapılan atılımlar düzeyinde çalışma yapmadığınızdan avangard sanat kapılarını açmadınız. Hepsinden önemlisi kültür endüstrisinin önünü açacak çalışmalar yapmadınız. 2015-2019 stratejik raporunda yapmayı taahhüt ettiğiniz projelerin gerçekleştirilmesi işlevinin, gevşeklik ve becerisizlikle sonuçlandırılamadığı çok açık görülmektedir. Böyle oluşturduğunuz, yüksek yoğunluklu bir kentin ortaya çıkmış olması İzmir’de aile yaşamını olumsuz etkilemektedir. Yüzde 60’ı gecekondu olan İzmir’imizin 10 yıldan beri kentsel dönüşüm projelerini gerçekleştirmediniz. Modern bir kente gerekli yeşil alan miktarının yetersiz bıraktınız.Kent içinde ve ilçelerde otopark bedellerine sürekli zam yapmaktasınız. Otopark ücretlerinde, otopark mafyası ile yarışmaktasınız.  Kentin merkezinden uzakdaki , semt ve mahallelerde İzmir Büyük Şehir Belediyesi’ne ait cadde ve yollarda, kaldırımlarda, parklarda yapılması gereken işlerin, öncelikli olması gerekirken , şehir merkezinde, bilhassa kıyı tasarımlarında yap-boz, makyaj yapmaktasınız.
 

KÖKOĞUZ’DAN KOCAOĞLU’NA  AĞIR ELEŞTİRİ

Toplam bütçenin yaklaşık yüzde 40’ı olan 2 milyar 358 milyon TL yatırıma ayrılmış olsada bu paranın tamamı geçmişten gelen işler ve rutin bakım, onarım , tüketim gibi faaliyetlere harcanacağı görülmekte olup 2019 yılı için ihaleye çıkacak yeni proje bulunmadığından, hemşerilerimiz olmayan yatırımlarla avutulmaktadır. Sonra,” İşimiz İzmir, Gücümüz İzmir” sloganı atıyorsunuz. Bilboardlarda‘ Her yer İzmir gibi olsun’ diyorsunuz. Vallahi şaka gibisiniz. Aklınız fikriniz siyasette , yalnızca iktidarınızı sürdürmekiçin uğraş veriyorsunuz. 2019 Mali performans programı ve yatırım programı geçmiş yılların kopyası, 2015-2019 stratejik plana uygun değil. Ya stratejik planınızı revize etseydiniz yahut performans ve yatırım programınızı doğru yapsaydınız. Yapılmasını taahhüt ettiğiniz projeler, hayallerde palavra olarak kalmıştır.‘Palavra şampiyonası düzenlense birinci olursunuz, kupayı siz alırsınız” dedi.

BELEDİYE BAŞKANVEKİLİ SALONU TERK ETTİ

Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan sinirlenerek meclis salonunu terk etti.

KOCAOĞLU’NDAN AK PARTİ GRUBUNA  SERT YANIT

Bunun üzerine AK Parti’li Meclis Üyesi Çağlar Haspolat söz almak isteyince Başkan Kocaoğlu: Sayın Kökoğuz ortamı gerecek bir konuşma yaptı. Herkes etten kemikten yapılmış herkes insan…. Ben sana bir kayık alayım da körfezi gez bir. Bunu söyleye söyleye Cumhurbaşkanı’na da söylettiniz. 10 seneye yakın oldu kıyı planlarını tasdik ettirmeye çalışıyorum. Ben size geçen ne dedim? İktidar partisinin grubusunuz, vapur seferleri bilmem ne diyeceğinize onaylatın planları yapalım.  Olmadı kardeşim! Aydın Bey ile Ankara’ya gittiğimizden bu yana hiçbir şey olmadı” diye konuştu.

KÖKOĞUZ : SÜREKLİ TOPU TACA ATIYORSUNUZ

Başkan Kocaoğlu’nun konuşmasının ardından AK Parti’li Kökoğuz konuşmasına şöyle devam etti: Sayın Başkan 2013 kasım ayında bir röportajınızda , İzmir’e yapacağınız yatırımlarda ve projelerde, yapmak istediklerinizi şöyle sıralamışsınız. ‘Kenti yoğunlaşmadan, bozulmadan, çevreyi koruyarak, sürdürülebilir bulvarları meydanları yapılarak , spor alanları yapılarak, kentin siluetini bir ressamın fırçasından yeniden dizayn etmek üzere yola çıkıyoruz’demişsiniz. Sayın Başkan şairin dizeleri gibi konuşmuşsunuz ama; hangi meydanı yaptınız , hangi yeterli bulvar ve spor alanları yaptınız, kentte ve performans kitabında görememekteyiz. Şiir gibi konuşmakla olmaz bu işler. Eleştirilerimize cevap verirken bahsedilen konunun özüne değinmeyip, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi ve Ankara Büyük Şehir Belediyesinde de eleştirdiğimiz bu konular hakkında, onlarında başarısız ve beceriksiz olduğunu idda ederek sürekli topu taça atıyorsunuz, ringden kaçıyorsunuz!

KOCAOĞLU : ÖYLE BİR İDDİADA BULUNMADIM !

Başkan Kocaoğlu: Öyle bir iddiada bulunmadım. Kimseye başarısız demedim, sen öyle görmek istersen…” yanıtını verince Kökoğuz, “Örnek olarak gösteriyorsunuz” dedi. Başkan Kocaoğlu ise ”Bundan sonra örnek göstermeyiz” dedi.

MECLİSTE KAHKAHA SESLERİ YÜKSELDİ

Bu diyalogun üzerine konuşmasına devam eden Kökoğuz şunları söyledi :

 Tarafınızdan , bir Belediye başkanı olarak söz verip, taahhüt ederek yıllarca yapmadığınız , bitiremediğiniz, proje ve yatırımlar hakkında eleştiri yaptığımızda, iki göz iki çeşme ağlayarak göz yaşları dökerek en başta hükümet olmak üzere 2. 3. şahıslara suç atarak, başarısızlığınızı saklamaya çalışıyorsunuz. Asli göreviniz olan, rutin yapılması gereken, tamamlanan proje ve yatırımlardan söz ederken gururla , farklı ses tonuyla konuşmaktasınız. Duyanda sizi; Suyun kaldırma kuvvetini buldunuz sanacak. Duyanda sizi yeni bir icat yapmış sanacak . Bunun üzerine meclis salonunda kahkaha sesleri yükseldi.

AK PARTİ GRUBUNDAN BÜTÇEYE RED

Kökoğuz konuşmasını şöyle bitirdi : “Yetersiz ve başarısız olarak sunulan , İzmir Büyük Şehir Belediyesi 2019 yılı Mali bütçe tasarısı performans programına AK PARTİ grubu olarak ret oyu vereceğimizi ifade eder,  saygılar sunarım …

KOCAOĞLU’NDAN ELEŞTİRİLERE TOPLU YANIT

Eleştirilere yanıt veren Başkan Kocaoğlu şunları söyledi :

”Kardeşim, 31 marta az kaldı kim aday olacaksa alacaksa, bundan sonra gelir anlatır. Otopark mafyasıyla ile yarışıyorsunuz dedin.  Tarihi bölgeye Türkiye Cumhuriyet’i tarihinde İzmir kurulduğundan beri bizim gösterdiğimiz hassasiyeti, harcadığımız parayı 1 Allah’ın kulu harcamadı ve düşünmedi bile... Bütün heyelan bölgelerini boşalttık TOKİ ile beraber yapacaktık, vazgeçtiler. Yüzde 100’ünü İzmir Büyükşehir Belediyesi yaptı. Yere bakmamak için yaptık.Yere bakacak olan TOKİ’dir. Bende hem TOKİ’nin yaptığı anlaşma hem TOKİ’nin caydığı anlaşma var.  Yüz altmış üç tane ev kamulaştırdık, 2 bin 971 ev kamulaştırdık, herkese konut verdik. Agora’da 35 milyon liralık kamulaştırma yaptık, bugün o kamulaştırmayı 350 milyon liraya yapamazsın. İzmir sınırları dahilinde ki tüm kazıların finans bedelinin yüzde 85-90’ınını Büyükşehir Belediyesi ödemektedir. Her sene kazılar devam etsin diye 6 milyon lira ayırıyoruz. Kültür Bakanlığı’nın kazılara Türkiye genelinde ayırdığı para 6 milyon. Kıyı projesi de aynı şekilde liman ve vapur iskelesi ile ilgili olarak da yapılması, kentin sahilinin düzenlenmesi niye rahatsız ediyor ben anlamadım.  Katı atık! Sağır sultan biliyor, 5 senedir bilirkişi değişmedi, değişince olumlu rapor verdi. İnşallah mahkeme de olumlu karar verir yaparız. Bu eleştirilecek birşey değil.

KOCAOĞLU’NDAN KENTSEL DÖNÜŞÜM ELEŞTİRİSİNE TEPKİ

İzmir’ 1963-64 yıllarında geldiysen körfezin nasıl kirlendiğini, hangi süreçte kirlendiğini birebir yaşamışsındır. Ben 1968’de geldim İnciraltı’nda denize girdim. Ondan sonra bu şehrin ne hale geldiğini, neler yaşandığını hepimiz biliyoruz. Yapılanlar yeterli mi? Değil, daha yapılması gerekiyor . Kentsel dönüşüme geldiğiniz zaman bir nokta koyacaksınız, elinize vicdanınıza koyacaksınız. Uzundere ve Örnekköy’deki kentsel dönüşümün başka örneği yok. Beş bin 800 küsür tane kentsel dönüşüm yaptık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm diye açıkladığının bir tanesi kentsel dönüşüm değildir. Aynı alana belli miktarda yoğunluk verilerek bina yenilenmesidir. Biz, kentsel dönüşümden kent yaratmaktan sosyal donatı alanlarını yaratmaktan bahsediyoruz. Heyelan bölgesini yılların raporu olan bölgeyi yeni bir jeoloji raporuyla heyelan bölgesinden çıkartıp oraya yüksek yapılar yapmak ve kamuyu bulaştırmak, iller bankasını da yüzde 25 ortak etmek… Bu mudur kentsel dönüşüm?

KOCAOĞLU : BÖYLE HAKARETVARİ LAFLARLA İZMİRLİYİ YÖNLENDİREMEZSİNİZ

AK Parti Grubu’nun , Başkan Kocaoğlu’nun kentsel dönüşüm konuşmasına itiraz sesleri yükseltmesinin ardından Başkan Kocaoğlu, “Örneğe bakar İzmirli, hangisi vatandaşa yapılmış, kim ne yapmış, nasıl yapmış, bakar ve toplum değerlendirir. Bu son bütçe toplantımızdır. On dört buçuk yılık görev sürecimde AK Parti Grubu arkadaşlarımdan memnun olmadığımı da belirtmek istiyorum. Böyle manyelli, hakaretvari laflar söyleyerek İzmirli’yi yönlendiremezsiniz. Adamlık da şahsın kendisine aittir”dedi.

KOCAOĞLU’NDAN AK PARTİ GRUBUNA ESPRİLİ GÖNDERME

AK Parti Grubunun fotoğraf çekilmesi esnasında Başkan Kocaoğlu esprili bir dille, “ Hatıra fotoğrafı mı çekiliyorsunuz. Bir daha belediye meclis üyesi olamayacağınız için çekin çekin. Aydın ile konuştum sizleri birlikte belirleyeceksiniz” dedi.

 
AB'den vize serbestisiyle ilgili çok önemli açıklama
 
Erdoğan: Trump'la o konuyu görüşeceğiz
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Balçova'da emekli öğretmenlere onur gecesi
Emekli öğretmenlere tek tek teşekkür ederek plaket sunan Balçova Belediye ...
Karşıyaka’da ilk yardım gönüllüleri yetişiyor
Toplumsal ilk yardım kültürünün gelişmesine katkı sağlamak için çalışmalar ...
Eğitimcilerden Başkan Şenol’a teşekkür
Mustafa Kemal Paşa Ortaokulu okul aile birliği Gaziemir Belediye Başkanı ...
 
Karabağ: Halka yola çıktık, halkla yol alırız!
Bir siyasetçinin gücünü önce halktan aldığını vurgulayan Başkan Karabağ, ...
Kemalpaşa'da tarihi yol harekatı!
Kemalpaşa Belediyesi tarafından ilçe geneli başlatılan ve Kemalpaşa tarihinin ...
Başkan Atila'ya Emekli-Sen onuru
Disk Emekli-Sen Bornova Şubesi’nce düzenlenen Geleneksel Emek ve Dayanışma ...
 
İzmir'de 'estetik' devrim: O yönetmelik yenilendi, komisyon kuruluyor!
İşyeri sahipleri, reklam firmaları, vatandaşlar ve ilçe belediyelerden ...
Kocaoğlu'ndan Cumhurbaşkanı'na yanıt: İzmir kokmuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın grup toplantısında yaptığı konuşmada "İzmir Körfezi ...
Gaziemir’e 'İnsani Gelişme' onuru
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol’un eğitim ve sağlık alanında ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri