POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Stat müdürüne darp girişimi: 3 kişi ifadeye çağrıldı
Stat müdürüne darp girişimi: 3 kişi ifadeye çağrıldı
Köpeği ezmemek için ani manevra 4 can aldı
Köpeği ezmemek için ani manevra 4 can aldı
Özel'den Bahçeli'ye: Parti iki meczuba teslim edildi
Özel'den Bahçeli'ye: Parti iki meczuba teslim edildi
Arda Güler Messi ve Ronaldo'yu geçti
Arda Güler Messi ve Ronaldo'yu geçti
21 Aralık 2022 Çarşamba - 08:23

Kocaoğlu’ndan ‘İmamoğlu’ yorumu, Yücel, ‘yeni başkan’ ve ‘saha’ mesajı!

İzmir Büyükşehir Eski Belediye Başkanı, İmamoğlu hakkında çıkan kararı Kılıçdaroğlu ve Salıcı’nın İzmir davası mücadelesi örneği vermeleri ekseninde değerlendirirken CHP İzmir gündemine dair de mesajlar verdi. Kocaoğlu, milletvekilliği aday adaylığı yolundaki Yücel ve ‘yeni il başkanı profili’ hakkında da mesajlar verirken, seçim sürecinde sahada olacağını da açıkladı.

Kocaoğlu’ndan ‘İmamoğlu’ yorumu, Yücel, ‘yeni başkan’ ve ‘saha’ mesajı!

GERÇEKİZMİR - İzmir Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Aziz Kocaoğlu siyaset gündemine damga vuran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki yargı kararının gölgesinde önemli açıklamalarda bulundu. 

İmamoğlu hakkında verilen kararı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın tarihi İzmir Büyükşehir Belediyesi davasına gönderme yapmasını ve hukuki mücadeleyi örnek göstermesini de değerlendirerek yorumlayan Büyükşehir Belediye Eski Başkanı Kocaoğlu’ndan çarpıcı mesajlar geldi. 

Gerçekizmir’e konuşan Kocaoğlu ayrıca CHP İzmir cephesindeki gelişmeleri de değerlendirirken, milletvekilliği aday adaylığı için il başkanlığına veda edecek Deniz Yücel ve ‘yeni il başkanı’ süreci hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Eski Başkanı seçim sürecinde partiye, kente ve ülkeye katkı için yeniden bireysel olarak sahada olacağını da açıkladı. 

”KARAR SİYASİDİR, ÜLKESİNİ SEVEN HERKESİ RAHATSIZ ETMİŞTİR”
İmamoğlu kararı hakkındaki sözlerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salıcı’nın İzmir Büyükşehir Belediyesi davası sürecindeki mücadele ve kendisi hakkındaki sözlerine teşekkür ederek başlayan Kocaoğlu, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na verilen cezaya hukuk karar vermiştir ama bu karar siyasidir. Ne amaç güdüyor, kime ne faydası var, ne olur ne biter bunu zaman gösterecek. Bu siyasi karar ülkesini seven herkesi rahatsız etmiştir. Bu karar istinafta ya da Yargıtay’da bozulur bozulmaz ayrı konu ama ülke bu kadar zor günlerden geçerken, ekonomik kriz tavan yapmışken, insanların geçinmek için düştükleri durum, yaşadığı zorluklar ortadayken daha da üzücü olmuştur” dedi. 

TARİHİ DAVA SÜRECİNE DAİR ÇARPICI MESAJLAR 
Kocaoğlu şöyle devam etti: Bizim dava sürecimize gelirsek, Ekrem Bey’inkinden biraz daha farklıydı. Bize de siyasi bir operasyon yapıldı ama bizim davamızda ilk gün 130 arkadaşımız tutuklandı ve 330 kişi birlikte yargılandı. Bizdeki operasyon bürokrasiye de yapıldı. Bizimkisi daha zor bir süreçti. Tutuklanmış, tutuklanmamış maaşını alamayan, çoluğu, çocuğu yakınları için hayatı idame ettirecek maaşı kesilen insanlar vardı. Bu süreç 22 ay tutukluluk olarak sürdü, ardından da mahkeme 6 yıl sürdü. Sonunda beraatle sonuçlandı. O 6 seneyi, özellikle o ilk iki seneyi yani 22 aylık süreyi çeken bilir. Bunu lafla-sözle anlatmak mümkün değil. Herşeyi bırakın Bergama’da tutuklu olan kadın arkadaşlarımızı ziyaret etmeye gittiğimizde yaşadıklarımızı biz biliriz. Hapishaneye gidiyoruz, savcıya gönderiliyoruz, oradan gidiyoruz ayakkabılarımız çıkartılıyoruz, çoraplarımıza kadar aranıyoruz, zaten camdan görüşeceğiz... Benim tutuklanmamam ki bunun hukuki bir dayanağı yoktu, ama en büyük gerekçesi İzmirli hemşerilerimizin taa Kiraz’ın, Bergama’nın dağ köylerinden odaları, aydınları, kanaat önderleri ve siyasilerine kadar verdiği destekti. Siyasiler derken ayrım da yapmıyorum, tabiki benim partililerim daha çok sahip çıktı ama hiç bir siyasetçi kalkıp da ‘Aziz Kocaoğlu’nun yönettiği İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde böyle birşey var’ demedi. Buna dönemin AKP’li siyasetçileri de dahil hatta Abdullah Gül Bey bile dahil. Ama çok zor bir süreçti. Ben dışarıdaydım benim sınıf arkadaşım Bergama’da tutukluydu. ‘Bizi tutukladılar seni tutuklamadılar Aziz’ dedi. Ben de dedim ki ‘Keşke ben yatsam da sen çıksan’... ‘Çünkü hepinizin derdi, benim derdim’ dedim. Hatta son savunmamda da bunu vurguladım. ‘Suçlamaların yapıldığı tüm konularda ben karar verdim, bürokrat yaptı. Bunların tüm sorumluluğu da bana ait Sayın Heyet... Arkadaşları bırakın, beni tutuklayın bana sorun. Bunların hiç bir suçu yok, benim de suçum yok da bir suç varsa da beni tutuklayın’ dedim. 

GÜVEN VURGUSU: O GÜCÜN KARŞISINDA KİMSE DURAMAZ! 
Kocaoğlu sözlerine, “Her siyasetçinin başına böyle şeyler gelebilir. Siyasetçinin mücadele gücünü almasının, o yolu yürüyebilmesinin en önemli kıstası halkın desteği. Sayın Genel Başkan da bunu vurguladı, 16 milyon İstanbullu’nun Ekrem İmamoğlu’nun arkasında olması bütün değerlerin üzerindedir. Bizim da burada İzmirli hemşerilerimizin bizim yanımızda olması, bize güvenmesi bizi bu noktaya getirdi. Nereden tutarsanız tutun bir insanın en büyük sermayesi güvendir. Güven varsa ve kamu görevini adil yapıyorsunuz, paranın topluma harcanmasından tutun şahıslarla işlerinizde de güven tesir ediyorsanız sizin gücünüzün karşısında kimse duramaz. Ekrem Bey de 16 milyon İstanbullu’nun güvenini kazanmış durumda... Adaletli ve ayrımcılık yapmadan çalışıyor, insanlar da ‘Bu insanın arkasından gidilir, bu insan güvenilirdir’ diyor. Bu posizyonda olan insana kimse birşey yapamaz. 2 yıl, 3 yıl, siyasi yasak neyse ben de 397 yılla yargılandım” diyerek devam etti. 

"SARAÇHANE’YE BAKINCA..."
İki dava hakkındaki çarpıcı mesajların ardından ‘İmamoğlu kararı sonrası Saraçhane’de Bergama’nın dağ köylerinden bile yüzlerce insanı İzmir Adliyesi’ne taşıyan ruhu gördünüz mü?’ sorusuna da yanıt veren Kocaoğlu, “Oradaki tabloya baktığınızda, bizim ilk operasyon günü belediyenin önüne 10 bin, 20 binleri buldu, ilk duruşma günü de adliyenin önünde 40-50 bin kişi oldu. Bunu İstanbul’un nüfusuyla ve etkinliğiyle kıyaslayın Saraçhane’ye bakınca demek ki Ekrem Bey de aynı teveccühü görüyor” dedi.  

DENİZ YÜCEL YORUMU 
CHP İzmir özelinde de mesajlar veren Kocaoğlu, il başkanlığı yolunu desteğiyle açtığı ve milletvekilliği adaylığı için o kongreden 5 yıl sonra koltuktan ayrılmaya hazırlanan Deniz Yücel’in il başkanlığı ve kararı için ise, “CHP İzmir’i iyi yönettiğine inanıyorum. İl Başkanımızın yolu açık olsun, başarılar diliyorum” yorumunu yaptı. 

”ÖRGÜTÜ TOPARLAYACAK, ÖRGÜTÜ DE HALKI  DA MOTİVE EDECEK”
Kocaoğlu CHP’de 1 numaralı gündem olan ‘yeni il başkanı’ konusunda ise örgüt vurgusu yaptığı bir profil çizdi. Büyükşehir Eski Belediye Başkanı, “Örgütü toparlayacak bir arkadaş olacak. Hepsi bunu yapabilir ama en iyi yapacak arkadaş olacak. Çok önemli 2 tane seçime gidiliyor. Hemen arkaasında da yerel seçim var. Örgütü toparlayacak, küskünlükleri bir kenara kaldıracak, örgütü de halkı da motive edecek en iyi arkadaş kimse o yapılırsa başarının yolu açılır” dedi. 

”CHP VE İZMİR'E BORCUMUZ VAR, SAHADA OLACAĞIM!"
Kocaoğlu son olarak seçim sürecinde yeniden sahada olacağının da mesajını verdi. Kocaoğlu, “Seçim sath-ı mailine girildiğinde, bireysel olarak geçen yerel seçimde aday olmama rağmen yaptığım gibi köy köy dolaşacağım. Nerede etkili olacaksam orada her gün çalışacağım. CHP beni 15 sene aday göstermiş, İzmirli bana güvenmiş ve seçmiş. Bizim hem İzmirliye borcumuz var, hem CHP’ye borcumuz var ve bunların toplamında ülkeye de borcumuz var. Ülkenin aydınlanması için, ülkenin kalkınması için, ülkenin daha demokratik olması için biz elemizden geleni gücümüz yettiği müddetçe yapmak zorundayız. 15 sene büyükşehir belediye başkanlığı yapmışsın diye ‘Benim işim bitti kardeşim. Ben evde oturacağım, seçim sürecinde dışarıya çıkmayacağım’ demek benim mizacıma ters... Yine kırmadan, dökmeden her zaman yaptığımız gibi çalışmamız sürdürmek niyetindeyim” diye konuştu. 

 
TBMM tatil kararı aldı, EYT 2023'e kaldı
 
Demirtaş'tan seçim ve aday açıklaması!
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Yaprak 21 Aralık 2022 Çarşamba 21:37

Büyüksün başkan

Yorumu oyla      0      0  
Goncagül kuzucu 21 Aralık 2022 Çarşamba 15:19

Başkanım size yakışında budur yolun yolumuz açık olsun Tek kurtuluş kurtuluşumuz CHP dir başka yolu yoktur ben değil biz olarak mücadeleye devam edeceğiz. Yaşasın özgürlük mücadelemiz Yaşasın tam bağımsız Türkiye ???????

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dağ'dan 6'lı masa çıkışı: Güç savaşı var, bir tiyatro oynanıyor!
İmamoğlu hakkındaki mahkumiyet kararı üzerinden mağduriyet oluşturma çabası ...
Kılıçdaroğlu'ndan Soylu'ya: Önce ağzını yıkayacaksın!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında verilen hapis cezası ve siyasi yasak ...
CHP İzmir'de 3 başkan adaylık için yola çıkıyor: İşte istifa tarihleri!
CHP İzmir'de 3 ilçe başkanı milletvekilliği adaylığı için yola çıkıyor. ...
 
CHP İzmir'de aday bolluğu ve bir de sürpriz isim!
CHP İzmir’de 1 numaralı gündem milletvekilliği için istifa edecek olan ...
Erdoğan'dan 'Mayıs'ta seçim' sorusuna yanıt!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hafta sonu gençlerle buluşmasında, ...
Google İmamoğlu’nu görevden aldı!
YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ...
 
Kılıçdaroğlu'ndan İmamoğlu'na 'TBMM' daveti
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu partisinin ...
'6 yaşında gelin' skandalına dair açıklama!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Kadın Emeği Zirvesi'nde konuşuyor.
CHP'li Polat'tan Bayraklı Şehir Hastanesi'nde yolsuzluk iddiası!
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, Bayraklı Şehir Hastanesi’ne alınan ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri