POLİTİKA YEREL YÖNETİMLER GÜNCEL SPOR KÜLTÜR-SANAT DÜNYADAN EKONOMİ TÜMÜ
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Süper Lig'de küme düşen 2. takım belli oldu
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Bakan açıkladı: Yeni halk plajları açılıyor
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Et entegre tesisinde vahşet: 5 tutuklama!
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
Memleket Partisi kapıya kilit vurdu: 'Dijitale geçiyoruz'
23 Ocak 2019 Çarşamba - 12:39

Kocaoğlu’ndan ‘çifte algı’ çıkışı ve kırsal ile ekonomi vurgusu!

CHP’nin adaylarını belirlediği ilçelere ziyaretlerini Ödemiş ile tamamlayan Başkan Kocaoğlu buradaki buluşmada önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya algısını eleştiren Kocaoğlu, Büyükşehir önünde kendisine karşı yapılan 5 kişilik eylemi “Tarihe geçecek fotoğraf” olarak nitelerken, TV yayınlarında söylemlerinin çarpıtıldığını da söyledi. Kocaoğlu sandık için de kırsal ve ekonomi vurgusu yaptı.

Kocaoğlu’ndan ‘çifte algı’ çıkışı ve kırsal ile ekonomi vurgusu!

GERÇEKİZMİR – İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu geride kalan hafta Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından aday adayı olma kararını ilan ettikten sonra çıktığı 4 ilçelik turu Ödemiş’te tamamladı. 

CHP’nin İzmir’de adaylarını açıkladığı Kınık, Aliağa ve Kemalpaşa temaslarda bulunan Başkan Aziz Kocaoğlu son durağı Ödemiş’te önemli açıklamalarda bulundu. 

Başkan Kocaoğlu’nun ilk çarpıcı mesajı geride kalan Cumartesi İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde kendisine yönelik yapılan protesto eylemi ve sosyal medya algısı üzerine oldu. 

TARİHE GEÇECEK FOTOĞRAF! 
“Algı yönetimi konusunda sosyal medyada, yapmadığını yapmış gibi, demediğini demiş gibi operasyonlar yapılıyor” diyen Kocaoğlu, “Sizin ağzınızdan, bizim ağzımızdan alakası olmayan şeyleri takip edip onların anında düzeltilmesi ve yanlış olduğuna dair vatandaşımızı bilgilendirmemiz gerekiyor. Bilgisayarın başına oturuyorlar, bin 500, 2 bin tane hesap açıyor, oradan bastırıyor, sosyal medya yıkılıyor! İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı önünde Başkan Aziz Kocaoğlu’nu protesto etmek üzere Cumartesi günü toplantı yaptılar. Toplantıda 10-12 kişi vardı. Bunların 4-5 tanesi sivil polis, 4-5 tanesi gazeteci, geriye kaldı 3 kişi! Biri bakıyor, ikisi dinliyor, iki tanesi pankart açmış tutuyor. Bu İzmir’in sağduyulu insanlarının, İzmir’de Aziz Kocaoğlu’nun ne olduğunu, sosyal medyada ne yapılmak istendiğini gösteren çok önemli, hemen hemen tarihe geçecek bir fotoğraf! Bunlar yarın Ödemiş’te de olacak başka yerlerde de olacak. Bütün örgütümüzün uyanık olması gerekir” diye konuştu. 

O TARTIŞMA PROGRAMLARINA TEPKİ: BU KADAR MI ÇARPITILIR? 
Kocaoğlu aday adaylığını açıkladıktan sonra ulusal kanallarda yayınlanan tartışma programlarını da eleştirdi. 

Büyükşehir Belediye Başkanı şöyle konuştu: 
Aday adaylığı dönüşümde TV’de bir tartışma programı var, onu izliyorum. Programda 5 kişi var, 3’ü beni aramıştı, konuştum, durumu izah ettim. Akşam da TV’nin karşısına geçtim. Karşılıklı konuştuğumuz bu kadar mı çarpıtılır? Onun için biz gideceğimiz tanıdığımız, bildiğimiz insana, köylümüzün, komşumuzun esnafımızın, akrabamızın, hısımımızın elini tutacağız gözünün içine bakacağız ne söyleyeceksek söyleyeceğiz. Adam adama çalışma hepsinin üstünde... Bu sosyal medya da olacak, bunlar da olacak ama bunlar işin teferruatıdır. Sadece ortalığı bulandırmaya ve vatandaşları çeşitli yönlere yönlendirmeye, dedikodu yaparak yönlendirmeye çalışır.

15 GÜNDE KAPATIRIZ! 
Kocaoğlu ilçe başkanlığında düzenlenen buluşmada bir partilinin CHP’nin Büyükşehir Adayı’nı açıklamayı geciktirdiği yönündeki sorusunu da yanıtladı. “Neye göre geç?” diyen Kocaoğlu, “Kanuni süre var. Erken! Neye göre, rakibe göre! 2014 seçimlerini hatırlayın… Sayın Cumhurbaşkanı geldi,  meydanda Binali Bey’in elini kaldırdı. Ben de o sırada fuarda il başkanımız da dahil 3-4 arkadaşla oturuyor, TV izliyordum. İl Başkanı Ali Engin’e dedimki; ‘Hadi Ali, gidelim boş bir dosya alalım, ben sana dosyayı vereyim, fotoğraf çektirelim, medyayı da çağıralım.’ Bunlar 10 dakika içerisinde oluyor. Oradan da Cumhurbaşkanı’nı uğurlamaya gideceğim, büyükşehir belediye başkanı olarak görevim.  Fotoğrafı çektirdim, havaalanına gittim. ‘Aziz Kocaoğlu adaylığını açıklamış’ dendi. “Hayırlı olsun başkan” dedi, ‘Size de hayırlı olsun’ dedim ve devam ettim. AKP’nin adayı 2 aydır sahada, biz boşluktayız. Ben sürekli cevap veriyordum, ilçeleri dolaşıyordum. “Aday mı da dolaşıyor, niye dolaşıyor, niye cevap veriyor?” dediler. Onun için sustum. Bir defa biz, şuradan rahat olun evvel Allah o AKP’nin adayının açıklandıktan sonra yaşanan 2 aylık gecikmeyi biz hep beraber 15 günde kapatırız” ifadelerini kullandı. 

‘KIRSAL VE EKONOMİ’ VURGUSU! 
Yerel seçim fotoğrafı da çeken Kocaoğlu kırsal ve ekonomi vurgusu yaptı. Kocaoğlu, “Seçimi neden kırsal belirleyecek? Merkezdeki nüfusun 3’te biri kırsalla direk bağlı... Bu seçimi, kırsalın seçim sonucu hiçbir yerin belirleyemeyeceği kadar büyük oranda belirleyecek. Onun için Ödemiş için çalışırken İzmir’de başka ilçelerde oy kullanan hemşerilerimize buradan etki yapmak, propaganda yapmak durumundayız. Bu seçimde ipi kırsal belirleyecek. Onun için biz daha çok kırsalda çalışacağız” dedi. 

Kocaoğlu ayrıca şunları söyledi:  Belediye başkan adaylarımız kentlerini nasıl ileriye taşıyacaklarını, hemşerisinin lokmasını nasıl büyüteceklerini anlatacak, genel merkez de Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik krizden ülkenin nasıl çıkacağını, onun projesini anlatacak. Bu seçim ekonominin ön plana çıkacağı bir seçimdir. İzmir’de 15 senedir İzmir’in ekonomisi kalkınsın diye yerelden kalkınma, İzmir Modeli, vatandaşın ekmeğini büyütme projelerini uygulayan ve Türkiye’ye örnek olan, tüm bunları bilim insanlarını somut projeleriyle 6 ciltte toplayarak kitaplaştıran, ilave yapılabilir diye çalışan bir belediye başkanıyım. Bu seçimde ekonomi konuşacak, ekonomik durumlar sonucu belirleyecektir.

 
Afrin'de patlama
 
Flaş karar: Sarıgül CHP'den istifa etti
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Halil Gürsel 24 Ocak 2019 Perşembe 23:29

Daha çok yapacaklarınız var başka nım İzmire sizden başkası yakış maz siz varsanız bizde varız

Yorumu oyla      0      0  
Cumaovalı 23 Ocak 2019 Çarşamba 19:34

Tv de bu partinin mutfağı yok diyorsun. Bizler geri zekalımıyız da yanlış anlayalım.

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli 23 Ocak 2019 Çarşamba 19:15

Aziz KOCAOĞLU bu sonucu sen hazırladın. Kendini bulunmaz hint kumaşı zannettin. Kendini Partinin üstünde gördün. Yandaşlarını zengin ettin, siyaseti kilitledin. Şimdi sızlanıyorsun. Ne ektiysen onu biçiyorsun. Kırsal diyorsun 2014 yılında % 5 oy kaybettin ve kırsaldan 8 ilçe kaybettin. Neyin kafasını yaşıyorsun. Evine git torun sev.

Yorumu oyla      0      0  
Atıl Yüce 23 Ocak 2019 Çarşamba 14:18

Tunç Soyer aday yapılırsa,Aziz Bey yine sahada çalışırsa özür borcumuz olur,parti ona

Yorumu oyla      0      0  
İrfan 23 Ocak 2019 Çarşamba 14:17

Şu an istemesek de CHP'yi temsil ediyorsun, o nedenle gitmedik o eyleme. Yoksa belediye personelinin yarısından çoğu, CHP seçmeninin %85'i seni istemiyor. Bu birkaç kişilik eylem üzerinden kendinizi aklamaya çalışmanız, en hafif deyimle selden kütük kapmaktır. Bu arada siz aday olursanız, oy oranınındaki düşüş, sanırım size yönelik bakışı ortaya çıkaracaktır.

Yorumu oyla      0      0  
vatandaş 23 Ocak 2019 Çarşamba 14:04

Arkandayız Aziz başkanım sonuna kadar..

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CHP İzmir'den 4 bin 726 itiraz!
CHP İzmir'in bir çok ilçesinde seçmen kütükleri için toplamda 4 bin 726 ...
CHP'de o ilçede aday adaylarından ortak imza hamlesi: İYİ Parti'ye verilmesin!
CHP’nin İYİ Parti’ye bırakacağı iddia edilen Tire’de aday adayları bir ...
AK Partili Eroğlu'ndan sazlı-sözlü seçim çalışması
AK Parti’nin Konak Belediye Başkan adayı Melek Eroğlu (50), renkli bir ...
 
Kocaoğlu'ndan o ilçede net mesaj: Bir kez daha başaracağız!
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi'nin ...
MHP'li Altınkeser anlattı: İzmir'de seçimin yol haritası nasıl şekillenecek?
MHP İzmir Teşkilatlardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Bahadır Altınkeser ...
Kılıçdaroğlu-Akşener zirvesinde 'yeni kriz' iddiası!
CHP ile İYİ Parti arasında devam eden yerel seçimlerde işbirliğinde liderler ...
 
Akşener'den ittifak açıklaması: İzmir'de...
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP ile yaptıkları ittifak ile ...
Kocaoğlu ile Zeybekci'den protokolde koyu sohbet!
IF Wedding 2019 açılış töreni yeniden aday adaylığı kararı alan Büyükşehir ...
AK Parti İzmir sahaya iniyor: Dört koldan 30 ilçe turu!
AK Parti İzmir yerel seçimlere 4 koldan çalışacak. AK Parti İzmir İl Seçim ...
 
RÖPORTAJLAR
ÇOK OKUNANLAR
FACEBOOK'TA GERÇEK İZMİR
TWITTER'DA GERÇEK İZMİR
YAZARLAR
Sercan Avcı
CHP İzmir ve Büyükşehir’de görünen o ki…
ÇOK YORUMLANANLAR
Gerçek İzmir
KünyeKünye Ä°letiÅŸimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri